Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 8 maart 2009

Belastingaangifte 2008 helemaal gereed

08/03/2009
Mijn belastingaangifte is helemaal klaar en verzonden. Ik vond het vooringevulde exemplaar wel handig. De inkomensgegevens en allerlei andere informatie stonden er goed in, dus ik hoefde alleen maar te controleren en aan te vullen. Wat ik met name nog moest doen, waren de bijzondere uitgaven, zoals ziektenkosten. Omdat ik chronisch ziek ben, kom ik in aanmerking voor belastingaftrek. Daarnaast heb ik een jaar geleden mijn gehoortoestellen gekocht, daar kon ik ook aftrek voor vragen. Natuurlijk moest ik wel de vergoeding van de zorgverzekeraar en het UWV aftrekken van dit bedrag. Wat kon ik aftrekken?
Premies voor aanvullende zorgverzekering
Dieet op doktersvoorschrift (zoutbeperkt diabetesdieet)
Volgens het rekenprogramma krijg ik zo’n 700 euro terug, dat hoop ik dan maar, zou leuk zijn.
Waar ik wel wat mee in mijn maag zit, hoe zit het met volgend jaar, dan verdwijnt de aftrek voor chronisch zieken, dan mag je de aanschaf van brillen en hulpmiddelen niet meer aftrekken. Zou de compensatie dan gewoonweg verdwijnen en zou er niets voor in de plaats komen?
Ik heb geen idee, ik wacht het af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten