vrijdag 24 november 2023

Mijn wollen sokpantoffels herontdekt

Ik draag meestal schoenen in huis, behalve bij mijn dochters. Daar lopen ze op sokken of op pantoffels en ik vind dat ik dan mee moet doen en niet mijn schoenen aan moet houden, dus als het even kan, dan neem ik pantoffels mee.
Met het regenachtige weer van de afgelopen tijd, waren mijn schoenen regelmatig doornat. Niet geschikt om mee te blijven rondlopen. Dus trok ik mijn pantoffels maar weer eens tevoorschijn. En ik heb ontdekt dat mijn voeten daar veel warmer in blijven dan in schoenen!
Dus draag ik tegenwoordig pantoffels.
Ze zijn van een degelijk Duits merk een vilten bovenkant en een vrij stevige antislipzool er onder.
Helaas niet heel kleurig, door mijn schoenmaatje 43. Dames- en kindermodelllen zijn meestal kleuriger. In kleinere maten zijn ze leuk rood of een andere kleur. Die van mij zijn grijs met een saaie beige en blauwe boord. Die heb ik zelf verfraaid door er een randje roze op te mazen. Die haren die je ziet, zijn van mijn kat.

De boord van mijn pantoffel.

Maar het is echt een aanrader, lekker warme pantoffels! Het scheelt zó veel, dat ik tegenwoordig mijn elektrische deken in bed helemaal niet meer aan doe. Die gebruikte ik voornamelijk om mijn koude voeten weer wat op temperatuur te laten komen!

23 opmerkingen:

  1. Mag ik dan vragen van welk merk ze zijn? Mijn partner 'worstelt' al jaren met ijskoude voeten en kan niet in slaap komen zonder een verwarmd kussen in bed. Al van alles geprobeerd ook sloffen met een voering van schapenwol. Bedsokken werken niet dan kan hij niet slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van welk merk? Ik zit er ook aan te denken om te kopen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bergstein, hele fijne pantoffels.

      Verwijderen
    2. De mijne zijn van het merk Haflinger en voor mijn jongste dochter kocht ik ooit Giesswein, daar heeft ze heel recent een nieuw paar van gekocht.

      Verwijderen
    3. Zeer goede ervaringen met Haflinger, Glerups ook heerlijk maar mijn kabouterpantoffels sleten al in 1 jaar door op de wreef. De Haflinger kan ik meerdere jaren mee toe en draag ik INTENSIEF.

      Verwijderen
    4. Giesswein sloffen zijn zo fijn. Vooral het model met zachte zolen. En ook nog wasbaar. Beetje duur maar helemaal het geld waard!

      Verwijderen
  3. Wij lopen thuis ook altijd op sokken of pantoffels. Ik vind het prettiger dan schoenen en je neemt geen straatvuil.mee naar binnen op vloeren en matten. Bezoek laat ik wel zelf beslissen wat ze willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik draag wollen anti slip sokken over mijn gewone sokken in huis. Ook geen koude voeten meer. Groeten Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Draag je de pantoffels dan in bed, Aaf, dat de elektrische deken niet meer aan hoeft?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat niet, ik bed draag ik warme skisokken. Die blijven goed zitten en mijn voeten blijven warm.

      Verwijderen
  6. Nou Aaf, ik heb maat 45 extra brede voet, dus charmante pantoffels/ schoenen/ laarzen kan ik wel vergeten.
    Ik loop thuis op sokken, eigenlijk omdat dat het minste pijn doet.
    Dat is toch wel fris in de winter.
    Maar wij krijgen nu natuurlijk weer lekker veel gas uit Rusland, want klimaat problemen zijn allemaal onzin en Oekraïne moet weer voor zichzelf zorgen.
    Wie weet gaat de gaskraan in Groningen ook weer vrolijk open.
    Dus onze hoge gasprijzen zijn verleden tijd, zet je pantoffeltjes maar weer in de kast. Titia.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het merk sokpantoffel dat ik heb, is verkrijgbaar tot maat 50. Je kunt de boord opleuken met vrolijke kleurtjes, net als ik deed.

      Verwijderen
    2. Dag Titia, misschien heb je hier ook baat bij: soms koop ik in de supermarkt (als ze in de aanbieding zijn, of in zo'n mand met 50% korting oud) van die grote werksokken voor heren. Deze trek ik over mijn gewone sokken heen aan, en heb dan heerlijk warme voeten. De "ondersokken" kunnen steeds in de was, de "oversokken" draag ik wel een week voor ik ze bij de was gooi dus ze slijten nauwelijks. Groet Leesgraag.

      Verwijderen
  7. Met maat 43 is er inderdaad weinig leuks te vinden, ik heb die ook nodig omdat mijn steunzolen er ook in moeten passen. Je valt dan wel in de herenmaten en rare ruitstof. Bij de kringloop kocht ik eens mooie zwarte merk Romika, ze leken op gewone instappers, ik het ze vele malen met ducktape gerepareerd maar daar komt toch eens een einde aan. En nieuw zijn ze rond de 80 euro, vind ik toch wel veel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Warme voeten zijn echt een zegen inderdaad. Ik draag altijd mijn Uggs, want in al het andere krijg ik koude voeten. Je hebt jouw pantoffels leuk opgeknapt met dat randje!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb wollen (vervilte) pantoffels van Glerups. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten, ook grote.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik kan niet een hele dag op pantoffels lopen. Mijn rechterbeen is korter dan de linker, dus ik heb een verhoging onder mijn schoen, zonder die verhoging krijg ik last van mijn rug. Bovendien zullen pantoffels miner steun geven dan schoenen. Geartsje






    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zeeman heeft dikke gevoerde sokken met van die rondjes eronder, tegen het uitglijden. Ik draag ze over de dagelijkse sokken.
    Wij hebben vloerverwarming, op sokken lopen is dan ideaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb ze van F.alcke. Rode in maat 45. Heerlijk! Ik heb altijd pantoffels aan, in de zomer dunne en in de herfst en voorjaar wat dikkere en als het heel koud is sokpantoffels.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Warme pantoffels zijn heerlijk.
    Voetoefeningen met een egelballetje geven mij urenlang gloeiende voeten

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijk die pantoffels. Ik draag thuis ook altijd pantoffels in de koude maanden. Lekkel wallum!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.