Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 14 december 2008

Lekker warm!

14/12/2008
Mijn slaapkamer verwarm ik niet, tenzij het vriest dat het kraakt, dan ben ik bang dat mijn cv-installatie kapotvriest. Het is dus knap koud op mijn slaapkamer, want het raam staat dag en nacht een beetje open, voor de frisse lucht. Als ik in bed kruip, ben ik meestal heel snel lekker warm, verbazend snel eigenlijk. Ik kruip in een bed van ongeveer 8 graden en binnen 5 minuten is het heel behaaglijk. Maar ineens lukte dit warm worden toch niet meer zo goed. Ik realiseerde mij dat ik net als afgelopen winter weer eens een keer het zomerdekbed had laten liggen en daar een fleeceplaid en een oude, verwassen, dunne slaapzak aan toegevoegd had. Ik heb nu beide dekbeddelen in gebruik genomen, elk met een aparte dekbedhoes, dus als ik het warm krijg, dan kan ik altijd een deel wegschuiven. Wat een vracht is dat zeg, zo’n dubbel schapewollen vierseizoenen-dekbed! Ik werd vanochtend wel héél lekker warm wakker.
Daarnaast heb ik mijn oude gewoonte om in de winter als het koud is weer panties te dragen weer van stal gehaald. Ik vind het vaak zo koud op de fiets. De afgelopen week heb ik verdeeld over 6 dagen weer ruim 80 kilometer gefietst. Met de kou van de afgelopen dagen is een extra laagje onder de broek wel comfortabel. Probleem is wel, dat het vervolgens in de ruimte waar je dan binnenkomt wel erg warm is, want je bent gekleed op kou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten