Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 3 februari 2009

Zuinigaan, de vrolijke spaarder

03/02/2009
Ik heb net via de web-log van opnieuw begonnen de risicometer gedaan van het Nibud. Je kunt, door je persoonlijke gegevens in te voeren, berekenen hoeveel risico’s je loopt als je geld wilt lenen. Volgens de risicometer zit ik, ook als ik niets leen, in de rode alarmzone. Ik moet volgens de meter heel zuinigaan en moet als ik 0 euro leen, er rekening mee houden dat ik geen financixc3xable ruimte heb voor leuke dingen. Ik zal de lening van 0 euro maar net kunnen terugbetalen. Opnieuw begonnen heeft volkomen gelijk als ze zegt dat de risicometer heel behoudend is. Als ik mijn kinderen uit de berekening schrap, dan kom ik met een nul euro lening in de oranje zone. Ook dan moet ik volgens de meter flink bezuinigen.
Het geeft me wel het idee dat ik een super bezuiniger ben ;-) Ik spaar per maand 500 euro. Dat kan volgens de risicometer absoluut niet, want ik zit zo krap, dat ik helemaal niet kan sparen.
Toch spaar ik vrolijk door, en ga voor ongeveer 6000 per jaar.
Zo en nu ga ik snel naar bed, het is al weer laat! Tot morgen allemaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten