zondag 13 oktober 2024

Heb jij misschien recht op belastingteruggave en laat je daarmee geld liggen?

Voor mensen die niet verplicht zijn om belastingaangifte te doen

Bijna 425.000 mensen ontvangen een brief van de Belastingdienst dat zij misschien recht hebben op belastingteruggave over 2023. De laatste brieven vallen op 9 oktober op de mat. Het gaat om mensen die niet verplicht zijn om aangifte te doen maar wel te veel belasting hebben betaald. Vaak gaat het om enkele honderden euro’s. Door belastingaangifte te doen zien mensen meteen wat de teruggaaf kan zijn.

Zowel jongeren als ouderen ontvangen brieven.

Ouderen vaak omdat ze recht kunnen hebben op een teruggave omdat zij naast hun AOW een pensioen genieten waarop te veel belasting is ingehouden. Ook jongeren met een bijbaantje hebben vaak recht op belastingteruggave.

Om aanspraak te kunnen maken op belastingteruggave moeten de mensen wel belastingaangifte doen. Dat kan tot 5 jaar terug. Daarvoor kan je gebruik maken van de aangifte-app of het online aangifteprogramma. Daar staan veel gegevens vooraf ingevuld die wel gecheckt en eventueel aangevuld moeten worden. Ook is het nog mogelijk om aangifte te doen op papier.   

Mocht tijdens het invullen van de aangifte-app blijken dat je geen recht hebt op belastingteruggave,  dan dien je je aangifte niet in. Heel simpel! 

Lees er hier meer over.

1 opmerking:

  1. Onze dochter van 19 kreeg ook bericht. We checken het eigenlijk altijd voor haar, maar dit jaar toevallig niet. Ze kreeg.nog nooit geld.terug.Dit jaar dus wel. Netjes dat ze bericht stuurden.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.