dinsdag 22 juni 2021

Bestolen in de supermarkt!

Ik had afgelopen zondag wat boodschappen gehaald: nectarines, zoute haring en aardbeien. Maar toen ik mijn boodschappen in mijn tas wilde doen, waren de haringen verdwenen!
Ik voelen en kijken in het stuk achter de band van de kassa, maar echt, ze waren er niet.
De kassière vraagt: "wat zoekt u? "
Ik: "De haringen!"
Ik had ze toch echt gekocht en betaald. Ze zaten niet in mijn tas en ze lagen er niet meer.
Gewoon verdwenen.
Gelukkig pakt de kassière de telefoon en laat een nieuw pakje komen, zodat ik toch mijn haringen heb!

Achteraf bedacht ik dat de dame voor mij ook haringen kocht. Ik had ze op de band zien liggen. Waarschijnlijk had ze de hare al in de tas gedaan en toen zag ze mijn haringen liggen en stopte die ook in haar tas, gewoon in de veronderstelling dat het haar aankoop was.

Het was voor het eerst dat ik bij de kassa "bestolen" ben! Weliswaar waarschijnlijk per ongeluk, maar het voelde heel gek!

Naar aanleiding van alle opmerkingen dat het waarschijnlijk helemaal niet gaat om diefstal en dat het woord bestolen hier niet op zijn plaats is: het voelde voor mij wel als bestolen. Iemand had mijn haringen weggepakt!


26 opmerkingen:

 1. Ik heb dit ook eens meegemaakt! Twee artikelen werden door treuzelende vrouwen meenomen. Kwam er helaas pas thuis achter. Toen snapte ik waarom ze zo lang deden over het oppakken van drie artikelen. Tegenwoordig let ik goed op of ik vraag de caissiere de artikelen aan te reiken en niet op de band te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie service vd supermarkt.
  Gisteren leverde ik veel lege flessen in en er kwamen 2 bonnetjes uit, 3 euro van mezelf en 1.50 van voorganger denk ik. Er was niemand in de buurt toen ik aankwam dus heb ik bonnetje maar meegenomen, paar weken geleden was ik er zelf een verlopen in de winkel, ben nu half gecompenseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is niet fijn Aaf. Die mevrouw zal ook wel raar hebben opgekeken toen ze bij thuiskomst twee pakken haring vond...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervelend, maar als het per ongeluk is ben je niet ‘bestolen’.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou dat niet ervaren als 'stelen" . Zeker als bij de kassa alle boodschappen van 2 klanten in 1 "vak" worden gegooid, kan het gebeuren. En de winkel compenseert het meestal / altijd wel als je het meteen ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn boodschappen lagen in een ander vak. Ik heb dus twijfels over opzet of per abuis bij het verdwijnen van mijn haringen.

   Verwijderen
 6. Ja, dat is vervelend. Zelf ben ik al meermalen bestolen in de supermarkt.

  Eénmaal bij het inpakken, haalde een gekochte en afgerekende badjas uit het karretje omdat die zelf al in een tasje zat en nooit in mijn boodschappentas zou passen. Maar toen de andere boodschappen in de tas zaten was de badjas weg.

  Eénmaal rekende ik met pinpas af en zag dat de klant die na mij kwam al was geholpen en vertrokken vóórdat ik zelf mijn kassabon kreeg. Bleek dat de kassière zijn boodschappen had doorgetikt op mijn pinbetaling. Wel op een andere kassabon. Heel raar. Dat geld kreeg ik van de bank terug.

  Eénmaal pinde ik contant geld bij. "vijftig euro, is dat goed?" zei de kassiére. Terwijl ik aan het eind van de lopende band mijn boodschappen inpakte werd het geld aan de volgende klant gegeven, die er als een haas vandoor ging. "U zei toch dat het goed was?"

  Veel vaker werd ik bestolen bij Lidl doordat de boodschappen verkeerd werden aangeslagen, of dat een aanbieding niet voor de aanbiedingsprijs werd afgerekend. Als ik dat merk weiger ik te betalen en ga naar een andere winkel. Maar tegenwoordig zijn de meeste kassa´s voorzien van een automatisch scansysteem en kan dat niet meer gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ook een automatisch kassasysteem slaat geregeld teveel aan hoor! Onlangs nog: naan voor € 0,99, neem er een paar mee, kom ik er thuis achter dat er maar liefst € 0,49 per stuk meer is aangeslagen. Kreeg wel keurig mijn geld terug toen ik er mee terug ging...

   Verwijderen
 7. Heb dit ook een keer mee gemaakt maar ik zag het gebeuren; het ging duidelijk met opzet. Vond het een rot-idee en werd ook direct bloedlink !
  Nu zouden haringen me niet zo kunnen schelen: brrr..... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, ik vind dit geval ook niet bestolen. En als die mevrouw ook haringen op de band had liggen is het meer een geval van ver onachtzaamheid.
  En die haringen moeten dan wel op hè. Ik gruw al bij het idee van één haring eten. Echtgenoot koop ook wel even een harinkje, maar die eet hij dan ter plaatse op. Die lucht alleen al.
  En de kassière reageerde zeer attent.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toch blijven die dingen die fout gingen in het geheugen hangen. De keren dat het goed ging zijn vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo kwam ik een keer thuis met 2 flesje koffiemelk in mijn tas terwijl ik maar eentje gekocht en betaald had. Toen ik terug ging naar de supermarkt stond er bij de balie ‘n mevrouw te praten over ‘n verdwenen flesje koffiemelk. Heb het haar gegeven en uitgelegd hoe het waarschijnlijk gegaan is. Volgens mij vond ze mij geen dief...
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig deugen de meeste mensen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zal die vrouw raar gekeken hebben.. de haringen opeens vermenigvuldigd haha gebeurd je ook niet iedere dag ;-)

  Wat ben je dan opeens in verwarring als dat gebeurd he, gelukkig was het per ongeluk en kreeg je een nieuw pakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als er nog ook nog brood bij zat bij die vissen dan klopte die vermenigvuldiging :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een beetje jammer dat je de andere klant meteen van diefstal beschuldigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. “ bestolen “ is niet het juiste woord in deze. Eerder sprake van “ vergissing “. Je kunt ook overdrijven…….

  Roelie Huijsers. Verz

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De winkel is bestolen... met opzet of niet laat ik in het midden.... maar zuinigaan is toch niet bestolen?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het komt mij voor als een lullig ongelukje van de vorige klant, dat goed is opgelost door de klantenservice. Als ik de klant was die de haringen had meegenomen, zou ik me heel erg gegeneerd voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het oordeel diefstal komt nogal snel vind ik. Het voordeel van de twijfel zou beter zijn. Als je iets wilt stelen zal het toch niet een paar haringen zijn, dan zoek je wel iets duurders uit.
  De winkel heeft het opgelost dus niets aan de hand. Het kost jou helemaal niets dus. Eind goed, al goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een ophef over 1,79 Pleuro, en dan ook nog eens beschuldigingen.

  Pas maar op je bloeddruk...

  Heb zelf in een supermarkt gewerkt, en ja zulke "vergissingen" komen voor.
  Echte winkeldieven jatten echt geen pakje haring, maar gaan er liever met dure artikelen zoals bijv. cosmetica van door!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Inderdaad,Is de winkel bestolen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja het lijkt me op een vergissing die niet later even gecorrigeerd is, ik heb het zelf ook wel eens bijna gedaan dat ik een pak koffie van mn naganger in de volgrij bijna mee"pikte" ik had dezelfde koffie gekocht en al in mn tas gedaan, maar dacht dat ik dat niet gedaan had en wou dat pak koffie in mn tas stoppen, die vrouw reageerde eerst zo van hee wat is dat mn koffie pikken, maar toen ik mn eigen pak koffie liet zien (met mn excuses) geloofde ze me wel, ik had zeker raar opgekeken als ik thuis 2 pakken koffie opeens in mn tas aantrof en had het dan zeker teruggebracht met de vraag of iemand een naar een pak koffie gezocht heeft, zou dan met die haringen eigenlijk ook gebeurd moeten zijn, dus waarschijnlijk niet bewust gepikt maar uiteindelijk wél zelf gehouden, heel vervelend ja.....

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.