maandag 12 april 2021

Het internet lag er uit!

Mijn wifi lag plat, zowel op mijn telefoon als op mijn PC. Met mijn telefoon kan ik dan nog wel op internet, daarmee verbruik ik MB's, maar op mijn PC kan ik niets.
Frustrerend!


Ik heb van schoonzoon geleerd dat het vaak helpt om het modem opnieuw op te starten. Gewoon de stekker er uit, een tijdje wachten, vervolgens de stekker er weer in en dan doet de Wifi het wel weer.
En dat lukte bij mij in het verleden altijd!

Ik trok 1 maal de stekker uit het stopcontact. En dat hielp niets. Bij de 2e keer dan?
Ook toen niets!
Toen ging maar eens even naar het modem kijken om te kijken of de verbinding vanaf de telefoonstekker niet los geschoten was. Ik ontdekte iets vreemds. De lampjes van het modem brandden nog! Alle zes! Dan moet het modem stroom hebben, dat kan niet anders!

Oeps! Ik had de verkeerde stekker uit het stopcontact getrokken! Ik moest de stekker er onder hebben. De stekker die ik lostrok, is van een lamp die ik niet zo vaak gebruik. Die stekker ziet er net zo uit als de stekker die ik werkelijk moest hebben. Tja, zo start je het modem niet opnieuw op!
Na deze ontdekking ging het vlot.
Nadat ik het modem opnieuw had opgestart, deed mijn wifi het weer!

9 opmerkingen:

 1. Hihi, grappig!
  Het is vreemd dat het internet regelmatig opnieuw opgestart moet worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo gek is dat niet, er zijn regelmatig werkzaamheden aan het netwerk van de diverse leveranciers, dat vraagt altijd om opnieuw opstarten. Krijgen jullie dan niet gemiddeld 1x per 2 maanden een brief van je leverancier over netwerkwerkzaamheden? KPN, Ziggo en de andere grote aanbieders werken continu aan hun netwerken.

   Verwijderen
  2. Hier komt dat zo eens per 2 jaar voor. Die werkzaamheden. Die brief krijgen wij nooit..
   Altijd als wij gedoe hebben is stroom eraf stap 1 , kanaal wisselen stap 2 en klantenservice stap 3, meestal is een nieuwe modem de oplossing.

   Verwijderen
 2. Een oepsgevalletje. Gelukkig weer opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, inderdaad.

  Dat zou mij ook zomaar kunnen gebeuren. Goed dat je het uiteindelijk ontdekte en dat je ook lekker weer internet hebt, nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, zal je altijd zien. Soms even goed, zo'n reset.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.