dinsdag 3 februari 2009

Zuinigaan, de vrolijke spaarder

03/02/2009
Ik heb net via de web-log van opnieuw begonnen de risicometer gedaan van het Nibud. Je kunt, door je persoonlijke gegevens in te voeren, berekenen hoeveel risico’s je loopt als je geld wilt lenen. Volgens de risicometer zit ik, ook als ik niets leen, in de rode alarmzone. Ik moet volgens de meter heel zuinigaan en moet als ik 0 euro leen, er rekening mee houden dat ik geen financixc3xable ruimte heb voor leuke dingen. Ik zal de lening van 0 euro maar net kunnen terugbetalen. Opnieuw begonnen heeft volkomen gelijk als ze zegt dat de risicometer heel behoudend is. Als ik mijn kinderen uit de berekening schrap, dan kom ik met een nul euro lening in de oranje zone. Ook dan moet ik volgens de meter flink bezuinigen.
Het geeft me wel het idee dat ik een super bezuiniger ben ;-) Ik spaar per maand 500 euro. Dat kan volgens de risicometer absoluut niet, want ik zit zo krap, dat ik helemaal niet kan sparen.
Toch spaar ik vrolijk door, en ga voor ongeveer 6000 per jaar.
Zo en nu ga ik snel naar bed, het is al weer laat! Tot morgen allemaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.