vrijdag 7 januari 2022

Uitgenodigd!!

Gisteren ontving ik een brief van het RIVM: ik mag een afspraak maken.
Lekker snel, die brief!
Gelukkig maakte ik al op 14 december online een afspraak, en de prik is op de allerlaatste dag van 2021 gezet.
Dus ik ben al voorzien.
Ik heb inmiddels gecheckt of de prik op 31 december geregistreerd is en het klopt. Het batchnummer van het Pfizervaccin is vermeld en ook de datum van de prik.
Mooi!

Tegenwoordig moet je op andere symptomen letten als je je afvraagt of je misschien besmet bent. Vermoeidheid en hoofdpijn zijn nieuwe tekenen dat je misschien corona hebt. Eerst was het koorts, hoesten, niezen, een loopneus en nu komen er nog weer héél andere klachten bij!
Verwarrend hoor!
Je zult maar, net als ik door astma en hooikoorts, standaard lichte verkoudheidsklachten hebben en regelmatig hoofdpijn hebben. Voordat ik in de overgang kwam, had ik vaak hoofdpijn, soms migraine-achtig en soms wat lichter en door een baan en daarnaast de zorg voor mijn gezin was ik ook nog eens vaak moe. Gelukkig was er toen nog geen Covid-19 actief, want in dat geval had ik dagelijks kunnen gaan testen. Gewoon iedere dag naar de teststraat, want de zelftesten zijn bij dagelijks gebruik vrij prijzig. Ik heb voor de laatste zelftesten €2,89 per stuk betaald. Doe dat eens keer 31, dan kom je op de kosten per maand: ca 90 euro.
Tot nu toe heb ik bij lichte verkoudheidsklachten nooit getest, gewoon omdat ik alleen in de zomer geen klachten heb, ook toen corona nog niet in Nederland geland was. Bij ernstiger en anders dan normale klachten vind ik dat er wel reden is om maar weer eens een staafje in mijn neus te stoppen en een test te doen.

Heb jij al een uitnodiging voor een boosterprik ontvangen?

23 opmerkingen:

 1. Ja, huisbewaarder stuurde gisteren een foto van de uitnodiging. Heb de booster 20 dagen geleden al gehad!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dezelfde ervaring, on line een afspraak gemaakt, booster gehad en daarna de uitnodiging. Het was dus weer mosterd na de maaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, nog niet maar net als jij heb ik de afspraak online gemaakt. Ik had hem afgelopen maandag en kreeg dit keer Moderna.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze vaccinatie loopt eind maart af 2 x Pfizer dus op ze vroegst gaan wij half maart om maximaal te profiteren van de qrcode. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, ik heb geen uitnodiging ontvangen . Maakt ook niet uit want ik haal die prik toch niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De meeste mensen zullen al een afspraak hebben gemaakt op het moment dat ze de uitnodigingsbrief ontvangen. Toch zonde van het papier, de inkt en de verzendkosten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik met je eens, maar dit soort operaties zijn ontzettend ingewikkeld, het betreft miljoenen mensen, is extreem privacy gevoelig en de overheid vindt het uitermate belangrijk dat iedereen ook echt bereikt wordt. Het lijkt zo simpel: als iemand een prik heeft kan de papieren uitnodiging worden geannuleerd. Schijn bedriegt helaas.

   Het kan allemaal wel maar dan had planning en organisatie van het hele gebeuren eerder en degelijker gemoeten en ik geloof niet dat we momenteel bestuurders hebben die je van 'degelijk' en 'op tijd' kan beschuldigen :)

   Verwijderen
  2. Ik wou inderdaad dat de systemen gekoppeld waren! Booster al binnen? Dan geen brief meer sturen. Scheelt bomen en postzegels.
   Maar goed, zo werkt het helaas niet, dus ik verwacht mijn brief nog wel over een paar weken, terwijl ik m'n booster ook al lang heb gehad.

   Verwijderen
 7. Herkenbaar. Ik heb oa een stof allergie & hooikoorts en woon in een gebied/omgeving waar dat nogal eens geactiveerd wordt. Er gaat normaal eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet minstens 5x mijn neus moet snuiten. Mijn opa had dat ook. Mijn man heeft vaak hoofdpijn. Ik let heel erg op de ernstigheid van de verkoudheidslachten, extra klachten (zoals reukverlies e.d.) etc. en tot nu toe elke keer negatief (wel gevaccineerd). Als ik uitga van wat voor mij normaal is kan ik idd elke dag aan de gang. Gelukkig krijg ik de testen wel gratis via werk.
  -JennyL

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kon nog met partner meeliften toen jij aan de beurt was half december ivm zijn geboortejaar. Hij heeft trouwens helemaal geen uitnodiging gekregen maar ik wel afgelopen week.
  Alles staat in onze app gergistreerd. Op naar de volgende booster dan maar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier in Leeuwarden kun je gewoon zonder afspraak naar binnen.
  Ik ga niet voor de booster.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog geen brief ontvangen. Ik heb eerst on line een afspraak gemaakt voor 31 december. Het was heel moeilijk om een locatie in de buurt te vinden, ik werd doorgestuurd naar Amsterdam of Harderwijk. Na diverse postcodes ingevuld te hebben kon ik terecht in Bussum. Mijn man die 10 jaar ouder is kon eerder al in Hilversum terecht. Ik ging met hem mee als chauffeur en op de parkeerplaats zei men dat ik binnen moest vragen of ik niet gelijk geprikt kon worden. Dit kon, helaas had ik mijn gele boekje niet bij me zodat ik voor de bijschrijving nog een keertje naar het GGD kantoor moest. Maar toch fijn snel geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toevallig kreeg ik ook mijn uitnodiging gisteren. Ik ben mijn prik 22 december gaan halen. Allemaal overbodig werk deze brieven want wij zijn niet de enigste.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een verspilling van papier en verzendkosten, al die uitnodigingen die als mosterd na de maaltijd worden verstuurd. Bij de vaccinaties moest je wachten op die brief, ik begrijp dat men nu zo snel mogelijk wil boosteren, maar laat die brief dan achterwege. Het zal wel in het niet vallen bij alle andere kosten die aan Covid-19 zijn gerelateerd, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. booster gehad,erg blij mee.inderdaad nu een uitnodiging opde mat.zal wel door de kerst drukte komen.was wel een dag erg rillerug van de prik,manlief ook.volgens nichtje die doktersassistente is,een teken dat mijn afweer goed werkt,en de entstof als een indringer zag,geeft moed,vandaar dat ik blij ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nee, ik heb meteen toen mijn jaar aan de beurt was een afspraak gemaakt. Ik mag aanstaande dinsdag. Mijn moeder gaat mee als chauffeur.
  Ik heb nl. een penicilline allergie en weet niet hoe ik ga reageren op Moderna. Qua leeftijd is dat nl het vaccin dat is ga krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Pas vorige week kreeg mijn man [ 1947] de brief en ik begin deze week .De afspraken waren al gemaakt voor vandaag dus vandaag de booster gehad .Ik heb getwijfeld maar toch voor de zekerheid maar gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je 70+ bent is het zeker verstandig om de booster ook te nemen, ook als je wel verder van een goede gezondheid geniet.

   Verwijderen
 16. Nog geen brief, de booster al gehad. Snap dat het logistiek een hele klus is. Ik ben overigens sinds de eerste lockdown in maart 2020 niet meer verkouden geweest, heb al die tijd geen klachten die met corona verband zouden kunnen houden gehad en nog nooit een (zelf)test gedaan. Ik heb wél goed handen gewassen, minimaal contact met anderen gehad en als ik het had goed afstand gehouden. En natuurlijk ook een beetje geluk gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die van mij kwam vandaag. Ik heb op 20 december mijn booster al gehad.

  Een hartelijke groet van Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vandaag kwam de uitnodiging, de booster kreeg ik 4 januari, na 2 x Astra nu Phizer.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb een dochter op de basisschool die heel vaak verkouden is en dan ook nog eens langdurig (en dan iedereen aansteekt). Ze is nu 9 keer getest (alle keren negatief). Wij testen alleen ook als de kans bestaat dat we door iemand anders dan dochter zijn besmet.

  De booster haal ik vooralsnog niet ondat ik na 2x pfizer geen moderna wil en ook gewoon even aan wil zien wat die Omicron doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het gezeur over dat dingen niet helemaal perfect lopen stoort me een beetje. Ja inderdaad had je die brief niet hoeven te ontvangen. Maar hoe mooi is het dat je je prik in een vroeg stadium gekregen hebt? In hoeveel landen is dat allemaal niet mogelijk. We mogen best eens dankbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.