zondag 8 augustus 2021

Hoeveel mensen mag je thuis ontvangen onder de huidige coronaregels?

Een vriendin van mij is volgende week jarig, ze wordt dan 62 jaar. Ze kwam gisteren bij mij langs en we bespraken haar verjaardagsfeest. Haar ervaring is dat veel mensen niet durven komen of uiteindelijk vanwege corona afzeggen. En beiden wisten we eigenlijk niet meer wat nu op dit moment de regels zijn. Wat mag officieel? We hadden de indruk dat "alles" weer mocht, maar is dat ook zo?
Aangezien één van mijn dochters een week later jarig is, leek het me goed om dat maar eens even op te gaan zoeken.

Wat blijkt? Het aantal gasten binnen is onbeperkt, maar je moet je wel aan de coronaregels houden:
1,5 meter afstand
niet zoenen
geen handen schudden
niet komen als je klachten hebt die met corona in verband kunnen worden gebracht
zorg voor frisse lucht
was bij binnenkomst je handen

Als je een grote tuin hebt en het is mooi weer, kun je veel meer gasten ontvangen!

Aangezien de woningen van mijn vriendin en van mijn dochter niet van elastiek zijn en ze veel buitenruimte hebben, hopen we op mooi weer, zodat we in de ruime tuin kunnen zitten!

Corona is al weer heel lang bij ons en de regels zijn aan voortdurende veranderingen onderhevig. Ben jij nog goed op de hoogte van de nu geldende coronaregels?

20 opmerkingen:

  1. Die anderhalve meter is vooral binnen lastig aan te hiuden. Meet maar na en zet de stoelen neer. Maar vooral: houd je die afstand als je thee inschenkt of langs iemand loopt om naar het toilet te gaan? Als wij bij oma zijn komen we al binnen de anderhalve meter wanneer we haar thee voor haar neerzetten, want reiken kan ze niet meer. Gelukkig zijn we allemaal ingeënt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien eens gewoon gaan leven als je toch allemaal een gevaccineerd ben. Er wordt toch verteld dat een vaccin je de vrijheid terug geeft, je niet in het ziekenhuis komt... Of klopt dit niet helemaal?

      Verwijderen
    2. Precies mensen zijn veel te angstig gemaakt.

      Verwijderen
    3. Waar komt dat allermerkwaardigste idee toch vandaan dat uitgerekend het Covid-19-vaccin een wondermiddel is dat je 100% beschermt tegen alle gevolgen van de ziekte. Geen enkel vaccin biedt 100% bescherming en toch worden baby's al gevaccineerd tegen allerlei ziekten en als volwassene kun je je ook jaarlijks de griepprik halen. Desondanks zijn er nog steeds kinderen die rodehond krijgen en iedere winter is er wel een grote of kleine griepgolf in Europa.
      De vaccinaties zorgen er vooral voor dat de gevolgen van de ziekte minder ernstig zijn en iedereen accepteert dat, behalve als het om corona gaat. Dan moet het opeens 100% bescherming bieden en helaas denken sommigen dat dat waar is. En de bewijzen ervoor zijn altijd van het type "Dat zegt de broer van de nicht van de tante van de zwengel van de dorpspomp". Ga daar maar eens mee in discussie met als doel waarheidsvinding.

      Verwijderen
    4. En zo is dat volkomen gelijk Willem

      Verwijderen
    5. Misschien moet de berichtgeving rond het vaccin eerlijker, en niet allen voorstanders aan het woord laten in de pers. Ik mis objectieve journalisten. Als je niet gevaccineerd bent wordt je beschouwd als een rondlopend virus. De meesten onder ons zijn gezond!
      Een paar vraagjes
      - Wat met de mensen die gevaccineerd zijn, toch besmet, en andere mensen besmetten omdat ze zichzelf de illusie aanpraten dat ze safe zijn en het doen voor een ander?
      - Wat met de mensen die een negatieve test doen, toch besmet zijn en op reis tal van andere mensen besmetten, omdat ze zichzelf de illusie aanpraten dat ze safe zijn?
      -Wat met het kind dat zich laat vaccineren, en daarna toch besmet gootvader gaat knuffelen?

      Verwijderen
    6. Waar komt het getal 100% bescherming vandaan Willem? Ik heb het nergens gelezen en het is mijn nooit zo gezegd. Wie zichzelf dat wijsmaakt, heeft zich niet goed georiënteerd. Mensen horen wat ze graag willen horen, dat zie je bij zowel voor-als tegenstanders van vaccinatie.

      Verwijderen
  2. Alhoewel ingeënt ben ik nog steeds heel voorzichtig. In winkels etc. draag ik nog steeds een mondkapje, buiten blijf ik zoveel mogelijk afstand houden dus naar markten etc. ga ik niet.
    Mijn kinderen kunnen niet naar Nederland reizen als ik ziek ben of dood ga en dat zal voor hen problematisch zijn.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat is het nut dan van dat vaccin?

      Verwijderen
    2. Weet je niet wat het nut is van vaccinaties? Als je ziek wordt, ben je veel minder ernstig ziek en bovendien ben je veel minder besmettelijk.

      Verwijderen
    3. Waarom dan nog steeds een mondkapje dragen?

      Verwijderen
    4. Ik hoop voor jou en alle gevaccineerden dat het waar is.
      Hier in België onlangs 27 besmettingen onder gevaccineerden in een rusthuis waarvan er al 7 overleden zijn. Raar maar waar.

      Verwijderen
    5. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het vaccin goed is, blijf ik zo voorzichtig ivm de verschillende varianten. Zouden mijn kinderen in Europa wonen dan zou ik net als iedereen het mondkapje niet meer dragen en ook eens naar ‘n markt gaan o.i.d.
      Thea

      Verwijderen
  3. Het is op dit moment het handigste om het na te kijken op het moment dat je wat van plan bent wat te doen en je ondertussen altijd aan de basisregels te houden zoals omschreven zijn.
    Nu is er ook ventilatie bijgekomen en dat is lastig te controleren als je ergens bent. Las dat er in Belgie meters in horecagelegenheden staan.
    Ik let zelf nog steeds goed op en ontsmet handen en neus als ik in winkels ben geweest

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wassen met zeep is effectiever tegen virusdeeltjes dan desinfectie. Bij thuiskomst handen wassen naast de normale moeten dat je je handen zou moeten wassen is het meest effectief.

      Verwijderen
    2. ja doe ik ook maar als ik nog moet rijden is het in de auto toch ook al goed. Soms kom ik pas uur later thuis.

      Verwijderen
  4. Ik weet niet meer precies wat de regels zijn en ik begin laks te worden, ben al een aantal maanden geleden volledig gevaccineerd en voel me redelijk veilig. Ik ken een paar mensen die ondanks de prikken toch ziek zijn geworden, niet heel ernstig gelukkig. Ik weet ook dat ik ongemerkt toch besmet kan zijn en anderen kan besmetten. Nu ik dit schrijf besef ik dat ik té nonchalant ben geweest, ik ga weer beter opletten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eerijk gezegd volg ik het niet zo meer. Ik hou me nog wel aan de 1,5 meter en check van tevoren als ik ergens heen wil of ik moet reserveren of gewoon kan gaan. Verder gaat het "gewone" leven hier verder.... ik was sowieso al niet zo'n fan van drukke plekken dus ik vind het wel best nu

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een feestje zou je zeker buiten moeten houden, als je die mogelijkheid hebt. Maar als het gaat regenen, wat doe je dan?

    Inmiddels is bekend dat de Delta variant veel besmettelijker is, ook voor gevaccineerden, die er zelf minder ziek van worden, maar de besmetting wel doorgeven. Ik draag in de winkel nog steeds een masker. Gelukkig zie ik dat nu weer meer mensen hun adem filteren met een maskertje over neus en mond. Prettig is dat je dan straks geen griep oploopt. Want wat een corona besmetting tegenhoudt, houdt ook de griep tegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.