woensdag 24 oktober 2007

Broer heeft spaarrekening bij de Postbank

24/10/2007
De afgelopen dag had ik mijn broer op bezoek. Hij heeft nog een plusrekening bij de Postbank. Daarop krijgt hij nu dus 0,5 % rente. Hij kent mijn weblog niet, en heeft dus geen weet van mijn blogjes over de postbank, maar hij begon spontaan over het feit dat hij zich flink genaaid voelt door de Postbank. Hij had via de Volkskrant vernomen hoe de Postbank met zijn klanten omgaat. Kennelijk had hij zijn afschriften nooit goed gelezen. Op elk afschrift staat het rentepercentage, maar daar wist hij niets van. Het leek hem dat consumentenorganisaties banken met een dergelijk rentebeleid maar moesten aanpakken en vond dat hierbij ook een rol was weggelegd voor de overheid om haar burgers te beschermen tegen zulke praktijken.
Uiteraard gaat mijn broer nu een andere spaarrekening openen. Hij wil zelfs zijn salarisrekening van de Postbank opheffen.
Ik vermoed dat de klanten nu toch al weglopen bij de Postbank en dat het niet nodig is de bank via processen of zo aan te pakken. Ik denk ook niet dat de Postbank iets onwettigs doet.
Ha, ha ik kreeg van broer H. nog complimentjes dat ik zoveel beter met geld om kan gaan dan hij! Leuk om te horen natuurlijk.
Ik heb hem nog wat advies gegeven over goedkope energieleveranciers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.