vrijdag 24 juni 2022

Meer pensioen!

Vanaf volgende maand wordt mijn maandelijks ABP-pensioen verhoogd.
Er komt 2,39 procent bij en er komt een nabetaling van 1,2 % over het eerste half jaar van 2022.

Wat houdt dat in voor mij?
Ik ga er ongeveer 17 euro per maand op vooruit!

Die verhoging houdt de inflatie van de afgelopen tijd absoluut niet bij, want die was alleen al in de maand mei 8%, maar het is in ieder geval iets. Na jaren van 0%  verhoging. Een verhoging van de ABP-pensioenen is sinds 2008 niet meer voorgekomen. Dat is dus 14 jaar stilstand en soms ook wel eens een verlaging. Maar verlagingen waren er niet sinds ik een pensioen heb, dat was vóór mijn tijd.

Die nabetaling over de eerste helft van 2022 bedraagt voor mij ongeveer 50 euro.
Ook dat is leuk!

Maar .... ...... eerlijk gezegd, veel stelt het niet voor.
Ik ontvang per maand 18 euro zorgtoeslag. Het is niet zeker of ik daarvan ook weer iets terug moet betalen. Maar als ik die 18 euro houd, dan betekent dit dat ik in 2022 in totaal €216 zorgtoeslag ontvang.
De verhoging van het pensioen is dit jaar 152 euro in totaal.

Nu maar hopen dat er ook in de komende jaren een verhoging plaats kan vinden!

9 opmerkingen:

 1. En je aow gaat ook omhoog gr nel uit ridderkerk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is fijn voor alle mensen. Beter iets dan niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeventien euro per maand extra is toch leuk meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad niet veel maar het is tenminste iets!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nu bezig een brief te schrijven aan ABP, want dat zij met een dekkingsgraad van nu 110% verhogen, mag omdat zij al akkoord gingen met de invoering pensioenwet.
  De pensioenwet betekent verdere vermindering van pensioenen. Invaren kost een miljard en er moet nog meer gespaard worden voor veilige buffers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb ook gelezen dat de deelnemers van APB er miv juli 2.39% bijkrijgen en een nabetaling over het eerste half jaar van 1.2%. Dat is voor het eerst sinds ik in 2009 gepensioneerd raakte dat er geld bij komt en er niet gekort wordt. Officieel heeft ABP nooit gekort, maar door belastingmaatregelen ging er jaar-op-jaar wel iedere maand iets tussen 3 en 7 euro minder op de banrekening. Gevoegd bij de 'solidariteitsbijdrage' van ruim €80 per maand, uit de tijd dat Wiebes minister van financiën was, financiële crisis officieel, kwam het erop neer dat je er fors op achteruitging. Pas bij de laatste verhoging van de AOW,- 13 jaar na mijn pensionering-, was het voor mij zover dat ik maandelijks weer net zoveel op mijn rekening kreeg bijgeschreven als toen ik in april 2009 met pensioen ging.
  Dus inderdaad, het is mooi dat de overheidsregels weer toestaan dat de pensioenen verhoogd worden, maar het inhalen van de achteruitgang van de afgelopen 13 jaar zal ik waarschijnlijk niet meer beleven, tenzij ik de 100 haal. En afgaand op de lichamelijke problemen die zich heel langzaamaan beginnen te openbaren bij me, lijkt me dat voorshands een twijgelachtig genoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoorde van iemand die bij het ABP werkt dat er meer dan genoeg geld in de pot zit, MAAR dat de pensioenfondsen afhankelijk zijn van de Europese rente. Is deze 0% of zelfs negatief dan mochten zij niet verhogen van de Europese Bank. Nou jij weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meer door minder24 juni 2022 om 22:22

  Mopperen zit in onze aard (doe het ook weleens), maar gelukkig voor de (meeste) mensen zijn er pensioenfondsen daar het grootse percentage van hen er (in eigen hand) weinig tot niet van zou bakken al denken ze van wel. Alleen al het feit dat ze het idee hebben dat ze veel meer in de loop der tijd zouden hebben ingelegd dan er uiteindelijk tijdens leven wordt uitgekeerd. Dit terwijl werkgever en werknemer tezamen door de bank heen maar goed zijn voor een schamele 28,57% van de totaal benodigde inleg van het benodigde uiteindelijke te reserveren pensioen bedrag. het resterende percentage 71,43% wordt behaald door het beleggingsresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk allemaal maar er is veel meer in kas om "gewoon" meer uit te keren dat is al talloze keren uitgerekend. Maar ja beter iets dan niets. En ouderen roeren zich niet die hebben niets om te slaan, kunnen niet staken etc. De media helpt ook niet echt mee door altijd mensen niet met pensioen zijn af te beelden op een stoel, voor een caravan, op een strand etc. of ze conseqent pensionado noemen, dat is in de regel een rijke oudere met pensioen die de warmere streken opzoekt. Er zijn genoeg ouderen met een heel klein pensioen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.