zondag 5 december 2021

Wil een elite de wereld overnemen? En hoe zit het nu met die boosterprik?

Volgens Hugo de Jonge zijn vanaf januari de 60 minners aan de beurt voor een boosterprik. En in december moeten alle prikken voor 60+-ers zijn afgerond.
Op de NOS: Voor de jaarwisseling krijgen alle 60-plussers en medewerkers in de zorg hun boosterprik.

Maar .... er moet minimaal 6 maanden zitten tussen de boosterprik en de laatst gezette prik.
Ik kreeg op 8 juli mijn 2e prik en niet eind juni of zo.
Val ik nu tussen wal en schip? 

Ik vond in april al dat ik zo laat aan de beurt was voor een prik! Naar mijn idee hadden al mijn leeftijdgenoten en jonger al een prik gehad bij deze vaccinatiecampagne die zo laat pas op stoom kwam en ik kreeg steeds maar geen uitnodiging!
Ik denk dat De Jonge, met zijn betoog dat alle boosterprikken voor 60+ ers in december zouden zijn afgerond, geen rekening hield met de 60+-ers die in april een AstraZeneca prik kregen. Die 2e prik kon pas in juli gezet worden.

Hopelijk kan ik toch geprikt worden en daardoor een betere bescherming krijgen. Ik vertrouw er wel op, maar het is mij niet helemaal helder.

Een familielid gelooft in een complot van de elite. Die wereldelite wil er voor zorgen dat we door middel van een vaccinatiepaspoort in nieuw type gecontroleerde en bewaakte samenleving terecht komen, waarbij we al onze vrijheden voorgoed verliezen. Volgens dit familielid gaat het helemaal niet om onze gezondheid, maar om macht over iedereen.
Ik ben dan heel verbaasd, hoe kan een weldenkend mens dit geloven? Ik geloof daar helemaal niets van! De elites in deze wereld zijn misschien bezig over onze ruggen zo veel mogelijk geld te verdienen, maar dan wel elk voor zich en volgens mij hebben ze niets te winnen met het controleren en bewaken van iedereen.
Het gaat nu om het indammen van een gevaarlijk virus, dat als we niet oppassen veel slachtoffers kan maken. Daarvoor, dat indammen bedoel ik, is het nodig zo veel mogelijk mensen te vaccineren. Dan worden er minder mensen dodelijk ziek en ebt de pandemie weg en dan kunnen de vaccinatiebewijzen ook weer verdwijnen.
Voordat de pokken verdwenen moest je een pokkenbriefje hebben en op een gegeven moment had je in verschillende sectoren, o.a. in het onderwijs en in de ziekenhuizen, een bewijs nodig dat je ingeënt was tegen TBC. Ik ben ook gevaccineerd tegen pokken en tegen TBC. Tegenwoordig hoeft dat bewijs van vaccinatie tegen TBC bijna nergens meer, dat komt omdat TBC redelijk onder controle is.  En pokken is al verdwenen.
Zo zal het volgens mij ook gaan met Covid-19. Misschien wel al over een jaar (of twee?).
Niet dat Covid dan verdwijnt, maar dat het redelijk onder controle is. Dan gaan we ieder najaar een griepprik en een coronaprik halen.

49 opmerkingen:

  1. Verdiep je eens in de spike-eiwitten !!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Via het internet bedoel je? Dat lijkt me helemaal niet nuttig. Ik heb geen medisch-biologische opleiding gehad en kan dus desinformatie slecht scheiden van informatie die wél juist is. Ik laat die verdieping en onderzoeken graag over aan diegenen die daar wel deskundig in zijn.

      Verwijderen
    2. Is inderdaad niet nuttig. Veel ‘ deskundigen’ noemen steeds de spike-eiwitten om hun ‘gelijk’ te bewijzen.
      Het lijkt me verstandig Aaf, de boosterprik te halen en eventueel ieder jaar, net als de griepprik, een herhalingsprik!
      Thea

      Verwijderen
  2. Ik geloof ook absoluut niet in een complot van de wereldelite. Een pandemie is van alle tijden, denk maar aan de pest, de spaanse griep, polio uitbraken etc. Dankzij de wetenschap en inentingen komen ziektes als oa polio en difterie bij gevaccineerden in Nederland niet meer voor. Ik word in december 61 en kreeg na mijn 1e AZ prik mijn 2e prik met Pfizer eind juli. Krijg mijn booster prik dus eind januari, begin februari als 60 plusser want er moeten 6 maanden tussen je laatste prik en de booster zitten. Maar veel mensen die veel jonger zijn, waren eind juli al lang volledig beschermd met 2x Pfizer en krijgen nu ook eerder de booster prik. Net als de AZ weigeraars, die werden met voorrang geprikt en krijgen nu dus ook eerder de booster prik want de tijd tussen twee prikken met Pfizer bij de GGD was veel korter (5 weken) dan de tijd tussen 2 prikken met AZ bij de huisartsen (3 maanden). Mijn man die in januari 66 wordt, kreeg alleen maar 2x AZ (laatste eind mei). Hoop dat hij nog dit jaar een booster krijgt want de bescherming van AZ neemt met de tijd steeds meer af en hij is nog steeds fulltime werkzaam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En hier zie je al zo groot verschil: de polio en difterie vaccins werken gewoon, de ziektes komen niet terug. Bij COVID vaccins is dit al heel anders: het moet steeds weer herhaald worden, en dan nóg beschermt het niet tegen overdracht en besmet worden. Esje

      Verwijderen
    2. Je hebt nu eenmaal virussen die door hun specifieke eigenschappen lastiger te bestrijden zijn. Het griepvirus is ook zo'n voorbeeld.

      Verwijderen
    3. Beste Esje, het is ook een nieuw virus. Polii en difterie waarden al heel lang rond. Nu kunnen we technisch beter onderzoeken dan toen, maar hebben we geen volledige kennis van het virus nog. De wetenschap diet zijn best, maar de vaccins zijn nog niet 100%. Groet, G

      Verwijderen
    4. En juist omdát de vaccins nog niet voldoen kun je toch geen Corona pas gaan invoeren, en 3G en 2G? Al het geld wat ermee gemoeid gaat liever steken in opschalen van de gezondheidszorg? Juist vanwege dit huidige beleid worden complotdenkers versterkt in hun gedachten. Esje

      Verwijderen
    5. Ze voldoen wel. Alleen snap je zelf de statistiek niet. De griepprik wordt ook jaarlijks herhaald. Niets vreemds aan

      Verwijderen
    6. Als ze voldoen waarom zijn dan in België nu meer mensen besmet en opgenomen in het ziekenhuis dan een jaar geleden, toen er nog niemand gevaccineerd was. De cijfers kan je vinden op https://datastudio.google.com/

      Verwijderen
    7. Omdat België toen in een complete lockdown zat, en nu niet. Gevaccineerd of ongevaccineerd maakt nog steeds veel uit. Maar in een totale lockdown is het moeilijk anderen te besmetten...

      Verwijderen
    8. Dan werkt een lockdown beter dan de vaccins.

      Verwijderen
  3. Grappig dat je zegt hoe kan een weldenkend mens zoiets denken.... Er zullen ook mensen zijn die dat van jou denken, maar dan de andere kant op.

    Beetje als waar doen ze het van bij de buren...

    Als het echt alleen om gezondheid ging, en alle maatregelen 100% daarop gericht waren, geef ik je gelijk. Maar door die twijfel die er gezaaid wordt, door tot 17h boodschappen te kunnen doen (waardoor mensen meer op een kluitje komen), sporten (zelfs buiten!) na 17h niet meer mag, jeugdwedstrijden (buiten!) kijken niet meer mag, waardoor ouders zeggen dan maar geen sport voor mijn kind, kind een beetje verkouden, met thuistest negatief, die vaak onbetrouwbaar is, toch naar school. Veel thuiswerken, wat psychisch bij veel mensen hard aankomt (zelf geen problemen mee) maar die mensen nemen vaak ook minder pauze, fruit en frisse lucht. Uit eten tot 20h, behalve als je in een hotel slaapt, dan mag het wel (zelfs als dat hotel en restaurant niet in 1 pand zijn, maar een samenwerking aangaan!) En zo is er nog zoveel meer, dat moet je jezelf toch ook wel eens afvragen? Benieuwd hoe jij dat ziet.

    Complottheorieen dat je een chip krijgt ingespoten klinken mij ook vreemd, maar crowd control is wel iets waar in de kamer (openlijk) over gesproken is. Persoonlijk boeit dat mij weinig. Ze mogen alles v me weten. Dus die qr boeit me niet. Wel de verdeeldheid die ermee gezaaid wordt, geeft een verdeel en heers gevoel.

    Online is er een documentaire te vinden waarin wordt uitgelegd hoe de cashflow in de wereld werkt, hoe van alle grote maatschappijen vrijwel overal 4 grote investeringsmaatschappijen de baas zijn. Zo dat coca cola en pepsi geen concurrenten zijn (even als voorbeeld).

    Als je familielid dat gezien heeft, en jij ziet hem ook, krijg je misschien meer begrip voor haar, iig twijfel. Overtuiging kan natuurlijk altijd pas achteraf bewezen worden.

    Fijne Sinterklaas, ook zoiets waar mensen zo vreselijk anders over kunnen denken. Terwijl zwarte piet eerst een hoofdfiguur was in dit vrolijke kinderfeest, is hij nu bijna van het toneel verdwenen. Terwijl de bedoeling was vd demonstraties piet (zwart) gelijk te stellen aan sint (wit), dacht ik. Maar miss heb ik dat verkeerd begrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat heb je verkeerd begrepen. De inzet was Zwarte Piet vervangen door Roetveegpiet. Dat is prima gelukt. Roetveegpiet is overal en onze kinderen zijn voller van Piet dan van Klaas.

      Verwijderen
    2. :-) Ik denk dat voor kinderen de cadeautjes en het strooigoed VEEL belangrijker zijn dan welke kleur Sinterklaas of Piet dan ook...

      Verwijderen
    3. Denk t ook mrs. H. En daarnaast: vroeger was Sinterklaas een vieze oude man, vaak dronken en met jonge kinderen op schoot

      Verwijderen
  4. Je hoeft niet te wachten op een brief! Kijk of jouw geboortejaar aan de beurt is en bel dan voor een afspraak. Plan je prik in op een datum, zes maanden na je 2e prik.
    Plan hem vast in, want het is druk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mensen die bang zijn, nemen informatie niet goed op. Alleen al dáárom had er vorig jaar een grote informatiecampagne moeten zijn rondom corona...maar ja die was er niet en dus gingen mensen zelf zoeken, op internet, gedwongen door algoritmes komen ze op de meest vreemde complotten.Onze(kuch) late night televisieprogramma's gaven tegelijkertijd alle ruimte aan tegenstanders om het "andere geluid" te laten horen.
    Ik had een late prik, dus ik zal pas in januari weer geprikt mogen. In december hoef ik me dus nog nergens druk over te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ik lastig vind te begrijpen is dat de elite, de kleine groep mensen die nu de macht zou hebben, een ander soort maatschappij voor ogen heeft. Deze groep is juist gebaat bij de bestaande maatschappij, want: heeft zijn positie nu juist in deze maatschappij, bij verandering is vooraf niet te bepalen welke kant het op gaat. Dus lopen ze de kans om hun macht (en invloed en rijkdom) kwijt te raken. Wat zou een gedragswetenschapper hierover zeggen? Wat is de groep mensen die dit roepen? Gaat het hier om mensen die enorm angstig zijn of die alle invloed op de wereld buiten zichzelf leggen of...?
    In ieder geval vind ik deze mensen erg vermoeiend. Ik besteed mijn energie liever aan mensen die 'niet leegzuigen'.

    En mooi dat je een vergelijk legt met een bewijs tegen pokken/TBC, dit wist ik nog niet.

    Ik ben onder 60 en 2x gevaccineerd en daar laat ik het bij. Die boosterprik is naar mijn idee meer bedoeld voor de hoog risico mensen en daar val ik niet onder. Laten ze (de regering/ggd) hun energie maar eerste steken in de mensen die niet gevaccineerd zijn en in het beter organiseren van betaalbare en voldoende zorg met voldoende mensen die voor dit beroep gaan kiezen (en het formeren van een kabinet)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een mens die macht wil, denkt niet altijd even rationeel. Juist daarom raken ze hun macht ook weer kwijt. Want macht en onderdrukking vallen altijd samen. Net zoals mensen die bang zijn niet goed kunnen nadenken. Ik heb vroeger wel angstaanvallen gehad en weet uit ervaring dat logisch denken dan op de vlucht slaat. Mijn moeder was van 1920 en verplicht ingeënt tegen de pokken. Terwijl haar familie principieel tegen inenting was.

      Verwijderen
    2. Geen boosterprik, dan ook geen groen vinkje…..
      wil je blijvend toegang hebben, moet je wel je booster halen, toch. Esje

      Verwijderen
    3. Op dit moment - maar dat kan t.z.t. weer veranderen - kun je ook een groen vinkje krijgen na een test. Dus 2 keer prikken, derde prik weigeren, maar wel een test-voor-toegang geeft straks - tenminste met de regels van nu - ook toegang. Dit ter aanvulling; er wordt al genoeg onzin verkondigd...;-)

      Verwijderen
    4. Klopt, totdat 2G wordt ingevoerd, en dat gaat snel hoor. Esje

      Verwijderen
    5. Esje.. er zijn mensen die omdat je overal op straat en sigaret op mag steken al jaren leven alsof er corona zonder qrcode is. Ga je daar ook voor in de bres? Of alleen voor eigen gewin?

      Corona is geen polio. Griep muteert ook dusdanig dat we jaarlijks 'boosters' uitdelen. Het idee van dit vaccin.. dat je minder ziek wordt en hopelijk minder makkelijk doorgeeft. Er mazzel gaat het uiteindelijk verlopen zoals met griep. Hoort erbij, boosters voor kwetsbaren en al het andere weer gewoon.
      Ook een gezondheidszorg met 8 keer zoveel plek en personeel.. kan dit niet aan zonder dat we het indammen en afremmen.

      Verwijderen
    6. als geen boosterprik betekent geen groen vinkje, dan is dat maar zo. Ik zit er niet mee. Er zijn voldoende alternatieven om te leven zonder groen vinkje lijkt mij.

      Verwijderen
    7. Anoniem, ikzelf ben zo iemand, die leeft als in een lockdown, simpel omdat overal op straat men een sigaret op mag steken. Hiermee ga ik door, en behoed mij tegelijkertijd enigszins voor Corona besmetting. Dat is een keuze.

      Maar 2 of 3 G gaat het probleem niet oplossen. Wat gevolgd gaat worden door een vaccinatie plicht.
      Op de website van nos lees je vandaag een interview met 4 mensen die geen vaccin willen. Geen complotdenkers maar met weloverwogen redenen. Die voorzichtig willen leven. Complotten, nee, geloof ik niet in. Maar ook niet in drang, dwang en vaccinatieplicht. En uitsluiting. Esje

      Verwijderen
    8. Ik vond de redenen van die mensen die door de nos geïnterviewd werden niet weloverwogen, het waren met name onderbuikgevoelens, weliswaar geen uitgebreide complotten maar enkel gebaseerd op dingen die ze zelf verzonnen hadden en medisch niet echt verdedigbaar zijn.

      Voor de duidelijkheid: die vrijheid moeten ze wat mij betreft hebben en houden, dat vind ik héél erg belangrijk. 2g slaat nergens op en vaccinatieplicht vind ik ethisch ondenkbaar (al zit het er aan te komen).

      Verwijderen
  7. Hoe dan ook..ik lees beide kanten. Een vaccin kan (tijdelijk) ernstige ziekte voorkomen. Aan de andere kant...de infrastructuur voor een kwaadwillend regiem wordt zo meer en meer aangelegd.
    IK geloof pertinent niet dat we ons uit de covid crisis kunnen vaccineren. Jammer dat men niet het virus heeft laten rondgaan onder de niet kwetsbare groepen, met als gevolg veel betere immuniteit. waardoor de ouderen omringd worden door een grote immune kring mensen. Maar ja dat kon niet doordat er jaren bezuinigd is op de zorg. En er onder andere nog maar 7 ic bedden beschikbaar zijn voor 100000 mensen. In bijv Duitsland zijn dat er 48!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Duitsland gelooft men ook in de Heilpraktiker. Iemand die hier als alternatief genezer te boek staat. Onderzoek dat maar eens!

      Verwijderen
    2. Ik geloof niet in online onderzoek door leken, dus door mensen die niet een grondige universitaire biomedische studie gedaan hebben. Er circuleert zo veel onzin en nepnieuws.

      Verwijderen
    3. Hoe kun je een virus enkel laten rondgaan onder niet-kwetsbaren? Als kwetsbaar persoon ben ik toch ook verplicht om naar mijn werk te gaan, ik heb boodschappen nodig, zie graag vrienden en familie, en ga ik net zo graag naar de film of het museum als een kwetsbaar persoon.
      Niet vaccineren is een keuze, maar een kwetsbare gezondheid hebben niet.

      Verwijderen
    4. Als je echt wilt weten,wat de mening is van een groep andersdenkende wetenschappers,zou je de collums van prof Capel kunnen kijken.https://www.youtube.com/channel/UCdquZGH0-uVvgik67JRlyqg . Of de mooie documentaire reeks www.tegenwind.tv.

      Verwijderen
    5. Je kunt je toch laten vaccineren Alynda?

      Verwijderen
    6. En toen was er de variant die vooral natuurlijk opgebouwde immuniteit lijkt te omzeilen.
      Zomaar rond laten gaan onder een bepaalde bevolkingsgroep is geen goed idee, om veel redenen niet maar laten we beginnen bij het feit dat het in in onze huidige maatschappij volslagen onmogelijk is om hele leeftijdsgroepen lang genoeg goed te isoleren, het is een airborne virus en zo...

      Dat vaccins niet de heilige graal zijn lijkt me inmiddels duidelijk. Ongecontroleerd (of gecontroleerd) rond laten gaan is dat beslist ook niet.

      Verwijderen
  8. In onze omgeving zijn mensen in de ban van de great reset. Vertellen hun puberkinderen dat ze over vijf jaar dood zijn vanwege de vaccinatie. Heel triest.
    Kritisch zijn is goed, maar dit soort dingen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Afschuwelijk. Kinderen geloven hun ouders. Hoe kun je je kinderen zo onnodig bang maken?
      Alsof ze niet al genoeg zorgen hebben vanwege het milieu, de komende generaties.

      Verwijderen
  9. Ik ben bang dat we nooit meer een onbezonnen leuk leven gaan krijgen.
    Dit zijn in mijn ogen wetenschappers waar eens zou moeten naar geluisterd worden:https://www.tegenwind.tv/tegenwind-video-s
    En bekijk dit filmpje eens:https://t.me/thispivotalmoment/20




    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik geloof niet in complotten. Als kind ben ik overal voor ingeënt. Pokken en de DKTP prik. Als je nu door een hond gebeten wordt of wat dan ook dan haal ik ook weer een Tetanus prik. Twee Pfizer prikken heb ik ook gehad. Bij mij was de laatste op 6 juni en ik hoop dat ik deze maand de booster mag gaan halen en denk ik bijna dat dat niet haalbaar is. Nederland is weer te traag. Ffffffffff

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hulde aan Zuinigaan. Ik vind dit opnieuw een weloverwogen artikel. L.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als je ziet hoe moeilijk een groep mensen zich kan organiseren, met tegengestelde belangen en eigen belangen, dan weet je al dat een complottheorie nonsens moet zijn. Niemand heeft voldoende macht om dat te orkestreren. Zelfs Zuckerberg niet.
    Ik had ook zo'n complotdenker in mijn omgeving. Daar praten we niet meer mee. Karma heeft haar ingehaald en ze haalt lucht door een buisje. Ik heb haar man maar gevraagd of zij nu ook actrice is en meedoet met de AIVD...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Karma?? Gevaccineerd of ongevaccineerd niemand kiest ervoor om erg ziek te worden. Dit is de verdeeldheid die er nu is. Ik hoop dat er wat meer warmte en liefde voor elkaar is met kerst maar ook in het nieuwe jaar. E

      Verwijderen
    2. Hier sluit ik mij bij aan.

      Verwijderen
    3. Ze koos er wel degelijk voor om zich te laten misinformeren, en met een spuitje was ze minder ziek geworden. Het is een keuze. Feit is dat vaccins helpen: anders zou de hoeveelheid besmette mensen op de IC voor 85 procent uit gevaccineerde personen bestaan. Niet voor minder dan 30 procent.
      Liefde is hier trouwens genoeg - ik zie mijn geliefden en vrienden helaas een stuk minder want de meesten werken op een IC. Aan kerst doe ik niet.

      Verwijderen
  13. Ik kreeg mijn 2de vaccinatie half juli, en mijn 3de vorige week (volgende week start ik met medicatie die mijn afweersysteem zwakker maakt). Daar zat ook maar 4.5 maand tussen, dus ik denk niet dat het heel erg is.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Inderdaad.Om ongevaccineerden dan lekker het ergste toe te wensen.....ongeloofelijk dat je zoiets denkt.Laat toch aub iedereen in hun waarde.Zij hebben ook hun reden om het niet te doen!En vorig jaar dacht ik bij complotdenkers ...die zijn gek...Maar wat ze gezegd hebben komt tot nu toe uit..Dus ik raak voorzichtiger in mijn oordeel.Ik hoop dat ze geen gelijk hebben...maar de vaccinatiedwang komt,de prijzen,gas,benzine,boodschappen en verzekeringen worden veel duurder..Dit voorspelden ze een jaar geleden al..Dus afwachten hoe de wereld zich gaat ontwikkelen

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik ben opgevoed met op een christelijke school en zondagsschool enz. Dus met de bijbel. Daar staat in dat er rampen,epidemieën en oorlogen zullen zijn. En dit geloof ik dus. Maar vraag me niet of het waar is,want dat weet ik dan weer niet.
    Geertje Ovink

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Goedemorgen Aaf, mijn man (65) heeft op 1 juni zijn 2e vaccinatie (AZ) gekregen. Wel een groot verschil in datum met jou. Vorige week heeft hij zijn boosterprik gehad. Dat was op een locatie waar de lege plaatsen opgevuld werden door 60 plussers waarvan inderdaad werd gecontroleerd dat het een half jaar geleden moest zijn dat de tweede prik was gezet. Ik ben 57 jaar en ik heb 20 juni mijntweede vaccinatie gehad (P). Klopt jouw laatste datum wel? Hartelijke groet, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik heb tot mijn verbazing mijn booster al gekregen. Ik had dat nog niet verwacht
    want ben maar 54. Maar veel mensen in mijn omgeving van mijn leeftijd kregen hem al.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.