zaterdag 14 maart 2009

Een stralende dag!

De lente lijkt er nu toch aan te komen. De zon schijnt en het belooft een stralende dag te worden. Ik heb uitgeslapen, dat wil zeggen: ik ben wel een uur langer in bed blijven liggen en werd wakker van de overweldigende hoeveelheid licht die binnen wilde komen. Nu draait de wasmachine en liggen er diverse klusjes op mij te wachten. Ik moet nog wat betalingen doen, halverwege de maand sluis ik altijd de belastingteruggave door daar mijn spaarrekening. Die betaling gaat automatisch. Eerst eens even kijken of er nu een roodstand dreigt. Ik moet Essent betalen voor het gebruik van het netwerk voor gas en stroom, verder moet ik de afrekening van energie betalen en een consult bij de podotherapeut. Dat consult kan ik declareren, maar dat helpt niet. De zorgverzekeraar betaalt helemaal niets terug en komt waarschijnlijk met een aanvullende rekening. Mijn medicijnen kosten ruim 400 euro per kwartaal, de zorgverzekeraar beschouwt de declaratie als gedeeltelijke betaling van mijn eigen risico. Er staat ook nog een dergelijk bedrag voor de zorgverzekeraar (over 2008), dat moet ik uiterlijk op 18 maart betalen.
Totaal 178,50. Volgens mij lukt dat nog net.
Dan maar eens even voorraden aanvullen voor het komende weekend, kattenbak verschonen, was ophangen, bij mijn moeder op bezoek etc.
Update aan het einde van de middag: het was inderdaad een mooie dag en de krokussen bloeien 100_3847 in Drachten heel uitbundig. Ik ken geen plaats waar zó veel krokussen groeien en bloeien als in Drachten. Toen ik terugkwam in de stad Groningen, zaten er op de Grote Markt al weer honderden mensen op de terrasjes. Een beetje koud als je het mij vraagt, maar sommige mensen kunnen gewoon niet wachten denk ik. Ik zit zelf met de tuindeur open achter de computer. Een beetje fris, maar de katten vinden het heerlijk, ze kunnen naar buiten en weer naar binnen . Dat is volgens mij na eten en slapen hun meest geliefde bezigheid: heen en weer lopen tussen de kamer en de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.