dinsdag 25 juni 2024

Vreselijk, wat veel voetbal!

Het leven valt tegenwoordig even niet mee als je niet van voetbal houdt.
Overal dat intens lelijke oranje. Woningen, wat zeg ik, hele straten ingepakt in oranje, ook bomen en hagen. Bij mijn buur hangt de voetbalvlag en in de supermarkt willen ze mij voetbalplaatjes geven of dat ik spaar voor een voetbalhemdje, genoemd Buurthempie. Serieus! Nu neem ik die plaatjes wel aan, want mijn 7-jarige kleinzoon vindt ze wel leuk, maar voor mij hoeft het niet.
Op tv gaat het ook over voetbal, op de Nederlandse zenders en ook op de BBC, waar ik ook nog wel eens naar kijk.
Gelukkig is het binnenkort weer afgelopen!

Het is tot mijn tevredenheid wel zo, dat voetbal niet alleen meer een jongens en mannenzaak is. Ook meiden en vrouwen voetballen tegenwoordig, dat was in mijn jeugd nog niet zo. Ik vind het geen slechte ontwikkeling dat er nu ook vrouwenvoetbal is!
En ik weet het, het is ook niet waar dat er geen vrouwen zijn die er niet van houden om naar  wedstrijden te kijken. Mijn tante, geboren in 1937 hield ook van voetbal, ze speelde zelf niet, alleen korfbal, maar ze vond het leuk om samen met haar man naar voetbalwedstrijden te kijken.

Als kind vond ik voetbal wel leuk, dat wil zeggen, ik zocht tussen de toeschouwers op het veld van de plaatselijke voetbalclub naar sigarenbandjes. Het veld was om de hoek en de toegang was gratis. En daar op de grond vond ik tussen die oude kerels (in mijn ogen dan, waarschijnlijk waren ze een stuk jonger dan ik nu ben), de prachtigste sigarenbandjes. Die gooide men zo maar op de grond! Toen waren mensen ook slordig met afval, maar voor mij was het een buitenkansje. Van de wedstrijden kreeg ik helemaal niets mee.

Volg jij de wedstrijden?

41 opmerkingen:

  1. NEE. Ik kijk niet, alhoewel hier in huis de tv continu aanstaat. Ik prijs de dag dat het voorbij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je nog,dat er jaren geleden speciaal op de andere zender een detective werd uitgezonden voor mensen,die niet van voetbal hielden? Die mis ik wel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, de kro zond dan oude en nieuwe detectives uit. Jammer dat dit nu niet het geval is.

      Verwijderen
    2. Ja, dat was heel fijn, jammer dat dit nu niet meer zo is!

      Verwijderen
    3. Ik hoopte daar dit jaar ook op, en mis het zeker. Er is ZO weinig leuks op tv!

      Verwijderen
    4. Maar er zijn nu zo veel zenders en dan ook nog streamingdiensten er is altijd wel wat te vinden. BBC First zend 24/7 dezelfde series uit als de KRO destijds deed. De rol die de publieke omroep daarin had is echt helemaal overgenomen door de commerciele zenders.

      Ik vind nog steeds te veel dat de moeite waard is je kunt bijna 24 uur per dag kijken als je alleen kijkt wat je leuk vind. En dan hebben wij geen aanvullende pakketten of streamingdiensten.

      Verwijderen
  3. Haha, ik heb er ook niks mee. Gelukkig mijn vriend ook niet!
    Mijn vader thuis keek ook nooit, dus ben er ook niet mee grootgebracht. Het gaat helemaal langs me heen, ik zit lekker in de tuin met een boek.
    Groet, G

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja hoor, ik volg het met plezier. Normaal ben ik niet zo'n voetbalfan, maar voor een EK en een WK maak ik graag een uitzondering. Helaas heb ik vanavond andere verplichtingen waar ik niet onderuit kan...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben gelukkig niet de enig edie die oranje vreselijk vind :D
    Had als kind al niets met voetbal en nu nog steeds niet.
    Ik kijk al ruim 12jr geen tv meer en sinds paar jaar luister ik ook geen radio meer. Dus gelukkig krijg ik er al weinig van mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eindelijk.Herkenning. 😁👍

      Verwijderen
    2. Leuk die herkenning :D
      Ik vind tv persoonlijk een en al indoctrinatie, afleiding en vooral heel veel negativiteit.
      Radio eigenlijk idem. Die zette ik
      in het begin van coronatijd al uit.
      De mooiste muziek zijn voor mij de geluiden in de natuur.
      En zielsmuziek is altijd goed :)

      Verwijderen
  6. Mijn schoonouders waren frequent voetbalfans en toen ik met mijn ex in vlakbij Den Haag ging wonen kregen we kabeltelevisie en konden we ook Duitsland kijken en daar werd veel voetbal uitgezonden, dus kwamen ze bij ons kijken elke week! Bovendien trouwde schoonzus met profvoetballer.
    Kortom ik zat middenin voetballen, maar het was ook wel gezellig.
    Huidige partner keek nooit en nu kijken we af en toe wel eens een halve wedstrijd want we kijken graag tv.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Van mij hoeft al die sport ook niet, hierna krijgen we ook nog de Olympische Spelen. Belangrijke wedstrijden kijk ik wel mee, als Nederland in de EK-finale komt vind ik dat echt wel leuk. Ik ben ook niet anti-sport en gun anderen hun lol maar ik hoef niet alles te zien en al dat gepraat eromheen ook niet. Ik heb voor een paar maanden Netflix genomen, daar staan genoeg goede series op om de tijd mee door te komen. Of ik pak een boek. Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een echte liefhebber ben ik niet maar kijk soms . Ik erger me absoluut niet aan het oranjegedoe. Het geeft veel plezier aan massa's mensen, dus waarom daar zo negatief over doen ? Over een tijdje is het weer voorbij. Er zijn nog heel veel tvzenders waar andere dingen op te zien zijn trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies dit. Het lijkt vooral veel plezier te genereren, dus waarom erover zeuren? Er zijn zoveel plekken waar je iets anders kunt kijken.

      Verwijderen
    2. Helemaal mee eens
      Gun die mensen dat plezier daar knappen ze van op en vergeten even de zorgen.

      Verwijderen
    3. Ja het is maar een paar weken per jaar,als mensen zich daar al aan ergeren..
      Evelien

      Verwijderen
    4. Ik gun iedereen voetbal/sportplezier maar op de openbare netten zou voor de niet sportfans ook best iets leuks uitgezonden mogen worden. Gelukkig begint half juli de slimste mens weer en B&B vol liefde.

      Verwijderen
    5. Mijn man en 2 zonen genieten er enorm van. Ik vind het prima. Kijk af en toe even mee. En verzorg met liefde de catering.

      Verwijderen
  9. Onze achterbuurt in wording (er komen steeds meer mensen met bedenkelijk gedrag) er is een compleet speelveldje bebouwd met partytenten die een buurtkroeg vormen. Elke avond drinken ze zich lam, staat de frituur aan, iedereen moet meeluisteren naar het dronken gebral en de tv die blert. En als het klaar is hebben ze karaoke.

    Ik ging 17 jaar geleden uit huis en heb sindsdien geen 10 minuten voetbal gekeken. Ik stem voor afschaffen. Mijn man kijkt ook geen sport, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh help, dat zou ik echt niet trekken. Dat kan toch ook niet zonder vergunningen?

      Verwijderen
    2. Ik woonde tot 17 jaar geleden ook in een achterstandswijk met bijna alleen huurwoningen. Het gedrag van veel bewoners kwam overeen met wat jij beschrijft, alleen stonden de partytenten in de achtertuinen.
      In mijn huidige woonwijk, ook één van de armste wijken van de stad Groningen, zie ik ook veel straten die flink oranje kleuren, in mijn straat valt het wel mee.

      Verwijderen
    3. Anoniem van 9:30.. de politie komt hier niet. Die kunnen het veldje niet vinden.
      Het debiele is het zijn koopwoningen. We hebben eerst 7 jaar in een huurprachtwijk gewoond (drugs, drank , uitkeringsfraude, verzekeringsfraude, heling). En de hemel werd gedankt en geprezen dat we een koopwoning in een nette buurt konden kopen.. nu 10 jaar later wonen we tussen precies dezelfde soort mensen maar dan met 2 banen.
      Vergunningen? Overheid? Wetgeving? Dat is voor sukkels. En zeker niet voor hun want zij weten het zelf wel. En het is hun leven en dat gaan ze leiden zoals ze willen. Of eigenlijk zeggen ze het met hou je bek kankerhoer.

      Ik kan alleen maar hopen dat ze de kwartfinale die ze schijnbaar gaan halen verliezen en dat de 'heren' er dan weer genoeg van hebben en de boel afbreken.

      Verwijderen
    4. Nou gelukkig dan maar dat jullie tot een ander 'soort' mensen behoren ??? Is er nou helemaal niemandvan je eigen 'soort' in die buurt ? Ik begrijp heus wel het probleem, heb lang in een heel gemengde wijk gewoond. Maar uit jouw verhaal spreekt zoveel arrogantie en ook wel haat...

      Verwijderen
    5. Ik heb iets tegen overlast veroorzaken. Iets tegen drankverslaving. Iets tegen drugsgebruik. Iets tegen roken in het zicht van kinderen. En iets tegen vuilnis van je afdonderen. En ik vind ook iets van elke dag de frituur aan. Rijden onder invloed. Telefoon voor je snoet tijdens het lopen, fietsen, autorijden. Ik ben niet gecharmeerd van schreeuwen en vloeken en tieren tegen dieren, kinderen, je partner of je buren. En avond aan avond 9 bier opzuipen in je voortuin met een half pak sigaretten draagt mijn goedkeuring ook niet nee. Daarnaast ben ik van mening dat je je hond uitlaat en de stront opruimt en dat je achtertuin niet dient te geuren als een open riool of een wietkwekerij

      Mijn soort mensen kan het oneens zijn zonder de buren wakker te houden, kan plezier maken zonder verslavende middelen. En ook zonder de buren wakker te houden of in de stank te zetten.
      Kort gezegd het enige waarin onze huidige buren verschillen met de vorige is dat ze een baan hebben (voor zolang dat nog duurt met al die verslavingen) en geld te besteden hebben.
      Oh ja en onze vorige buren komen de drugs brengen.

      'mijn soort' laat zich zo min mogelijk zien en verhuisd zoveel mogelijk naar huizen van boven de 5 ton.. waar ook wij hard voor sparen. Ik vandaag 5 overuren draaien en raad eens.. elke cent daarvan gaat naar de andere woning spaarrekening.
      Je hebt niks aan een wijk met 50% van je eigen soort, als dat de rustige soort is.

      Verwijderen
  10. De kleur maakt me niets uit maar al het plastic waarvan het gemaakt is, vreselijk! Ook aan zulke troep gaat de wereld kapot!
    Zo af en toe kijk ik een wedstrijd en geniet ik. Meestal lees ik ‘s avonds en bovendien hebben we massa’s zenders dus als ik tv wil kijken heb ik keus genoeg.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik houd best van Oranje als kleur. Gezellig ! Ik ben een oranje sweater (kan eindelijk de koffer in tot het najaar), sjaals en kettingen (voor op een paarse trui bijvoorbeeld...). Maar die gekte rond al die sport.... Zal blij zijn als dat over is .

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De straat achter ons huis leidt rechtstreeks naar de Wallen.
    Er staan drie studentenhuizen, twee hotels en een jeugdherberg achtig iets.
    De buren en ik hebben nog nooit zoveel urine en overgeefsel opgeruimd als de laatste paar dagen. Niet echt goed voor de mooie geveltuintjes.
    Het gejuich, de barbecue op de dakterrassen, de expats die een enorm buitenscherm op hun prachtige oude pand hebben gemonteerd, de politie, de drugs die de jongetjes op fat bikes af komen leveren - het draagt blijkbaar allemaal bij tot de feestvreugde.
    Alleen niet bij de sociale huurders die proberen de Nieuwmarktbuurt leefbaar te houden.
    Ik woon in de binnenstad, ik kan best wat hebben want dat is de tol die je betaalt, maar dit is echt erg. Je kunt 's nachts geen raam openzetten.
    Amsterdam, je bent een mooie stad, mijn voorouders wonen er al drie eeuwen, maar met voetballen en gay pride en Nieuwjaar is het niet meer te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik dat lees ben ik heel blij met de rust hier op het Groningerland. Af en toe een auto in de verte, een trekker op het land en verder vooral geluiden van vogels, zoemende insecten en ritselende blaadjes.

      Verwijderen
  13. Ik zeg altijd: als Nederland op het WK in de finale staat, dan zet ik het op de achtergrond aan ;) Meer hoef ik niet te zien. Maar ik stoor me er totaal niet aan. En oranje draag ik ook voor mijn werk, dus daar ben ik niet meer allergisch voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. De eerste en enige voetbalwedstrijd die ik ooit 'live' gezien heb was toen ik een jaar of 15 was en logeerde bij een kennis van mijn ouders die ook een zoon hadden van mijn leeftijd en eveneens Willem heette. Hij moest 's middags voetballen en ik zou mee, al was ik liever op de bloemenkwekerij van zijn ouders gebleven, dat boeide me meer dan balletje trappen.
    Na afloop feliciteerde ik mijn naamgenoot met de 1 - 0-overwinning, maar door zijn kwaaie reactie kwam ik er achter dat hij verloren had. Had ik steeds op de tegenstander gelet
    De tweede voetbalwedstrijd die ik ooit gezien heb was in 1966, de finale van een Europees of wereldkampioenschap dat op tv uitgezonden werd. Ik woonde net op kamers en mijn toenmalige hospita had me uitgenodigd om de wedstrijd te zien, samen met haar zoon (met wie ik de liefde voor motorsport deelde) en haar 16-jarige dochter. Zag er geen kwaad in al interesseerde het me geen moer. Had echter buiten de dubbele agenda gerekend en na een half uur waren zowel moeder als zoon ergens anders heengegaan en zat ik met dochter alleen in de kamer. Nou was het een uitermate knappe deerne, maar in de korte tijd dat ik er woonde had ik ook al gemerkt dat ze een door-en-door verwend wicht was en dientengevolge een paar nare karaktertrekken had ontwikkeld, en bovendien was ze 6 jaar jonger dan ik. Mijn interesse in zo'n jong giebeltje was daarom minimaal.
    Ik heb de wedstrijd uitgekeken, maar weet heden-ten-dage nog niet wie tegen Engeland speelde en weet ook de uitslag niet meer, ondanks dat ik star naar het beeldscherm ben blijven kijken.
    Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik 2 maanden later een andere kamer had en sindsdien nooit meer een voetbalwedstrijd bekeken heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Voetbal altijd beter dan die date programmas bij jullie, tenen kromment

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties

    1. Ik snap ook werkelijk niet waarom die datingprogramma's op een publiek net te zien zijn. Waarom in vredesnaam?

      Verwijderen
  16. Ik vind het zelf leuk, maar als dat niet zo was zou de tv lekker uitblijven en pak ik er een boek bij. Of een zomeravondwandeling, ook fijn! Genoeg anders te doen. Rustig boodschappen doen tijdens de wedstrijd is ook een tip. Ik zie geen probleem.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lief is voetbal liefhebber. Hij volgt alles. En nu ook het EK.Hij heeft een eigen plek op de tweede verdieping. Ik zit beneden. Hij kijkt voetbal, ik mijn eigen series. Genoeg te zien op streamingdiensten.
    Samen kijken wij ook voetbal. Zeker het Nederlands elftal.
    Met goede afspraken kun je allebei genieten.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  18. We stemmen onze afspraken er nog net niet op af maar er staan nu met de laatste poule wedstrijden 2 tv's in de kamer zodat we beide netten kunnen volgen, want er zijn nu 2 wedstrijden tegelijk bezig.

    Er is in onze straat geen oranje vlaggetje te bekennen, toch kijkt de halve straat. Wij vaak samen met de buren, en ik denk dat als ze verder komen dat we dan wel weer de projectie gaan doen op de zijgevel samen met de andere buren. Barbecue er bij als het mooi weer is. Ja, heel gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vond vroeger de oranjegekte groter. Hier in de wijk nog geen oranje vlaggetje. Mijn man kijkt graag en ik lees een boek en zet voor hem een kopje thee. Er was nu schot in eigen doel. Daar baalde hij vreselijk van.

    Ik heb wel vrouwelijke collega s die zelf voetballen. Jonge meiden. Ik vind dat wel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. In de wijk waar ik woon zijn een aantal straten versierd, maar niet heel overdreven. Ik vind er verder niets van, ik kijk niet maar gun een ander zijn of haar plezier. Ja, het is veel op tv, maar er is nog anders te zien. Straks ook nog Wimbledon en de Tour de France, kijk ik ook niet naar maar heb ik geen last van.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ik geef niets om voetbal, kijk er dan ook niet naar. Maar waarom ergeren en blij zijn als het afgelopen is? Er zijn zo veel mensen die er plezier aan beleven. Tegenwoordig heb je tientallen tv zenders, streamingsdiensten er zijn zat andere dingen te zien als je tv wil kijken.
    Ergeren is maar zonde van je energie, heb je niets aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik geloof dat er vanavond op drie netten tegelijk voetbal is. Beetje teveel van het goede.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik ben nu erg blij dat ik niet in Europa woon 😉 Al hadden we een aantal maanden geleden wel de Afrika cup hoor. Gelukkig valt het bij ons redelijk mee, je hebt er doorgaans niet zoveel van in de gaten (in ieder geval geen versierde huizen- die zijn toch al kleurrijk genoeg- of allerlei onzinproducten in de winkel). Natuurlijk is er wel gejuich of boegeroep soms. Of getoeter van auto's bij een overwinning. Maar al met al valt het best mee gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheoriën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.