maandag 21 juni 2021

Waarom moeten dingen altijd stuk gaan?

Het bandje van mijn horloge is kapot. Een beetje maar, maar desalniettemin kapot! Alleen het bandje van de gesp is stuk.
Balen vind ik het!
Het vervangen van zo'n siliconenbandje kost tenminste 10 euro en dan moet je het ook nog zelf monteren!
Ik heb het horloge nu precies 2 jaar en ik wilde het eigenlijk niet vervangen door een zelfde soort horloge. Het horloge kostte destijds 26 euro. Als de batterij leeg is, dan koop ik een slim horloge waar je ook al je bewegingen mee kunt meten. Ik hoef er niet mee te kunnen betalen, zo slim hoeft mijn nieuwe horloge ook weer niet te zijn. Maar mijn hartslag, stappen en andere beweging wil ik er wel op kunnen aflezen.
Schaam, ik wil dit kapotte horloge dus weg doen als de batterij leeg is. Een wegwerphorloge!
Maar hoe moet het met het kapotte bandje?
Ik heb de volgende oplossing bedacht: ik nam een haarelastiek en wikkelde dat 5 keer rond het bandje en stak het uiteinde van het bandje daar in!

Kapot!

Met haarelastiek

26 opmerkingen:

 1. Och Aaf, koop gewoon dat nieuwe horloge als je dat wil. Dit horloge kan naar de kringwinkel en zodoende nog iemand blij maken. Of in de kast als reserve.
  Misschien kan je nu rustig al een budget opzij beginnen zetten voor het nieuwe horloge? Vb binnen een maand of twee. Dan is de oplossing met de haarrekker heel goed gevonden om de tijd nog een beetje te 'rekken' haha sorry voor de woordspeling:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de batterij van dit horloge op is, dan komt er ook zeker een waterdicht horloge die mijn bewegingen kan meten: fietsen, traplopen, lopen, zwemmen etc.
   Ik vind dat ik, zo lang het horloge het nog doet, ik het niet af kan danken. Ik denk niet dat ze bij de kringloop echt blij zijn met een horloge met een kapot bandje.

   Verwijderen
  2. Ik snap je helemaal Aaf. Wij hebben ook jaren een "dikke" tv gehad, gewoon omdat hij het nog deed. Het beeld werd wel steeds kleiner en iedereen die bij ons kwam vond er wel wat van.

   Tot het beeld op een bepaald moment zo onkijkbaar werd, dat we toch een andere gekocht hebben. En dan meteen een hele goede, zodat we weer heel wat jaren vooruit kunnen.

   Verwijderen
  3. Ja, dat begrijp ik Aaf.
   Ik koop zelf regelmatig een 'nieuw' horloge bij de kringwinkel als ik een leuke zie. Mag voor mij lekker ouderwets met gewone wijzerplaat zijn, maar wel altijd van een beter merk.
   Het oude horloge gaat dan later weer terug naar de kringwinkel. Win-win-win vind ik dat: 'nieuw' mooi horloge voor mij, geld en oud horloge voor de kringwinkel en er zijn geen grondstoffen onnodig gebruikt want allemaal tweedehands.
   En mij geeft het niet als er een bandje stuk is. Ik heb nog een aantal nieuwe oude bandjes liggen die ik ook ooit in de kringwinkel vond.
   Nina

   Verwijderen
 2. Dingen moeten altijd stuk gaan, gewoon om de fabrikanten te spekken. Daarom. En nergens anders om.
  Elastiekjes lossen het op! :-) Zo doe ik dat ook met bijvoorbeeld een ceintuur of bij een tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop ze bij Aliexpress. Twee voor € 4,00. Ik doe er wel een paar jaar mee. Batterij leeg, gewoon weggooien. Voor dat geld koop je geen batterij of bandje. Niet milieubewust, wel zuinig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen die daar koopt is betreurenswaardig.
   Gelukkig straks lekker invoerrechten betalen.
   Schaam je diep.

   Verwijderen
  2. Helemaal niet. Bevalt me prima.

   Verwijderen
 4. Leuk juist, dit soort oplossingen. Even kijken wat je in huis hebt om het op te lossen ipv naar de winkel te gaan. Naruurlijk ligt er ergens een grens, maar eerst creatief oplossen. Past toch helemaal in de consuminderleefstijl..
  Groet, G.
  En jij bent blij als je batterij leeg is..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 3 horloges, al jaren. Een doordeweekse en 2 voor zondags/uitjes. Wil ook graag een slim horloge maar dat mag pas van mezelf als deze kapot zijn dus dat kan nog héél lang duren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is altijd leuk om een oplossing te verzinnen. Ik moest wel eens lachen om mijn vader, die eigenlijk nooit iets weggooide en een oplossing verzon om iets weer te gebruiken of mijn schoonvader, die een weckpot als buitenlamp fabriceerde bij de keukendeur. Dit misschien wel voortkomend uit de oorlogstijd, waar men creatief moest zijn. gr. Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n ding heet volgens mij een horlogeband passantje en bij mijn juwelier/horlogemaker kun je ze los kopen in allerlei maten en materialen wellicht online ook wel. Een heel nieuw bandje zou dus niet per-se nodig zijn. Het zal wel nog steeds meer kosten dan je wilt uitgeven vermoed ik.
  Spullen gaan wat sneller stuk dan 'vroeger' omdat we voor slechter goedkopermateriaal kiezen, zowel fabrikanten als consumenten, maar we moeten dat ook niet groter maken dan het is. Zo'n klein onderdeeltje dat constant verschoven wordt is ook gewoon kwetsbaar en ging 'vroeger' ook heus wel regelmatig stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, ik zat/zit met hetzelfde dilemma. Horloge van een paar jaar oud, al eens een nieuw bandje gehad (misschien een tip: bij ons op de markt zetten ze het bandje er gratis meteen op). Nu is het pinnetje verbogen, horlogebandje wordt wat rafelig, horloge zelf wordt wat koperig (zilverkleur slijt). Mag / moet ik een nieuwe - al na een jaar of drie?????

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn horloge heeft onze jongste zoon tijdens een vakantie in Arnaoutchot, Zuid Frankrijk gevonden in 1989. In het strandzand. Het loopt nog prima. Ben er erg gehecht aan. Wel heeft het een leren bandje, wat ik zo om de twee, drie jaar vervang. Zo'n band zal waarschijnlijk even duur zijn als een horloge, ha ha. Maakt me niet uit. Het is een Frans merk horloge wat ik veel leuker vind dan zo'n plastic geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En voor de liefhebbers, Arnaoutchot is een Franse naturistencamping aan de westkust. Nu gaan we niet meer. Maar we hebben daar heerlijke vakanties gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben het helemaal met je eens, niets is makkelijker dan kopen, kopen en nog eens kopen, ik probeer ook zo lang mogelijk te doen met iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik helemaal geen horloge meer. Mijn telefoontje is niet slim, maar kan heel goed de tijd aangeven. Er zit zelfs een wekker functie in en een kalender. Onderweg is dat veel handiger dan zo´n ding om je pols. Het telefoontje is ook alweer jaren geleden gekocht voor 15 euro. Doet het nog goed. Als het nodig is kan ik onderweg bellen en voor nummerbehoud betaal ik elk jaar 10 euro wat meteen meer dan genoeg beltegoed is voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kocht lang geleden een stalen horloge van het merk s.eiko. Duur ja, maar reparaties waren bijna altijd gratis. De batterijen gingen lang mee. Heb het gedragen totdat de cijfers van de nummerplaat loslieten ! Helemaal versleten. Duurkoop maar goedkoop dus. En dat horloge stond ook gewoon mooi. Mis hem nog steeds !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wilde ook een slimme meter om mijn pols,maar moest wel heel veel persoonlijke gegevens in de app invoeren, dus dat pad ben ik maar niet op gegaan.
  Een horloge heb ik denk ik al geen 5 of 6 jaar meer gebruikt, overal waar je bent zijn klokken en de telefoon geeft ook de tijd aan. Nu met corona en thuiswerken ben ik mijn innerlijke klok weer aan het ontwikkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Net als jij stelde ik een nieuw horlogebandje uit door het gebruik van een elastiekje. Toen dat na verloop van tijd ook kapot ging,kocht ik een bandje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Alles kan kapot of stuk gaan. Dat is het leven nu eenmaal. Ook een Rolex kan een nieuw bandje nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Soms lijkt het of iedereen is vergeten dat het vanwege de straling werd afgeraden bij mannen om een smartphone vaak in je broekzak te stoppen of bij vrouwen op je borst te bewaren. En nu loopt de halve bevolking met straling om z'n pols....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn gouden Cartier horloge gaat al 25 jaar mee. Zonder problemen.
  Kwaliteit is duurzaam.

  Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed opgelost! Ik heb ook om de haverklap kapotte bandjes. Ik red me dan met tape en elastiekjes en dergelijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben erg gehecht aan mijn horloge. (gekregen voor mijn 50ste verjaardag)
  Af en toe een nieuw bandje en hij/ze kan weer een tijdje mee.
  (geen batterij maar automatisch dus blijft lopen)
  Eigenlijk zou ik ook wel zo'n slimme meter willen maar ik vind die dingen erg duur en ook nog eens lelijk om te zien, dus hou ik mijn vertrouwde klokkie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mijn horloge ging ook laatste kapot, baalde verschrikkelijk want erg gehecht aan dat ding maarja, na 3x reparatie weer kapot dacht ik laat maar.
  Van de kinderen kreeg ik een smart horloge cadeau, ben erg blij mee, kan zelfs zien hoe ik geslapen heb haha en echt handig als je wilt weten hoeveel stappen je gedaan hebt etc en niet onbelangrijk, de tijd zit er ook op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.