vrijdag 9 juli 2021

Mijn tweede prik

Gisteren haalde ik mijn 2e prik!
Op donderdag 15 april kreeg ik de eerste en gisteren, 12 weken later, nummer 2. Dat kon gelukkig dicht bij, op nog geen 10 minuten fietsen van mijn huis. Het was een heel ander publiek dan 12 weken geleden. Toen waren er vrijwel uitsluitend ouderen die een prik kregen, nu waren er ook veel jonge mensen die een prik haalden.
Na de prik kreeg ik een beetje een gloeiend gevoel in mijn bovenarm, maar daar bleef het ook bij. En dat gloeiende gevoel duurde maar heel kort.
Ik heb er verder helemaal niets van gemerkt.
In de afgelopen nacht ook helemaal geen pijn in mijn arm. Dat was bij de vorige prik wel zo, toen werd de arm vrij pijnlijk en kon ik er nauwelijks op liggen. Nu was het het liggen op de prik-arm helemaal pijnloos. Dat was wel prettig, ik had er rekening mee gehouden dat ik ook deze keer een pijnlijke arm zou hebben.
Het vaccin dat ik kreeg, is Astra Zeneca. Nu maar hopen dat het mij voorlopig beschermt tegen alle Covid-19 varianten die nu ontstaan zijn en die er in de toekomst nog komen.

8 opmerkingen:

 1. Als het moet kun je t.z.t. nog een derde prik van een ander soort krijgen (Pfizer b.v.), voor extra bescherming. Je gaat tenslotte ook nog in het ziekenhuis terechtkomen, toch? (die tweede heup).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn Aaf. Ik heb a.s. woensdag mijn tweede prik. Ik krijg Pfizer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg 20 juli mijn tweede prik.Omdat ik geen AZ wilde hebben heb ik gewacht voor de Pfizer/ Moderna.
  Ik ben ge-ent met Moderna,en heb nergens geen last van gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je nu de 2E prik gehad hebt!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. AZ geeft 65% bescherming en niet tegen nwe variant. De nwe cijfers liegen niet. Te meer omdat ze nog steeds niet weten hoelang die 65% aanhoudt. Of dat nieuws moet ik gemist hebben?

  Door schijnveiligheid van "beschermd" gaan we nu weer dicht.

  Of lagere IC opnames nu komt door vaccinatie, of omdat in 2jr de meest vatbare al ih ziekenhuis hebben gelegen is voor mij een lastige vraag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit het NRC van 18 juni:
   De Britse studies vergeleken de werking van de vaccins van Pfizer en van AstraZeneca tegen de Alfa- en de Deltavariant. De bescherming tegen een besmetting met symptomen door de Deltavariant is iets minder effectief dan die tegen Alfa: het vaccin van Pfizer was twee weken na de tweede prik 88 procent effectief (tegen Alfa was dat 93 procent), dat van AstraZeneca 60 procent (tegen Alfa 66 procent). Maar tegen ziekenhuisopname door de Deltavariant was de bescherming na volledige vaccinatie onverminderd hoog: 96 procent voor Pfizer, 92 procent voor AstraZeneca. Over het vaccin van Moderna zijn nog geen gegevens maar de verwachting is dat de bescherming door dit vaccin vergelijkbaar is met die van Pfizer.

   Verwijderen
  2. Kijk naar de IC-opnames per aantal besmette personen. Als je kijkt naar maart 2020 waren er 70 IC-opnames terwijl 2,5 persoon per 10.000 inwoners besmet was. Volgens de laatste cijfers zijn er 1,4 mensen afgelopen week op de IC opgenomen terwijl 6,9 mensen besmet zijn. Kijk je naar het begin (juni 2020 want ik kan geen eerdere cijfers vinden) dan zijn er 1,4 IC-opnames terwijl 0,9 besmette personen per 10.000 inwoners. Conclusie: In maart 2021 waren er al een stuk minder IC-opnames als je het vergelijkt met 2020. In maart waren we net begonnen met de 90+ te vaccineren en was een groot gedeelte van de zorg gevaccineerd. Nu zijn er per aantal besmette personen nog veel minder IC-opnames. Ik denk dat vaccineren wel degelijk mee helpt met de lage hoeveelheid IC-opnames.(Bron van de cijfers: Corona dashboard van Rijksoverheid)

   Verwijderen
 6. Van geen enkel vaccin kun je verwachten dat het 100% beschermt. Tot nu toe beschermen alle corona vaccins zo goed dat je een paar weken na de tweede prik al niet meer heel ernstig ziek wordt na besmetting.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.