dinsdag 24 augustus 2021

Een huis vol

Al jaren ben ik een fan van het TV programma "Een huis vol". In dit programma worden grote gezinnen een aantal weken gevolgd in hun dagelijks leven.
Dit jaar zijn dit:
Familie Buddenbruck - Een gezin dat al verschillende jaren (vanaf 2017) figureerde in dit programma. Ze hebben nu 11 kinderen en 1 kleinkind.
Familie Jelies -Daar zijn 8 kinderen en de 9e is op komst. Ook zij doen al langer mee in dit programma.
Familie Cudogham - met 7 kinderen. Zij zijn nieuw in het programma.
Familie Adema - met "maar" 6 kinderen, maar wel met een vierling er bij. Ook de familie Adema zat een paar jaar geleden al in het programma.

Waarom vind ik het leuk?
Ik vind met name leuk om te zien hoe de ouders met hun kinderen omgaan. Het zijn in mijn ogen erg lieve en betrokken ouders. Ik heb groot respect hoe ze zo'n schare kinderen omgaan en ieder kind de warmte en aandacht geven die het verdient. Mooi om te zien!  Ik vond regelmatig een gezin met twee kinderen al moeilijk en hectisch! En deze ouders lijkt het heel gemakkelijk af te gaan.
Ik vind het interessant hoe ze met hun financiën omgaan. Een groot gezin kost handen vol geld. Hoe doen ze het? De gezinnen lijken flinke inkomens te hebben en armoede wordt er niet geleden voor zover ik het kan bekijken.

Kijk jij en wat vind je er van?

13 opmerkingen:

  1. Jaaaa, ik ben megafan! Ook ik heb veel respect voor deze ouders. Ze doen 't allemaal op hun eigen manier en de een heeft een manier waaraan ik meer de vorkeur geef dan de ander, maar ga er maar aanstaan.
    Dapper dat de keuze nog gemaakt durft te worden en fijn dat het hen gegund is zoveel kinderen te mogen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik kijk dit ook graag, hoewel ik wel voorkeuren heb voor bepaalde families. Ik wil het nog weer gaan kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja ik ben ook fan en ik vind het mooi zoals ze leuke dingen
    Samen doen en iedereen is geliefd in de gezinnen
    Dat is van onschatbare waarde

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We (dochterlief,16 en ikzelf) kijken al vanaf het eerste seizoen. Heel leuk programma. Zelf moet ik niet denken aan zo'n groot gezin, maar ik heb veel bewondering hoe ze het doen en hoeveel liefde er is voor de kinderen en elkaar. Het ene gezin vinden we leuker dan het andere. Dit seizoen vinden we het "nieuwe" Amsterdamse gezin erg leuk en dan vooral de jongste. De familie Jelies is onze favoriet, al jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuk programma, kijk er al jaren naar. Ook interessant dat de gezinnen zo verschillend zijn. De kinderen krijgen veel aandacht overal. Ik heb geen favoriet gezin. Waarom zou er armoede zijn in grote gezinnen ? Dat was jaren geleden zo maar nu niet. Er wordt gewerkt, ook sommige moeders hebben een baan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik volg het ook,ik vind het erg leuk om te zien al die verschillende gezinnen. maar ik heb op mijn werk echt wel grotere gezinnen meegemaakt die het niet zo breed hadden. Ik had het wel eens goed gevonden als er gezinnen inzaten waar men bv geen nieuwe schoenen voor elk kind kon kopen of even eten konden halen van de pizzeria voor zoveel mensen. Zodat we ook konden zien hoe creatief sommige gezinnen omgaan met wat er wel is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar daar gaat het in dit programma nu eens niet over.Er hebben ook wel gezinnen meegedaan met een kleiner inkomen. Nu niet, tenminste die indruk krijg ik niet. Over de problemen met geld en/of schulden waren er al andere programma's en die zullen er heus nog weer komen.Ik vind het wel fijn dat het daar nu eens niet over gaat.En ja er zijn gezinnen waar alle kinderen nieuwe schoenen kunnen kopen.Nou en.

      Verwijderen
  7. Spruit 9 van de familie Jelies is allang geboren. Erg leuk om ze ook op instagram te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als de financien van een gezin jouw interesse hebben kun je ook "waar doen ze het van" terugkijken op NPO. Gaat over gezinnen, hun inkomen en bestedingspatroon

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk programma. Ik kijk al vanaf het 1e jaar. Ik ben een groot fan van de familie Jelies. Prachtig gezin met heel veel liefde en respect voor elkaar

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben ook een groot fan en zie het echt als inspiratie! Ik voel me soms zelfs schuldig dat ik het al zwaar vond met twee kids. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik begrijp eigenlijk niet dat in deze tijden van overbevolking en milieuproblematiek mensen kiezen voor zoveel kinderen, maar iedereen is vrij hierin.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.