zaterdag 24 april 2021

De boodschappen! Flink wat uitgegeven in de afgelopen week!

Mijn 35 euro weekbudget heb ik helemaal vol gemaakt in de afgelopen week. Ik heb veel ingeslagen!
Met name de sojamelk en de limonadesiroop maakten dat ik veel uitgaf. Ik heb nu voorlopig weer voldoende sojamelk in de voorraad, in totaal wel 15 liter. Ook de limonadesiroop gaat in de voorraad. Ik doe dat meestal als iets in de aanbieding is, dan koop ik gewoon wat extra, ook al heb ik nog voldoende in huis.
De vuilniszakken heb ik nèt wat te vroeg gekocht. Komende week zijn ze in de bonus box: 2e voor de halve prijs. Dus dan koop ik nog maar wat, ze bederven niet 😂

17 - 24 apr '21


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding    
aardbeien Lidl 1,49
banaan Lidl 0,20
cottage cheese light Lidl 0,57
focaccia Lidl 0,89
halvarine AH 0,69
ontbijt crackers AH 1,76
ajvar AH 1,65
aubergine Lidl 0,59
courgette Lidl 0,59
veldsla Lidl 0,89
rode uien Lidl 0,59
augurken, 2 potten Lidl 1,70
gevulde rode paprika, 2 blikken Lidl 2,98
trostomaten, 639 gram* AH 1,26
radijs, 200 gram
AH 0,59
1 rode peper* AH 0,26
zoute haring, 2 stuks* AH 1,67
gerookte haring, 3 stuks* AH 1,84
couscous, bio* AH 1,01
bulgur AH 0,50
couscous kruiden @
AH 1,50
Snacks/ hapjes    
cup a soup, 2x 3 zakjes* AH 1,39
koeken AH 0,99
Dranken    
2 flessen limonadesiroop, 0 % suiker* AH 2,75
sojamelk, 10 liter* AH 7,50
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     35,85
Diversen    
vuilniszakken AH 1,59
TOTAAL   36,44

20 opmerkingen:

  1. Hihi, nee vuilniszakken bederven niet. Een mooi lijstje verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel uitgegeven zou ik verwachten als je twee keer zoveel je eigen budget hebt opgemaakt. Maar 1,44 eroverheen is niet echt veel. Gewoon netjes vooral als je kijkt naar vorige weken.
    Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In vergelijking met de afgelopen weken is het heel veel, maar inderdaad, nauwelijks over mijn week-budget!

      Verwijderen
  3. Voor sojamelk heb je soja nodig, die wordt verbouwd in Zuid-Amerika en Zuidoost Azie. Vraag van mij: heb je om sojamelk te maken minder soja nodig dan als de koe de soja krijgt en wij de melk van de koe. Eigenlijk zou je soja helemaal moeten verbannen uit je voeding. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom zou je soja moeten verbannen uit je voeding? De soja voor directe consumptie wordt verbouwd in Europa en Canada. Als je iets anders gaat eten ipv soja, heb je daar ent zo goed akkers voor nodig. De sojaboon is een erg voedzame boon en geeft dus veel voedingsopbrengst per m2 akker. Het lijkt me onhandig om over te gaan op iets anders.
      Het lijkt me wel goed om alles waar soja uit Zuid Amerika en Zuidoostazië voor gebruikt wordt te vervangen, geen dierlijke producten meer dus.

      Verwijderen
    2. Er is zelfs al soja uit Nederland!
      https://www.duurzaam-ondernemen.nl/de-eerste-nederlandse-sojadrink-is-nu-verkrijgbaar/

      Verwijderen
    3. Ongeveer toen keer zo veel soja eet een koe. Om vlees en melk te geven.

      Verwijderen
    4. Als je soja helemaal verbant uit je voeding, betekent dit dat je ook kippen, varkens, runderen, eieren en zuivel moet laten staan. Die dieren worden (deels)gevoed met soja.
      Dan ben je voor je eiwitten aangewezen op andere peulvruchten en op noten en zaden.

      Verwijderen
    5. Ik lust geen sojazuivel. Wat nu?

      Verwijderen
    6. Alles wat je eet heeft groeiruimte nodig waar dan geen bomen kunnen staan. Dus dan maar helemaal stoppen met eten?

      Verwijderen
    7. Om op je oorspronkelijke vraag terug te komen. Als mijn bronnen kloppen, heb je voor een glas melk 7 gram soja nodig en een glas sojamelk 14 gram. In sojamelk zit dus meer soja. Een koe eet echter veel meer dan alleen de soja en daar is ook allemaal grond voor nodig. De akker voor haar mais, het weiland voor haar gras, natuurlijk haar stal, haar melkfabriek en haar slachthuis nemen allemaal ruimte in. Bij soja is dat de soja-akker en de sojamelkfabriek. Verder produceert de koe methaan, wat een heel sterk broeikasgas is.
      Maar vooral: soja voor veevoer komt uit de Amazone en soja voor sojamelk veelal uit Europa, van akkers waar eerst iets anders groeide en die dus al in een ver verleden ontbost zijn, net als alle akkers voor andere voeding.

      Verwijderen
    8. Ik vond sojazuivel vroeger ook vies. Gewoon gegeten en gedronken en nu ben ik er aan gewend. Nu smul ik ervan. In de laatste maanden heb ik een hap roomijs en een slok melk gehad. Gad. Ver. Dat lust ik nu echt niet meer... Ik vind het ook best een goor idee om moedermelk van een andere diersoort te drinken. Zou je ook hondenmelk of apenmelk of konijnenmelk of apenmelk of om even iets heel geks te zeggen... mensenmelk drinken?

      Verwijderen
    9. Anoniem 15.07 uur. Dat is het antwoord op mijn vraag. Overigens hoeven koeien geen soja gevoerd te krijgen. Ze kunnen bv ook mais krijgen, ook eiwitrijk. Ik opperde het idee om soja te verbannen uit onze voeding. Dan bedoel ik uiteraard het veganistisch dieet. Waarbij ik dacht aan soja uit verre landen. Het is alleen de vraag of de mens van nature wel een herbivoor is. Kan iemand me een samenleving uit andere tijden noemen, die een totaal veganistisch voedingspatroon had. Veganisten worden altijd aangeraden om alert te zijn op eventuele tekorten door dat veganistische dieet. Dat wijst op een onnatuurlijk dieet voor de mens. In feite toont een discussie als deze onze verwende westerse levensstijl. Onze grootouders en andere voorouders waren allang blij als ze genoeg te eten hadden. Die hadden niet de luxe om dierlijke producten te weigeren. Geartsje

      Verwijderen
    10. Wel de luxe om door te ruilen voor kraaltjes en spiegeltjes hele landen //plantages van koffie , thee en specerijen en later citrus vruchten , in de verre oost in eigendom te krijgen. En wat is nog een natuurlijke levensstijl. Vleermuizen op de markt verhandelen ?

      Verwijderen
    11. Als iedereen veganistisch zou gaan eten (wat uiteraard volstrekt onhaalbaar is), zouden we 50% van de landbouwgrond (akkers en weides) terug kunnen geven aan de natuur (bomen planten die co2 opnemen) en zou de biodiversiteit weer enorm verbeteren.
      Ik vind het nogal "luxe" en "verwend" om met de huidige stand van zaken door te gaan met het gebruiken van dierlijke producten.

      Verwijderen
  4. Ajvar moest ik even opzoeken en zou wel iets voor mij zijn denk ik, lekker kruidig en romig (stel ik me zo voor). Waar eet jij het bij Aaf?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eet ajvar voornamelijk op brood en verder doe ik soms een lepel door een salade. Het ziet er niet uit, die salade, maar het is wel lekker!

      Verwijderen
  5. Flink wat uitgegeven afgelopen week aan boodschappen is de titel.
    Sorry, heb ik iets gemist? Ruim 36 euro, maar liefst!
    Wat een schande, Aaf , pas toch op. Straks krijgt je nog een “ gat in de hand “.....

    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, erg hè? 🤣🤣🤣.
      Ik schrijf in één van de bovenstaande reacties:
      "In vergelijking met de afgelopen weken is het heel veel, maar inderdaad, nauwelijks over mijn week-budget!"
      Dat lijkt me duidelijk!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.