Op verzoek schrijf ik over het menu vanaf donderdag 28 oktober tot gisteravond, woensdag 3 november.
V= voorraad, K= koelkast, Vr = vriezer, Wk + nummer = aankoop in week ...,
Donderdag: tempeh (Wk. 42), volle rijst (V), pompoen (V), ui (V), rucola (Wk. 43), sojasaus (K)
Vrijdag: gegeten bij oudste dochter nadat ik 's middags op beide kleindochters paste. Bulgur, courgette, paprika, falafel en vega kipstukjes.
Zaterdag: zie donderdag
ik bakte het tempeh/rijst/ui/pompoen-mengsel in de koekenpan en voegde geroosterde tuinbonen en fijngesneden rucola toe.
Zondag: volkoren pasta (V), 2 zalmmoten (Vr), courgette (Wk. 53), puntpaprika's (Wk. 43), blik tomatenstukjes (V), cherrytomaatjes (Wk 43) en een rest rucola (inmiddels 1 dag over datum, maar niet snotterig of zo, dus nog goed te eten). Ik kookte voor 2 keer, de rest bewaarde ik in de koelkast tot later in de week.
Maandag: tortilla wraps met ui, paprika, rode peper, knoflook, maïs, tomaten, kidneybonen, chilibonen en vegan spekjes. Deze maaltijd maakte ik bij jongste dochter, vanwege haar kraamtijd. Ik nam de boodschappen voor hen mee en ze aten de volgende dag de rest als lunch. Zo hoefden ze geen boodschappen te doen en niet te koken.
Dinsdag: de pasta met zalm die ik op zondag maakte (K).
Woensdag: een vriezermaaltijd met paksoi, dikke noedels en tofu. Een maaltijd die ik voor mijn (herfst)vakantie invroor (Vr).
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
donderdag 4 november 2021
Wat at ik in de afgelopen week?
Labels:
Voeding
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Heb je de gemarineerde tofu gebruikt of zo'n blok die je nog zelf op smaak moet brengen?
BeantwoordenVerwijderenDat vind ik namelijk heel lastig om goed op smaak te krijgen.
Heb hier wel diverse recepten voor gevonden,maar daar heb je een oven voor nodig. Die heb ik niet, ook geen airfryer.
Iemand tips?
Ik koop nooit gemarineerde tofu, ik neem altijd de naturel variant. Op smaak brengen doe ik met sojasaus, pataks Indiase kruidenpasta, sambal en knoflook. De tofu snijd je in plakken en vervolgens in vierkantjes en je maakt het goed droog met een theedoek of zo. Dan een aantal uren in de marinade. Daarna bakken in (wok)olie.
VerwijderenOch ik zei tofu, maar ik bedoelde uiteraard de tempeh.
VerwijderenMaak je die op dezelfde wijze klaar?
Ik vind de structuur van tofu niet lekker in je mond, maar ik overweeg nog een laatste poging met de marinade tips :)
Wat ik het lekkerst vind is marineren in ketjap met geraspte gember en uitgeperste knoflook. Afdeppen en gewoon bakken in olie. In tofu zit geen vet dus bakken kan best.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om eens een vega, wel met wat vis, weekmenu te zien. Omdat we zelf nooit vega eten zou ik ook niet weten wat te eten. Zo heb ik eens een idee van een echt normaal menu, als je googled krijg je zoveel wat niet praktisch is
BeantwoordenVerwijderenIk heb ooit eens vefrituurde tofu gehad, dat was heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWat is volle rijst?
BeantwoordenVerwijderenDat heet ook wel zilvervliesrijst of bruine rijst. In dat vliesje zitten veel vezels en vitaminen.
VerwijderenLekkere dingen Aaf, ik zou zo bij je aanschuiven!
BeantwoordenVerwijderen