dinsdag 6 april 2021

Een verademing!

Précorona werden er hier in de regio altijd paasvuren ontstoken. In Zuidoost Groningen, in Drenthe en over de grens in  Duitsland enorm veel vuren, zowel op 1e als op 2e paasdag. Door corona gebeurt dat nu niet, ik heb er in de regionale media niet eens discussie over gezien! Vorig jaar gingen de paasvuren niet door, ook door corona en het jaar dáárvoor was het heel droog en zijn daardoor ook een aantal paasvuren afgelast wegens gevaar voor natuurbranden.

Voor mijn door astma zeer gevoelige luchtwegen is het een verademing!
Geen rook, geen roet, geen fijnstof.
Niet happen naar adem, geen prikkende ogen.

Jammer voor de bouwers en de wedstrijden om de hoogste en mooiste paasbult, maar ik ben blij en heel veel mensen die er last van hebben waarschijnlijk ook!

Paasvuur. Bron: wikipedia

9 opmerkingen:

 1. En drie, twee één... voor de reacties die zeggen dat je een zuur zeikwijf bent.
  Het zijn altijd de mensen die last ergens van ervaren die zo genoemd worden, nooit de mensen die hun asociale zin doordrijven.
  Persoonlijk vind ik de mensen die 'niks meer mogen' (roken op bepaalde plekken, vuurwerk afsteken, ik noem maar wat) zure zeikwijven. Zeur niet zo en ga iets anders doen, of bestaat je leven alleen maar uit roken en vuurwerk?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit vind ik een voorbeeld van een zure onverdraagzame reactie.
   Ik vind jou met je aannames een z.wijf.Er zijn ongetwijfeld mensen die zo reageren. Maar de meesten zijn echt wel gematigder hoor. Ik hou van paasvuren en ja ook van vuurwerk.Maar kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die daar veel last van hebben om verschillende redenen.
   Roken doe ik niet hoor.. nooit gedaan.Ik pas niet in jouw plaatje waarschijnlijk. Zeuren doe ik ook al niet!! Jij wel.

   Verwijderen
 2. Ik kan me goed voorstellen dat het voor mensen letterlijk en figuurlijk een verademing is dat er geen paasvuren waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een verademing - al moet ik toegeven dat door de windrichting we er hier dit jaar sowieso een stuk minder last van zouden hebben gehad. Maar desalniettemin bijzonder prettig & een stuk beter voor het milieu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons in de buurt zijn eigenlijk nooit paasvuren, dus ik heb er geen ervaring mee. Maar ik kan me voorstellen dat het wel overlast geeft als je daar gevoelig voor bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mag ik vragen waar je het meeste last van hebt? Want ik heb geleerd dat een goed vuur geen of nauwelijks rook mag ontwikkelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het meeste last van benauwdheid.
   Dat is niet alleen rond Pasen zo, maar ook als de buren 3 huizen verderop hun houtkachel aan hebben.

   Verwijderen
 6. Heerlijk dat die smerige paasvuren dit jaar niet gehouden worden! Wat mij betreft mag dat zo blijven.

  Nu die ellendige houtkachels nog. Ongezond en vervuilend en ze stinken letterlijk een uur in de wind. Ik heb gezonde longen en dat wil ik graag zo houden.

  Een hartelijke groet van Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben / was er ook blij mee! Hoewel ik flink richting het westen van het land woon kan ik het bij een verkeerde windrichting knap benauwd krijgen van de Paasvuren in het oosten van het land. En dat terwijl ik altijd graag een flinke fietstocht maak met Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.