Om onze reis te veraangenamen, kozen we net als de vorige 3 rondreizen met de trein, voor 1e klas treintickets. Minder druk, meer comfort voor nauwelijks meer geld. Wat scheelde het voor ons dit jaar om in plaats van 2e klas, in de 1e klas te reizen? + 70 euro per persoon. Dat vinden wij het geld wel waard.
We verbleven in driesterren hotels. Wat niet betekent dat er airco aanwezig is. Ik had voor het eerst een kamerthermometer mee in mijn koffer en steeds weer bleek de temperatuur in onze hotelkamer rond de 27 graden te zijn. Hoger dan het in de afgelopen week in mijn slaapkamer thuis was. In twee van de 4 hotelkamers was een ventilator aanwezig, die we 's nachts gebruikten. Alle hotelkamers beschikten over dikke dekbedden, die veel te heet waren. Dus meestentijds sliepen we onder alleen de dekbedhoes en met de ramen wijd open.
Dat over het comfort onderweg.
Dan het stadje Rothenburg ob der Tauber waar we van 20 - 22 juni verbleven.
De muren van de stad zijn gerestaureerd en hebben waarschijnlijk regelmatig herstel nodig. Overal op de wandelgangen vind je gedenkplaten die sponsoren van dit herstel of restauratie eren.
Ik heb over een deel van de muren gewandeld, mijn dochter heeft de hele ommuurde binnenstad rondgewandeld!

 |
Een stadsmuur met een toren |
 |
Een straatje met al weer een poort |
 |
Op een bruggetje |
 |
Ons hotel. Onze kamer was linksboven, met de geopende ramen |
 |
Een plek met een toegangstrap tot de stadsmuur |
 |
Gedenksteen met naam sponsor |
 |
Op de muur, die vaak aan één kant open was. |
 |
Dürüm met falafel en groenten eten in een Turks restaurant. |
We lunchten met een blik sperziebonen, nootjes en crackers. Voor de sperziebonen hadden we sporks (vork, lepel en mes in één) en mokken mee.
's Avonds aten we in een Turks afhaalrestaurant waar je ook ter plekke kunt eten. We aten dürüm met falafel, een soort wrap met vulling. Lekker en ook vegan!
Prachtige foto’s! 27 graden is te warm om lekker te slapen.
BeantwoordenVerwijderenThea
Ik moet even nadenken over de lunch met het blik sperziebonen ....
BeantwoordenVerwijderenMarijke
We aten iedere dag groenten bij het ontbijt, maar het aanbod was nogal eenzijdig. Steeds alleen maar tomaat, komkommer en rode paprika. Groenten bij maaltijden in restaurants was ook vaak wat magertjes qua hoeveelheid. Dus een sperziebonensalade met cashewnoten + wat crackers er bij leek ons een gezonde aanvulling.
VerwijderenDat moest ik ook. Dat is zooo pauper.
VerwijderenJa, vind je dat? Ik heb er geen problemen mee. We aten iedere avond in een restaurant en 's ochtends ontbeten we uitgebreid in ons hotel. In feite hadden we daardoor aan 2 maaltijden per dag voldoende. We zijn beiden mensen die snel in gewicht aankomen. Om dan iedere dag uitgebreid te gaan lunchen, dat is vragen om extra kilo's!
VerwijderenMaar sperziebonen uit blik zijn toch niet erg voedzaam of gezond? En ook niet smakelijk, vind ik. Van een keertje zul je niet dood gaan, maar het voegt niks toe.
VerwijderenMarijke
"Hebben sperziebonen uit blik nog voedingswaarde?
VerwijderenMaak je geen zorgen – ze zijn nog steeds voedzaam . "Sperziebonen uit blik hebben een vergelijkbare voedingswaarde als verse of diepvriesbonen. Maar kies voor natriumarme varianten of spoel ze af voor het koken om eventueel toegevoegd zout te verwijderen." Bonen uit blik zijn al zacht, dus ze hoeven niet lang gekookt te worden."
Hebben mensen nu echt niks anders te doen dan zeuren, en nog oordelen ook, over wat iemand eet. Wat banaal en absurd .
VerwijderenGek hoor, dat mensen nog steeds denken dat eten uit blik niet voedzaam zou zijn. Het smaakt anders, ik vind het vaak wat minder, anderen soms juist lekkerder, maar er is niks mis mee!
VerwijderenPauper versus decadent? ieder het zijne… ik ben dol op picknicken, veel liever op een bankje in een stadspark dan op een terras in de stad. Ik koop in zo’n geval een eetrijpe avocado delen en op eten met een lepeltje, of we kopen voorgewassen radijsjes, olijven of een maaltijd salade, zakje noten of stukje kaas. Kortom als je meerdere dagen op stap bent dan is er genoeg in de supermarkt te koop wat je zo kunt eten om je vitamines wat aan te vullen. Bieke
BeantwoordenVerwijderenDe supermarkten in dit plaatsje waren nogal dun gezaaid, in ieder geval in de oude binnenstad. Toevallig vond dochter er eentje, die een heel beperkt assortiment had. Dus kozen we na whattsapp-overleg voor een blik groenten.
Verwijderen@Aaf oo, ik keek wel even op dat jullie geluncht hadden met een blik bonen.
VerwijderenMaar nu lees ik dat er amper supermarkten waren,begrijp ik de keus beter.
Al had ik denk ik zelf wat anders meegenomen dan een blik bonen want behoorlijk zwaar en niet heel lekker maar ieder zijn keus.
Jullie avondeten zag er heerlijk uit😋.
Ik vermoedde deze verklaring al, vind het wel slim! Meestal wissel ik op vakantie af met plekken waar je zelf kunt koken, want ik ben steeds uit eten ook vrij snel 'zat' en ik merk het ook aan mijn darmen als ik te weinig groente binnenkrijg. Maar bij een rondreis in hotels vind ik dit juist een slimme, geimproviseerde oplossing. Je moet het vaak doen met wat je hebt.
BeantwoordenVerwijderenHeb vroeger ook heel wat treinrondreizen overleefd op stokbroodjes tomaat met pesto en toen sliep ik in hostels van 7 euro per nacht. Ja, dat was om kosten te besparen en ja, dat was geweldig, want zo kon ik veel van Europa zien.
Dus lezers lezen een zuinig blog en mekkeren over een blik sperziebonen.
BeantwoordenVerwijderenZullen we het eens over het dieet van een student hebben? Macaroni met tomaat, al heet dat nu pasta met pesto zonder kaas, want vega.
Iedereen doet wel eens dingen die niet perfect zijn,