zondag 14 november 2021

Al weer meer gas verstookt!

Ik blijf kouwelijk, ook al ben ik niet meer verkouden en koortsig. Het is vijf jaar geleden, in 2016 dat ik meer gas verstookte dan in de afgelopen week. Ik vrees dat dit hogere verbruik vanwege het feit dat ik het sneller koud heb, blijvend is! Ik zal het over een jaar bij de afrekening van de energie wel merken!

Verbruik gas en stroom in de afgelopen week

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 45):

GAS ->  16,7 m3.
In week  44  gebruikte ik 15 m3.

STROOM -> 13   kWh
In week 44 gebruikte ik 12  kWh.

Kosten voor gas en stroom

Wat kost dat verbruik van deze week?
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 100 cent per m3 gas en 33 cent per kWh: € 20,99.

In dat bedrag zijn de vaste kosten niet meegerekend.

5 opmerkingen:

  1. Ik was altijd blij als ik op niet meer dan het dubbele van jouw gebruik zat. Nu nadert jouw gebruikt al dicht mijn gebruik. Afgelopen week was dat 19 kuub.
    Ken je trouwens de stooktabellen van bijv Uithuizermeede of Eindhoven ed? Daarop krijg je te zien wat je streefverbruik zou moeten zijn in een bepaalde week in verhouding met je jaarverbruik. Rekening houdend met kouder of juist warmere dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet,hoe het met jou is. Ik verspil niet,maar ga geen kou lijden met mijn pijnlijke gewrichten. Zo lang ik het betalen kan,maak ik het behaaglijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen pijnlijke gewrichten meer, maar ik heb het wel gauw koud. Dus ik draag veel warme laagjes en heb vaak een lekkere fleece deken over mijn benen.
      En soms draag ik thermohandschoenen met halve vingers als ik koude handen heb. Ik heb regelmatig ijskoude handen bij een kamertemperatuur van 20 graden en dan zijn handschoenen heerlijk!

      Verwijderen
  3. Kou lijden doe ik ook niet. Maar als ik achter de pc zit of zit te schrijven of lezen, krijg ik vaak koude vingers. Ik doe dan fleece handschoenen aan met afgeknipte vingers, zodat ik mijn vingers kan blijven gebruiken. Ook in bed lees ik met deze handschoenen aan op mijn lekker koude slaapkamer. Verder onder een lekker warme deken natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb de afgelopen week 15 m3 verbruikt. Nu is het 18 graden in de kamer en ik heb het niet koud. Wel een warme trui en warme ondertrui aan met een sjaal. Van laagjes krijg ik het niet warm. Ik weet niet hoe oud je cv ketel is, maar in de zomer verbruikte ik elke week 3 m3, zonder dus te stoken. Nu heb ik twee losse inductieplaten gekocht en als ik de cv niet aan heb, trek ik de stekker uit de cv ketel. Dat scheelt me samen 3 kuub gas in de week. Oude ketels zijn minder zuinig. Met stroom verbruik ik wel meer, 28 kwh.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.