zaterdag 15 april 2023

Mijn boodschappen in de afgelopen week

Deze week bleef ik mooi onder mijn budget van 40 euro. Laatst kocht ik sinaasappels van de markt en die waren heerlijk, daarom had ik bij dezelfde kraam opnieuw een zak gekocht bij dezelfde kraam, maar deze waren een stuk minder lekker. En de puntpaprika's hadden nogal een harde schil, ook na het bakken waren de paprikastukjes nog steeds vrij hard en taai. Hopelijk heb ik een andere keer meer geluk bij mijn aankopen op de markt!

8 - 15 apr 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
sinaasappels, 5 stuks Markt 1,00
6 krentenbollen (voor kleinkinderen)
Lidl 1,69
broodspread AH 1,69
kaas* AH 4,52
2 rozijnenbroodjes bake-off Lidl 0,78
2 kg gele uien Plus 2,79
1 kg aardappels* Plus 1,00
547 gr broccoli* Plus 1,37
5 (=345 gr) oranje puntpaprika's Markt 1,00
aubergine, 2x ca 320 gram* Lidl 0,99
pot bio peterselie* Lidl 1,19
blik haring in tomatensaus Lidl 1,19
1 rode paprika, 220 gr* AH 0,79
2 courgettes, samen ruim 750 gr* AH 1,18
bosui* AH 0,69
vegetarische balletjes AH 1,69
2 pakjes surimisticks* Plus 2,00
volkoren tarwemeel, 1 kg Plus 1,29
amandelen, 2x 200 gr* Lidl 2,99
500 gr couscous, bio Lidl 1,59
Snacks/ hapjes    0,00
Dranken    
4 liter sojamelk Lidl 3,56
TOTAAL   34,99

Met de 2 aubergines, een preitje, 3 rode uien, grote witte bonen en vega gehaktballetjes maakte ik een aubergineschotel. Het eten smaakte wel goed, maar het zag er niet uit! Door de aubergine en gebakken rode uien zag het er vreselijk donker en grijs uit. En daarom was hij mislukt in mijn ogen. Als ik dit voorgezet had aan mijn kleinkinderen van 6 en 3, dan hadden ze dit absoluut niet willen eten. Het oog wil ook wat! Kleinzoon van nog geen 1,5 jaar had het zonder problemen weggewerkt. Die wordt gevoerd en heeft nog steeds een stevige trek. Het gaat hem vooral om de smaak. De combinatie maak ik niet weer, laat dat duidelijk zijn, ik vond het eten er zelf ook niet smakelijk uitzien.

Gedeeltelijk mislukte aubergineschotel

10 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ziet er inderdaad als al eerder gegeten uit. Ik ben lid van een aantal FB groepen overeten en drinken en daar staan ook vaak onsmakelijke foto's op.
      Zelf hou ik niet zo van dergelijke schotels/prakken ik heb graag enkele onderdelen apart op mijn boord

      Verwijderen
  2. Ik zie regelmatig surimisticks op je lijstje staan.
    Ik ken dat alleen uit de supermarkt, en vraag mij af :hoe eet je dat? Gewoon zo of ergens doorheen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aaf zal later ook wel antwoorden maar ik gebruik ze ook vaak. 5 staafjes in stukjes van 1-2 cm snijden en in boter even aanbakken en 2-3 geklutste eieren erop en lekker garen

      Verwijderen
    2. Soms eet ik ze in stukjes door een salade en soms puur als snack.

      Verwijderen
    3. Lot en Aaf bedankt voor jullie reacties, ik had echt geen idee.

      Verwijderen
  3. Misschien moet je de bonen en de vegaballetjes er apart bij serveren ipv alles door elkaar te mengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is voor de kleur een beter idee. De vegaballetjes had ik toch al afzonderlijk gebakken en niet met de groenten mee.
      Hoewel het op dit moment zo is, dat ik voorlopig geen aubergine meer koop, echt geen trek meer in.

      Verwijderen
  4. Wat tomatenpuree, kerrie of paprika poeder maakt het aantrekkelijk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Of flink wat peterselie er door.Maar niet alles maar door elkaar husselen. Niet alle groentes passen bij elkaar kwa smaak. Je wilt toch dat je eten een beetje lekker oogt en smaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.