woensdag 26 januari 2022

Zou corona ons toch nog allemaal te grazen nemen?

Tot nu had hier niemand corona opgelopen.  Altijd negatieve tests, ook van de kleinkinderen, maar oudste kleindochter heeft nu toch corona en misschien haar peuterzusje ook. Bij oudste kleindochter is het maandagmiddag officieel in de teststraat vastgesteld. De ouders zijn een beetje ziek met koorts, maar (zelf)testen waren gisterochtend negatief. Kleinkind met corona speelde afgelopen weekend op de dag dat ze 's avonds koorts kreeg, met haar neefje bij mijn andere dochter en haar gezin. Dus mogelijk zijn die ook besmet, omikron is zeer besmettelijk.

Ik heb recent nog op de peuter (zusje van de kleuter met corona) gepast. Alleen de peuter had ik in huis. Ze was niet ziek, verkouden of koortsig en speelde energiek als altijd. Maar het contact is onvermijdelijk kleiner dan 1,5 meter. Je kunt niet met 1,5 meter oppassen op een peuter. Ze moet naar bed gebracht en na het slaapje weer naar beneden, ze moet verschoond. Dat kan niet met afstandsbediening.

De zelftests van mijn dochter en schoonzoon zijn nog (??) negatief en een afspraak maken voor een test lukte uiteindelijk. Dus gistermiddag zijn de peuter en de ouders getest. Vandaag wordt duidelijk of het hele gezin misschien corona heeft. Ze waren allemaal in de afgelopen dagen korte tijd wat koortsig en hangerig. Maar gelukkig geen ernstige klachten tot dusver.
Als ze inderdaad besmet zijn, dan is het heel goed mogelijk dat ik het ook krijg. Ik heb nu nog geen klachten en ik heb gelukkig al in 2021 mijn vaccinaties en booster gehad.
Dus ik wacht af!

Zieke kleindochter vindt het overigens prachtig, die heeft de laatste tijd een hekel aan school en is blij dat ze niet hoeft. Ze voelt zich na 1 dag bankhangen prima en speelt lekker in huis. Mijn kleinzoon, de andere kleuter, moet in quarantaine omdat hij in het weekend met zijn nichtje gespeeld heeft. Hij voelt zich helemaal niet ziek en hij wil gráág naar school omdat hij wil spelen met zijn klasgenootjes.
Ligt het aan de school dat hij het zo veel leuker vindt?
Nee dat denk ik niet ze zitten op dezelfde school, maar wel in verschillende klassen.

12 opmerkingen:

 1. Gelukkig milde klachten tot dus ver.
  Beterschap voor de zieken en hopelijk blijf jij klachtenvrij.

  Ik heb zo hard moeten lachen toen je over de peuter schreef; dat kan niet met afstandsbediening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan is het mooi dat de regels sinds gisteravond gewijzigd zijn en mag kleinzoon vandaag weer naar school. Als ze hem vanochtend nog een zelftest doen die ook negatief is en geen klachten heeft.
  Hier de hele basisschool dicht, maar gisteravond bericht dat we weer naar school mogen bij geen klachten en een negatieve zelftest.
  Gelukkig voor hun.

  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopen dat het bij iedereen met een sisser afloopt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verleden week werden mijn zoon, schoondochter en de jongste kleinkind positief getest. Het hele gezin in quarantaine, onder luid protest van oudste kleinkind. Hij was negatief en moest toch binnen blijven. Gelukkig vandaag weer naar school. Zoon en schoondochter nog niet. Werken thuis.
  Wij passen drie dagen in de week na schooltijd op. Dus was zeer benieuwd. Tot op heden, zowel mijn echtgenoot als ik nergens last van. Deze week hoeven we dus niet op te passen.
  En net op tijd kan jongste kleinkind as. maandag afzwemmen voor B. Daar ben ik al die tijd bij geweest. Nu mogen alleen leden van het eigen gezin erbij zijn. Dus heb ik me ook gebombardeerd tot lid van dat gezin. Al die tijd gereden naar dat zwembad. A zien halen, dus B ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je kleindochter het niet naar haar zin heeft op school.
  Ieder kind, iedere groep en iedere leerkracht Is anders dus dat kleinzoon het (gelukkig) wel naar z’n zin heeft is niet vreemd.
  Ik hoop dat corona jouw deur voorbij gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even een waarschuwing: een vriendin had een negatieve zelftest. Toch bliezen we de afspraak die we hadden af - gelukkig maar, want ze bleek wel degelijk besmet te zijn, bleek uit de GGD-test... En vanmorgen vertelde mijn huisarts me nog dat je met diabetes, geprikt en geboosterd en wel, nog steeds een groter risico hebt op een ernstig verloop van corona... Toch nog maar op blijven passen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, dat is ook bekend hier. Het is net als bij een zwangerschapstest. Positief is zwanger en positief is corona. Maar negatief is niet automatisch niet zwanger cq geen corona. Ik heb in de beginfase van mijn zwangerschappen diverse negatieve tests gehad (ook met achteraf 8 weken zwangerschap). Dan zei de assistente van de huisarts: "je bent niet zwanger (zo ging dat toen nog, geen zelftest), maar ik dacht: volgens mij ben ik wel degelijk zwanger!! En dat bleek later ook.

   Verwijderen
  2. De zwangerschapstesten zijn nu inmiddels al veel verbeterd.

   Verwijderen
 7. Mijn kleinzoon van 12 kreeg corona, opgelopen in de klas. Hij is er een van een tweeling,dat bij elkaar op de kamer slaapt. Dus een had het,ook positief bij ggd. Vier dagen later werd nummer twee ziek. Precies de zelfde klachten, dus testen. Wat raar de ggd testen negatief. Terwijl hij ziek wad en zijn broer corona had ra ra.
  Geertje Ovink

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ken iemand die thuis positief bleef testen en ook heel ziek was. Had naast haar zus geslapen in een vakantiehuisje. Ze heeft in een week tijd drie keer getest bij de GGD en pas bij de derde test daar positief. Ze wist zelf heel goed dat ze t wel degelijk had en hield gelukkig ook met de verdere regels al rekening dus geen anderen besmet. Testen zeggen dus echt niet alles

   Verwijderen
 8. Het is gewoon een kwestie van tijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.