Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 9 maart 2009

Maandag 9 maart (2009)

09/03/2009
Vanavond komt oudste dochter met haar vriend, dan eten we lekker zuurkoolstamppot met uiensaus en een boomstammetje uit het vleespakket van de C1000. Verder heb ik voor de rest van de week kliekjes van het afgelopen weekend: zelfgemaakte erwtensoep en vegetarische zuurkoolstamppot. Er is veel over, dat staat in de vriezer te wachten tot ik ze nodig heb. Dat is heel handig, want morgen heb ik net als afgelopen dinsdag weer een medische lezing, die begint vroeg, al om half acht. Veel tijd om te koken heb ik dan niet.
Toen ik gisteren mijn weekenergieverbruik noteerde, zag ik, dat ik vorig jaar om deze tijd zo ongeveer stopte met noteren. In de zomer, als ik weinig gas verbruik, noteer ik de standen niet, of hooguit zo nu en dan. Zou het vorig jaar al zo warm geweest zijn? Ik heb toen alleen half april en in juli nog de standen genoteerd, verder niet. Ik had nu in 1 week 18 kuub gas verbruikt, ook al veel minder dan in januari en februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten