vrijdag 20 september 2024

Weer eens naar de kapper!

Normaal gesproken ga ik 1 keer per kwartaal naar de kapper, het is de kapper in mijn oude woonbuurt, waar ik tussen 1982 en 2007 woonde. Soms ga ik minder vaak, bijvoorbeeld in coronatijd, toen ik ook nog heupoperaties had, waarvan ik moest herstellen. Toen zat er één keer 30 weken tussen. Hoe weet ik dat? Ik noteer sinds 2008 altijd de datum dat ik geweest ben, het bedrag dat ik betaalde en de tijd die verstreken is na de vorige knipbeurt.
Ook nu zat het allemaal wat tegen. Ik was eind mei geknipt, 29 mei om precies te zijn en had dus eind augustus weer eens geknipt moeten worden. Alleen ....... toen was ik ziek en had zo'n last van die wondroos, dat het mij niet zou lukken daar te komen en vooral zo lang te moeten zitten met mijn voeten op de grond, dat deed te veel pijn. Voor fietsen op mijn driewieler ontbrak mij de energie, heen en terug is in totaal 10 kilometer. Om er te komen had ik natuurlijk een taxi kunnen nemen of één van de (schoon)kinderen had mij kunnen halen en brengen. 
Daarnaast: mijn hoofd stond er niet naar, ik was niet met mijn haar bezig, ik had andere dingen die mij bezig hielden.
Nu ik weer wat opknap, keek ik weer eens beter naar mijn haar en vond het er ineens niet meer uitzien. Naar mijn idee was het nog maar kort geleden dat ik bij de kapper was geweest, waarom was het dan zo uitgegroeid? Ik keek het na in mijn exelsheet en het bleek een stuk langer geleden te zijn dan ik gedacht had!
Gisteren, 16 weken na de vorige knipbeurt, fietste ik op mijn driewieler naar de kapper, of eigenlijk kapster. Ze was helemaal alleen in de zaak, want personeelskrapte. Ze had graag weer wat meer mensen aangenomen, maar overal is de vraag voor personeel groter dan het aanbod.
We praatten weer helemaal bij, over mijn vakantie in Engeland vooral. Haar dochter woont sinds een jaar of 10 in Engeland, dus stof genoeg om over te praten.
Mijn haar zit nu weer prima en ik heb deze keer al weer een afspraak gemaakt voor de volgende keer, nu wel over 13 weken. Altijd in principe, want als het regent en stormt, of er is dringend kinderoppas nodig, dan verzet ik de afspraak. De afspraak is op een dag dat alle kleinkinderen naar de (naschoolse)opvang gaan. Daardoor is de kans klein dat kinderoppas nodig is.

1 opmerking:

  1. Een goed teken denk ik dat je weer ruimte voelde om naar de kapper te gaan. Het klinkt als een prettig kappersbezoek Aaf.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.