woensdag 23 juni 2021

Mijn kersen doen het goed!

Ook dit jaar zitten er weer kersen aan mijn kersenboom!
Het zijn vrij kleine en tamelijk zure kersen, maar dat mag hem de pret niet drukken.
Ik heb kersen aan mijn kersenboom!
Vorig jaar hebben mijn kleinzoon en mijn jongste dochter alles wat over was nadat merels op rooftocht waren, geplukt en heeft mijn kleinzoon daar lekker van gesmuld. Dit jaar hangen ze er nog, hoewel ik ook al wel vogelvraat ontdekt heb!


De rijpste kers is al door vogels gevonden!


7 opmerkingen:

 1. Bij mij hebben de kersen helaas allemaal los gelaten. Er zat behoorlijk wat vrucht in, maar het mocht niet baten om ze uit te laten groeien tot echte kersen. De appels, pruimen en peren doen het echt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier doet de appel het ook prima! De rode bes doet nauwelijks wat, die is vorig jaar ingrijpend gesnoeid. Dit jaar even wat minder oogst!

   Verwijderen
  2. Mijn dochter heeft een grote kersenboom in de tuin. Er komen altijd heel veel heel lekkere kersen aan.We plukken altijd zo ver we erbij kunnen met de ladder en de rest is voor de vogels. Zij hebben het meeste! Wij ongeveer maar een kwart of een derde.Je moet je leven toch niet wagen voor een paar kersen!

   Verwijderen
  3. Ik gun de vogels ook zeker een lekker maaltje!

   Verwijderen
  4. De vogels mogen zeker wat hebben maar het is vaak wel vervelend dat de kersen door hun pluk maar raak techiniek er maar zo weinig echt rijp worden.
   De buren hebben een hele grote boom en een vaste stellage eromheen en nu zit ook groot net erover.

   Verwijderen
 2. Lekker, fruit uit eigen tuin!
  Wij hadden bij de boerderij o.a. 3 blauwe bessenstruiken staan. Het eerste jaar hebben we een schaaltje bessen kunnen plukken, de latere jaren waren de vogels ons voor!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar hier 7 kleine kersjes in het eerste jaar. Nu paar schaaltjes vol. Het zijn morellen, maar ik ben gek op die licht zurige smaak.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.