donderdag 29 januari 2009

Een lange dag!

29/01/2009
Vanochtend ging ik om vijf voor acht de deur uit en ik ben nu net thuis, na een stevige fietstocht. Een erg lange dag dus. Vanuit mijn werk ging ik met 12 collega’s koken. We hebben Indiaas gekookt, het was heerlijk, en omdat het uitging van mijn werk was het gratis. We moesten er wel wat voor doen, maar het was wel erg lekker. We hadden 13 recepten, veel vegetarisch, maar ook met kip, vis en gehakt. Ik heb van alles wat geproefd en het was bijna allemaal even lekker. De gerechten zijn op zich niet duur om te maken, alleen heb je wel flink wat kruiden en specerijen nodig, zoals: kardmom, komijn, koriander, gember, kurkuma, kaneel, kruidnagels, laurier, currypasta, mosterdpoeder, munt. Die specerijen kun je vaker gebruiken. Ik schat dat de ingrediënten afgezien de kruiden en specerijen, ongeveer 2,50 per persoon kostten. Dat valt erg mee, voor zo’n uitgebreide maaltijd.
Er was heel veel over. Ik heb een deel van wat er over was mee naar huis genomen. Toen ik het daarnet op mijn keukenweegschaal zette, bleek het meer dan 2 kg te zijn! Ik kook er morgen rijst bij, dan hebben we ook morgen een lekker maaltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.