vrijdag 17 oktober 2025

Op mijn bord in de afgelopen week

Ik heb gemerkt dat er altijd veel belangstelling was voor een lijstje met (warme) maaltijden gegeten gedurende de week. 
Dus maakte ik in de afgelopen week er weer eens werk van en maakte een lijstje.
Ik begon op vrijdag.

Vrijdag 10 oktober

Gegeten bij mijn jongste dochter, nadat ik opgepast had op mijn kleinzoon, terwijl mijn dochter met zijn grote broer naar zwemles was. 
De allerlaatste zwemles voordat hij op zaterdag afzwom voor zijn B-diploma!
Wraps met vulling met veel fijngesneden groenten (ui, aubergine, wortel, tomaat) en verschillende soorten peulvruchten. Op de wrap een laagje hummus en crispy chili olie naar wens. 
Daarbij een beker sojamelk als toetje.

Zaterdag 11 oktober
Opgepast bij oudste dochter, samen met hen gegeten voordat mijn dochter en haar man vertrokken om naar een musical te gaan.
Rijst met een curry van oranje pompoen, rode linzen, ui en kokosmelk en diverse specerijen en kruiden. 
Als toetje vegan ijs met karamelsaus. 

Zondag 12 oktober
Op die dag vierde mijn oudste kleindochter haar verjaardag. Haar kinderfeestje was op woensdag, maar het feest voor de familie was op zondag, met na afloop traditioneel een heerlijke vegan lasagne met vegan gehakt en heel veel verse groenten. 
Als toetje een klein stukje pecannotentaart door sommige familieleden slijmtaart, of  tegenwoordig ook wel snottaart genoemd. 

Maandag 13 oktober
De rest van de gevulde pattisonpompoen die ik eerder at

Een geroosterde snee volkoren brood met avocado. 
Yoghurt (koemelk) met blauwe bessen (uit de vriezer)

Dinsdag 14 oktober
Gestoofde kerrie-spitskool met geroosterde rozemarijnaardappelen met rode paprika
Vegan vlees: plantaardige kipreepjes. 
Toetje: zelfgemaakte appelmoes met citroen en kaneel, gemengd met yoghurt.


Woensdag 15 oktober
Gestoofde kerrie-spitskool met geroosterde rozemarijnaardappelen met rode paprika
Vegan vlees: plantaardige kipreepjes. Van dit eten van de dag er voor, een halve portie, maakte ik een salade en mengde het eten met veel ijsbergsla, bosui, tomaat, een beetje magere vegan mayonaise en een koffielepel crispy chili olie.  Daar voegde ik 2 eetlepels cottage cheese aan toe. 
Het werd een flinke schaal smakelijke salade!
Toetje: zelfgemaakte appelmoes met citroen en kaneel, gemengd met yoghurt.

Donderdag 16 oktober
Gestoofde kerrie-spitskool met geroosterde rozemarijnaardappelen met rode paprika + fijngesneden rauwe tomaat. 
Vegan vlees: plantaardige kipreepjes. 
Yoghurt (koemelk) met blauwe bessen (uit de vriezer)

4 opmerkingen:

  1. Wat ziet het er allemaal lekker uit Aaf! Wij aten deze week weer Hello Fresh.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prima maaltijden. Ik wilde wat kwijt over de foto's...het ziet er een beetje uit als mijn maaltijden. Niet van die gelikte kookboekfoto's/social media foto's, maar gewoon, zoals het thuis op je bord ligt. Dat vind ik fijn om te zien. Daar kan ik me aan spiegelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie worden niet geplaatst.
Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.