Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 27 januari 2009

Budgetkoken en meer

27/01/2009
Vandaag ben ik met mijn moeder naar het ziekenhuis geweest. Ze moest komen voor een pre-operatief onderzoek omdat ze op 16 februari geopereerd wordt aan staar. We nemen nooit een (rolstoel)taxi, maar wandelen met rolstoel naar het ziekenhuis. Dit bespaart behoorlijk op de kosten. Een rolstoeltaxi is duur. Nu hoef ik het niet zelf te betalen, maar dat maakt mij niet uit. Het ziekenhuis is in iets minder dan 15 minuten te voet te bereiken. Het was vanmiddag mooi weer, samen in de buitenlucht is prima voor mij en mijn 85 jarige moeder. Alleen als ze geopereerd wordt en het die dag erg slecht weer is, gaan we niet wandelen.
Op de terugweg ben ik in mijn woonplaats langs de Super de Boer geweest. Supermarkten als Albert Heijn en C1000 zijn hun januari actieweken (hamster- en euroweken) gestopt. Alleen Super de Boer heeft nog een toeterweek. Ik heb riblappen gekocht met 25% korting. Mijn beide dochters zijn het komende weekend hier, we gaan heerlijk draadjesvlees (ook wel sudderlappen) eten, daar houden ze zo van. Daar ga ik ze mee verwennen. Er waren nog meer aanbiedingen, maar ik vond ze voor de rest niet interessant.
Wel heb ik "Lekker leven" meegenomen, de Allerhande van Super de Boer zal ik maar zeggen, dat blad heeft deze maand het thema Budget Koken. Het bevat recepten met kliekjes en goedkope ingrediënten. Bij de meeste recepten staat de prijs per persoon vermeld.
Ik eet deze week weer eens heel goedkope warme maaltijden. Gisteren een overgeleven kippenbout + witlof en aardappel (beiden uit de aanbieding van C1000 vorig week): kosten 0,30 cent.
Vandaag een kliekje stamppot boerenkool, gebakken in kippenvet (zie gisteren) kosten helemaal niets. Morgen: een rest macaronie, voldoende voor 1 persoon, een uitje bakken in de koekenpan, macaronie erbij en smullen maar. Kosten: 0,15. Overmorgen ga ik op kosten van mijn werk koken met collega’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten