zondag 14 november 2021

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald


"Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald"
Dit is een spreekwoord, het betekent: "je kan beter iets voortijdig stoppen dan doorgaan tot het helemaal verkeerd gaat"
Ik houd van spreekwoorden!
En ik vind dat ze vaker zouden moeten worden gebruikt!

Ik had me 1,5 week geleden opgegeven voor de jaarlijkse bijeenkomst van oud-werknemers van de Hogeschool waar ik 20 jaar lang werkte en die werknemers zijn inmiddels met pensioen. Vorig jaar in november ging die bijeenkomst door corona niet door en ik ontving begin deze maand de uitnodigingsmail over deze bijeenkomst die dit jaar in november zou plaatsvinden.
Ik was enthousiast en gaf me op. 
Maar .................. het voelde niet goed.
Het vooruitzicht om met veel mensen samen te komen, naar lezingen te luisteren, samen te lunchen en workshops te doen stond me niet aan. Een Q code was verplicht, daar lag het niet aan.
De pandemie wordt weer een stuk heviger de afgelopen tijd.
Ik ging steeds meer twijfelen en besloot donderdag de knoop door te hakken en me af te melden.

Wat ook meespeelde: In woonde twee jaar geleden zo'n samenkomst bij en ik vond deze bijeenkomst  tegenvallen. In feite heb ik véél meer met jongere collega's die nog steeds werken, dan met mensen die ouder zijn dan ik en eerder met pensioen zijn gegaan. Er zijn in de afgelopen tijd geen naaste collega's meer vertrokken. Dus wie kom ik daar tegen? Grotendeels mensen die ik helemaal niet of nauwelijks ken en misschien een enkeling waar ik wel even mee wil bijpraten.
Ik ben benieuwd of vanwege de coronamaatregelen de hele bijeenkomst doorgaat of niet!

Update zondag 14 november 22:30 uur: ik moet toch eens vaker mijn privémail checken! Daarin vond ik een mailtje dat de bijeenkomst afgelast is. Het mailtje is zaterdagavond verzonden. Misschien wordt deze bijeenkomst verschoven naar het voorjaar. Dat lijkt me een goed idee, ik las vandaag ergens dat experts verwachten dat er in de komende jaren in november opnieuw een lockdown te verwachten valt vanwege een nieuwe coronagolf. Net zoiets als de griep, maar dan heftiger. Hoe heftig is afhankelijk van de nieuwe varianten die dan rond gaan.

10 opmerkingen:

  1. gelijk heb je.Waarom risico lopen in een grote groep?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede beslissing. Met het AstraZeneca vaccin ben je ook niet meer heel goed beschermd tegen een corona besmetting, schijnt wel nog goed te werken tegen ziekenhuis opname.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De gemiddelde leeftijd is 70+. Waarschijnlijk heeft iedereen het AstraZeneca vaccin gehad. Ik in ieder geval ook!

      Verwijderen
    2. Het zijn met name zorgmedewerkers en de gtoep 60 t/m gedeeltelijk 65 die AstraZeneca kregen. 70+ kreeg Pfizer of Moderna, het blijkt uit onderzoek dat deze 70plussers tweemaal zoveel antistoffen in hun bloed hebben dan de groep 60-65 met alleen AstraZeneca en dat terwijl hun vaccinaties veel eerder waren. Zij zijn dus beter beschermd tegen een besmetting dan jij.

      Verwijderen
  3. De juiste keuze is de keuze die voor jou goed voelt, Aaf :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelijk heb je! Gevaccineerden kunnen het virus ook overbrengen, als gevaccineerde word je meestal niet erg ziek maar daar zit je (en wie wel) niet op te wachten. Bovendien zou je niet-gevaccineerden kunnen besmetten (kinderen b.v.)
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede beslissing, zeker omdat je al weet dat het niet zoveel leuks voor je gaat geven.
    Met 6 oud-collega's heb ik 1-2x per jaar een lunch, we hebben in 25 jaar zoveel samen meegemaakt dat dat fijn is. Een die zwanger was in het eerste jaar is nu al oma, dat soort dingen maakt het ook bijzonder.
    Maar het 50 jarig bestaan van de organisatie heb ik overgeslagen, te weinig meer mee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Groot gelijk, wij gaan volgende week met alle collega's 2 dagen op training in een hotel. Schijnt allemaal gewoon door te kunnen gaan. Overheidsorganisatie. Maar als ik een keuze had zou ik dat ook niet doen. Lijkt me niet essentieel. Nu maar even 3 weekjes doorzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een wijs besluit. Ik heb ook die ervaring dat als je eenmaal niet meer werkt je een vreemde eend in de bijt wordt. (ha ha weer een spreekwoord) Daarbij de corona die weer zo de kop op steekt. Ik geef je helemaal gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Aaf, ik heb op 6 december een bijeenkomst die puur gaat om netwerken, ik heb er al geen zin in want niet zo mijn ding, maar nu kom ik er goed mee weg (mocht het doorgaan) want ik ga niet! Ik ken er niemand en ik heb geen zin in een besmetting. Ik heb AZ vaccin gehad by the way.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.