donderdag 19 september 2024

Mijn weegschaal doet het weer!

Ik heb twee weegschalen, beide met een glasplaat er op. Een keukenweegschaal en een personenweegschaal. Beide heb ik al weer geruime tijd. De keukenweegschaal functioneert naar behoren, maar de personenweegschaal deed niets meer.
Ik heb ooit mijn oude personenweegschaal weg gedaan, hoewel ik achteraf denk dat ik alleen de batterij had moeten vervangen. Wat een verspilling! Dat ding had helemaal niet weggegooid hoeven worden!

De nieuwe, die nu al niet meer zo nieuw is, kreeg ik als "kerstpakket". Op mijn werk waren de kerstpakketten in een doos op een bepaald moment afgeschaft en vervangen door een aantal punten die je online kon inwisselen voor cadeaus. Een messenset, een pakket badschuim etc, een warme plaid en ook een personenweegschaal en nog veel meer.
Die weegschaal die koos ik, maar nu was het einde verhaal, want de batterij was leeg. Met de weegschaal zelf was waarschijnlijk niets aan de hand. De weegschaal hield er half juli mee op. Kort voordat ik op vakantie naar Engeland ging. Ik dacht: die batterij vervang ik na mijn vakantie wel eens een keer!
Na mijn vakantie was het er nog niet van gekomen, druk met andere dingen. En toen werd ik ziek, die nare wondroos maakte mij flink ziek en die weegschaal was voor later zorg.
Nu, ruim een maand na het begin van de ziekte, word ik eindelijk weer wat actiever, en vind ik het tijd worden om er een nieuwe batterij in te plaatsen. Dus ik keek eerst maar eens wat voor type op er nodig was. Een platte batterij type CR 2032. Mooi! Want die heb ik in huis!
Er uit halen ging vlot, met een mesje opwippen en klaar. Maar de nieuwe er in verliep minder goed, wat een gepruts!
Ik was een kwartier bezig en het lukte nog steeds niet. Het mes er weer bij!
Met datzelfde mesje duwde ik wat tegen het contactpunt om iets meer ruimte te maken, en ja, dat lukte.
Nu heb ik weer een functionerende weegschaal en mijn gewicht viel mij mee!
Dus dat is mooi!

15 opmerkingen:

  1. Mijn weegschaal was paar weken geleden op. Was al eens gerepareerd door partner maar nu kon hij niet vinden wat het probleem was.
    Ik wilde een waarop ik ga staan en die het gewicht aangeeft, digitaal, meer niet. Geen geheugens, geen vocht-vet .of andere metingen, gewoon een simpele. Googelen leverde alleen dat soort op.
    De locale Kringloop had niks, maar 2 dorpen verder is een kringloop waar ik er altijd wel een paar had zien staan.
    En nu heb ik een voor 4.50 die precies doet wat ik wil, erop staan en gewicht zichtbaar, na 3x proberen elke keer hetzelfde gewicht. Het is waarschijnlijk al een erg oude, er moeten 4 AA batterijen in, maar nog mooi en schoon Alleen 1 kilo meer dan de vorige weeg ik nu.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van mij doet ook alleen het gewicht. Je kunt hem wel verzetten naar Engelse maten. Daar stond hij op toen ik hem aangeleverd kreeg. Met de gebruiksaanwijzing er bij heb ik dat veranderd.

      Verwijderen
    2. Oh heerlijk, van mij hoeven al die metingen ook niet. Gewoon gewicht in beeld is voldoende.
      Paar jaar geleden bij gekocht en werkt prima. Bij zit zo'n zelfde knoopcelbatterij in de weegschaal als bij Aaf.
      Al mijn batterijen haal ik bij de actieve winkel en die gaan verrassend lang mee. Ook de knoopcelbatterijen haal ik daar. Geloof €1 voor een hele kaart.

      Verwijderen
  2. Mijn weegschaal werkt zonder batterijen en de afwijking is minimaal. De weegschaal is ongeveer 10 jaar oud en kostte toen € 22,50.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn personenweegschaal is al heel oud, nog een analoge weegschaal, met wijzers. Gekocht in het eerste jaar van ons huwelijk, 1974, ik had nog een paar nachtdiensten gedraaid, en van dat geld die weegschaal gekocht.Hij doet het nog steeds prima. Alleen kan ik het gewicht slecht aflezen, dus er een zaklamp bij. Ik heb ooit een digitale weegschaal gekocht, die stond onder het bed. Maar mijn man schoof hem niet ver genoeg terug onder het bed, en ging ik op de rand van de weegschaal staan. Weg weegschaal. Maar de oude had ik nog. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij mij ook een vrij basic weegschaal die digitaal tot één decimaal het resultaat weergeeft. Heel af en toe moet daar inderdaad een nieuw batterijtje in, maar de weegschaal zelf gaat al jaren mee.

    In de keuken heb ik er ook één met een glasplaatje, die heeft altijd wat moeite met opstarten.
    Schrijver

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toen mijn vorige weegschaal de geest gaf - zelfs niet meer te repareren door het Repair Cafe - heb ik eindeloos gezocht naar een weegschaal zonder batterijen. En gevonden! Gewoon een ouderwetse, stevige weegschaal met wijzer. Geeft ongeveer mijn gewicht aan, en dat vind ik prima. Al wil de diëtiste het vaak nauwkeuriger weten, ik mag nu echt niet afvallen (terwijl dat juist nu redelijk makkelijk gaat....).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb mij al minstens 12 jaar niet gewogen.
    Bevalt prima.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een kamerolifant op een glazen weegschaal. Dat dat kan (en goed gaat!)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste pestende trol.
      Mijn vader, overleden in 1993, noemde mij toen ik een kind was, een kamerolifant. Dat vond ik destijds heel pijnlijk. Ik schreef er ooit een blog over en blijkbaar heb je dat goed onthouden, want je komt er keer op keer weer op terug. Meestal publiceer ik je pestende reacties niet, deze keer wel.
      Ik wil je er graag op wijzen dat ik geen extreem overgewicht heb. Wel wat, maar ik heb geen morbide (dodelijke) obesitas, mocht je dat soms denken. En ook al had ik een enorm overgewicht, zoek een andere bezigheid, in plaats van mij te trollen.

      Verwijderen
    2. Wat een zelfkennis!

      Verwijderen
    3. @Willem: ?? zelfkennis van Aaf of van de pester?

      Verwijderen
  8. OMG, wat moet je je vervelen en wat heb je een minderwaardigheidscomplex als je zulke reacties plaats als deze trol, #anoniem 13.39 uur

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat uitermate vervelend dat een simpel onderwerp als een weegschaal sommige mensen uitlokt tot nare opmerkingen. Geen leven denk ik dan maar. Sneue droeftoeters. Fijn dat je weegschaal het weer doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als je nog eens een onderwerp zoekt voor een blog. Wat was het domste wat je deed ,wat nog gerepareerd had kunnen worden, veel geld koste. Of wat was de geweldigste reparatie die veel geld uit spaarde.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.