Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 17 december 2008

Belasting terug of betalen?

17/12/2008
Vandaag lag er al weer een blauwe enveloppe op de mat. Ai, wat zou dat betekenen? Zou ik over 2007 toch nog huurtoeslag terug moeten betalen? Ik heb tot en met mei 2007 huurtoeslag gekregen, misschien klopte dat wel niet en moet ik alles terugbetalen!
Open die enveloppe: wat blijkt? Ik krijg 397 euro extra terug! Niet slecht! Het heet tegemoetkoming buitengewone uitgaven. Omdat ik afgelopen jaar veel extra uitgaven gehad heb die niet geheel gecompenseerd konden worden uit teruggave van inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen, krijg ik deze tegemoetkoming. Ik heb er niet om gevraagd, maar ik krijg het gewoon, waarschijnlijk op basis van mijn aangifteformulier. Toch lief van de belastingen. Zo zie je maar weer, het is kennelijk toch financieel heel voordelig om een huis te kopen!
Ik krijg over een week ook nog een eindejaarsuitkering van mijn werk. Nog (flink) wat spaargeld erbij en dan kan ik zó de lening die ik nog heb lopen (bijna 6000 euro) afbetalen!
Vroeger, toen ik nog in de bijstand zat (vóór het jaar 2000), waren er jaren dat ik een eindejaarsuitkering van 200 gulden kreeg.
Toch een leuk extraatje in de dure maand december!
Krijg jij een eindejaarsbonus, eindejaarsuitkering of misschien een volledige 13e maand?
Update 21 december: ik heb het geld van de TBU (tegemoetkoming buitengewonen uitgaven) afgelopen vrijdag, aan het einde van de dag al ontvangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten