vrijdag 23 april 2021

Veel bloesem in mijn appelboompje!

Vorig jaar zaten er welgeteld 3 bloemen in mijn appelboom. Nu barst mijn boompje  van de bloemknoppen, net als 2 jaar geleden, toen er wel 35 appels aan de boom kwamen! Het ziet er nu goed uit!

Ik kocht en plantte het boompje in 2011, nu al weer 10 jaar geleden dus. Veel oogst heb ik nog niet gehad, behalve dan in 2019. Maar als we dit jaar geen desastreuze nachtvorst krijgen, dan zie ik het wel gebeuren dat ik in de herfst weer tenminste 30 appels kan oogsten.

Mijn appel is een zelfbestuiver, maar 10 meter verderop, bij de buren, staat ook een appelboom die altijd mooie oogsten geeft en op dit moment in volle bloei staat. Dat deze
Bloei in 2019
appel in de nabijheid van mijn appel bloeit, kan vast geen kwaad. Nu is het afwachten wat de boom mij brengt! In ieder geval een mooie bloesem om dit voorjaar lekker van te genieten.


8 opmerkingen:

  1. Dat klinkt hoopgevend inderdaad. Twee keer genieten misschien: eerst van de mooie bloesem en daarna van de appels : )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier nog niets, maar ik heb de appelboompjes ook pas dit najaar gezet. In ons vorige huis (nouja, in de tuin daar ;-)) scoorden we tot wel 80 appels in een klein boompje en 20 in de andere appelboom. De pruimen deden het daar ook altijd héél goed.

    Dit najaar dus 2 appels in voor voortuin gezet & een peer. Die zullen nu rustig (keihard!) gaan groeien, maar nog niet echt bloeien. Dat er bij je buren een appelboom staat is juist heel goed. Zelfbestuivende rassen zijn heel fijn, maar kruisbestuiving is altijd beter.
    Ik ben benieuwd naar de oogst. Ik weet niet in welke omgeving je woont, maar hier tegen de Duitse grens aan heeft het de afgelopen nachten iedere keer gevroren. In de moestuin (was een beetje ongeduldig) kan ik weer overnieuw beginnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik woon aan de oostkant van de stad Groningen, iets verder van de Duitse grens.
      Mijn boompje heeft jarenlang vrijwel geen appels geleverd. Een jaar 1 appel en twee jaar geleden ineens een mooi aantal kilo's.
      Ik heb hoop op een leuke hoeveelheid appels deze herfst!

      Verwijderen
  3. wij kochten vorig jaar een appelboompje bij de Aldi. Hij bloeit prachtig wit/donker roze. We wachten af of dat ook vruchten worden.. We genieten nu al van de prachtige bloesem en hopen over een paar jaar onder het boompje te kunnen zitten.. nu zitten we ernaast. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O wat prachtig, die bloesem!
    Zo heb ik ook veel plezier van onze vessenstruikjes. Eerst dat hele lichte groen in het voorjaar, daarna de bloemetjes (met de bijtjes!). En dan in de zomer het diepe rood van de bessen. Echt schitterend om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb hem behoorlijk gesnoeid. Las juist dat weinig snoeien vaak meer appels geeft dus ga de snoeischaar maar eens opbergen dit jaar

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij wonen ook in de Achterhoek ,in het stuk de Liemers, ook vlak bij de Duitse grens trouwens. En bij ons is de bloesem van de vruchtbomen mooi stuk gevroren. Ben bang dat er dit jaar geen pruim of appel te bekennen is. Zelfs gistermorgen had het nog gevroren. Vandaag zat het tegen de nul graden aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij mij staat er een perenboompje in mijn voortuintje, hij werd er gezet door de vorige huurster. En dit jaar is het 1 witte wolk van bloesem! Zo mooi! Ik ga veel peren hebben denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.