woensdag 31 juli 2024

Ik zwem nu "gratis"!

Ik heb nu 95 keer gezwommen met mijn jaarabonnement, dat inging op 25 oktober vorig jaar. De kosten zijn per keer nu €3,17. Als ik tot nu toe 12 badenkaarten voor 65+ à €49,50 per stuk gebruikt had, dan hadden die 95x mij €90,28 méér gekost dan dat ik nu betaald heb. Dat betekent dat ik mijn abonnement er al ruimschoots uit heb.

Dus zwem ik al een tijdje helemaal "gratis"!
Dat gratis is natuurlijk betrekkelijk, want niets kopen en niet zwemmen is goedkoper. Of zwemmen in buitenwaters, zonder kleedruimte, zonder douches en misschien in verontreinigd water of  water met blauwalg. Dat is ook goedkoop, maar niet mijn smaak.

Het zwembad waar ik zwem. Bron: Sport/050

11 opmerkingen:

  1. Leuk dat je dat zo hebt uitgerekend! Nee, zwemmen in buitenwater lijkt mij ook niet fijn. Ik heb een jaarabonnement op de sportschool. Kost me 360 euro en ik ga gemiddeld 325 dagen per jaar, dus voor mij is dat ook een heel goedkope manier van sporten, inclusief douchen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaloers op deze prijs. Randstad e-gym 600 euro, bij betaling in een keer. Twee keer per week.
      Aquarobics 325 euro jaarabonnement.

      Verwijderen
    2. Mijn sportschool is ook in de Randstad, maar het geen heel grote en geen onderdeel van een keten. Daarnaast zijn er ook twee ruimtes die gebruikt worden voor judolessen en andere, soortgelijke, sporten. Maar het is inderdaad niet zo duur, heel schoon en zoals ik al zei met heerlijke douchegelegenheid!

      Verwijderen
    3. Ik betaal €336,- voor mijn jaarabonnement op de sportschool. Ook niet duur.

      Verwijderen
    4. Er is een app met buitenwater, die kun je raadplegen voor de voorzieningen en de waterkwaliteit.
      Het open water in mijn woonplaats is vele malen lekkerder dan het te hete chloorwater, waar ik desondanks altijd binnen twee keer zwemmen voetschimmel van krijg. Het open water is heerlijk schoon en zacht voor de huid. We genieten van de veranderingen van het seizoen. Verkleden kunnen we inmiddels heel snel.

      Verwijderen
  2. Ik vind zwemmen in een zwembad helemaal niets. Het is duur, gedoe met een locker om je kleding op te bergen, een druk zwembad waardoor je niet rustig baantjes kan trekken en in het fun zwembad zijn veel kinderen en dondert er steeds iemand met een enorme plons van de draaiglijbaan het bad in. Dan het douchen na afloop en met natte haren op de fiets terug naar huis ,zeker in de winter niet aangenaam. Maar ik ben blij dat jij er van geniet. Ik bewonder je doorzettingsvermogen om zo vaak per week te gaan zwemmen. Ik vind hard lopen leuk maar doe dit vanwege 2 nieuwe heupen niet meer. Wel wandel en fiets ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het buitenbad hier heeft een abonnement voor 3 personen 140 euro, los kaartje 6 euro per persoon. Tussen koningsdag en september geopend. Als we met ons drieen 8 keer samen gaan zwemmen is het al goedkoper. Ik denk dat we op 70 keer zitten tot nu toe. Niet altijd met 3, soms met 2 en soms alleen. De binnenbaden hebben geen abonnementen, wel 12 keer zwemmen 11 keer betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gisteren waren we nog even op het strand en manlief neemt dan een duik in het water. Ik niet. Ik hou echt niet van natuurwater en ga ook liever naar het zwembad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn man zwemt zomers dagelijks in het open lucht zwembad, met een abonnement, en meestal ergens eind juni zegt hij dat hij dan "geld gaat verdienen" door te zwemmen.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. is het misschien een idee ,om zomers in natuurwater te zwemmen en in de winter met een 10 banen kaart zo bespaar je nog meer ...
    wat een fijne app om te checken of het natuurwater schoon en oke, is.
    groet, esther ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat fijn, Aaf! Ben ook van plan om in het nieuwe huis te gaan zwemmen. Het is een investering in jouw gezondheid, dus mag natuurlijk ook wel wat kosten. Leuk dat je dit zo uitgerekend hebt :-).

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.