zondag 8 maart 2009

Belastingaangifte 2008 helemaal gereed

08/03/2009
Mijn belastingaangifte is helemaal klaar en verzonden. Ik vond het vooringevulde exemplaar wel handig. De inkomensgegevens en allerlei andere informatie stonden er goed in, dus ik hoefde alleen maar te controleren en aan te vullen. Wat ik met name nog moest doen, waren de bijzondere uitgaven, zoals ziektenkosten. Omdat ik chronisch ziek ben, kom ik in aanmerking voor belastingaftrek. Daarnaast heb ik een jaar geleden mijn gehoortoestellen gekocht, daar kon ik ook aftrek voor vragen. Natuurlijk moest ik wel de vergoeding van de zorgverzekeraar en het UWV aftrekken van dit bedrag. Wat kon ik aftrekken?
Premies voor aanvullende zorgverzekering
Dieet op doktersvoorschrift (zoutbeperkt diabetesdieet)
Volgens het rekenprogramma krijg ik zo’n 700 euro terug, dat hoop ik dan maar, zou leuk zijn.
Waar ik wel wat mee in mijn maag zit, hoe zit het met volgend jaar, dan verdwijnt de aftrek voor chronisch zieken, dan mag je de aanschaf van brillen en hulpmiddelen niet meer aftrekken. Zou de compensatie dan gewoonweg verdwijnen en zou er niets voor in de plaats komen?
Ik heb geen idee, ik wacht het af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.