zondag 17 april 2022

Mijn gas- en stroomverbruik in week 15

Voor de geïnteresseerden onder mijn lezers weer mijn gas- en stroomverbruik in de afgelopen week:

Verbruik

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 15):

GAS ->  5,1 m3.
In week 14 gebruikte ik 8,2 m3.

STROOM ->  10  kWh
In week 14 gebruikte ik 35 kWh.

Kosten voor gas en stroom

Wat kost dat verbruik van deze week?
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 100 cent per m3 gas en €0,27 per kWh: €7,80
(Deze 100 cent per m3 gas en €0,27 per kWh zijn de prijzen van mijn huidige vaste contract, dat loopt tot begin november 2022)

In dat bedrag zijn de vaste kosten niet meegerekend.
Wat ook niet meegenomen is, zijn de met ingang van januari 2022 veranderde overheidsheffingen op stroom, en de overheidscompensatie vanwege de hoge energieprijzen. Daardoor is de stroom goedkoper geworden. Ook heel recent veranderde er nog weer iets in de overheidsheffingen. Voor mij te ingewikkeld om dat mee te nemen in de berekening van de verbruikskosten.

Zonnepanelen
Mijn stroomproductie was van zondag 10 april t/m zaterdag16 april 60,4 kWh.
Als ik de opbrengst van mijn zonnepanelen aftrek van mijn verbruik deze week (en dat mag door de salderingsregeling) blijft er deze week een teruglevering van 50,4 kWh over.

Mijn totale stroomproductie in maart en april: 220,2 kWh
(Op 11 maart werden laat in de middag de panelen aangesloten en leverden die dag vrijwel niets meer op).

2 opmerkingen:

  1. Sinds een paar weken kook ik in de elektrische waterkoker en gebruik niet de warmwaterkraan in de keuken. Ik heb vaak gedoucht. Mijn verrassend lage gasverbruik was 1m3 afgelopen week. Ik ben tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik ook mijn waterkoker voor het heet maken van water voor de afwas. De 5,1 kuub van de afgelopen week kwam voornamelijk omdat 5 jarige kleinzoon hier vanaf vrijdagmiddag tot zaterdagochtend logeerde en het voor hem toch wat warm gestookt moest worden. Hij kon niet op mijn warmtedeken zitten en het was wel 17 graden in de woonkamer. Tijd voor wat kuubjes gas!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.