Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 4 maart 2009

Lekkere groenten

04/03/2009
Op nu.nl stond vandaag een stukje over naamgeving van voeding. Als je groente aantrekkelijke namen geeft, eten kinderen veel meer. Het heeft zelfs de volgende dag nog nawerking op de eetlust. Mijn kinderen aten altijd voldoende, maar groenten was een heel ander verhaal. Had ik maar eerder geweten dat de naamgeving heel belangrijk is bij voeding, dan had ik waarschijnlijk zonder moeite mijn kinderen andijvie, spruitjes, witlof en uien kunnen laten eten. Hoewel, het schijnt bij volwassenen ook te werken! Lieve oudste dochter (die dagelijks meeleest) kom je binnenkort verrukkelijke vitaminebommetjes eten? Of heb je meer trek in zalige hamkaaspakketjes met jammie groente? En jongste dochter, wat zeg je van de heerlijkste gouden sliertjes?
Ik vrees dat het niet meer lukt om mijn meiden met smaak te laten aanvallen op andijvie, spruitjes, witlof en uien. Oudste dochter eet nu wel uien, dat lukt sinds een paar jaar.
Wat ook zeker meehelpt om eten smakelijk te maken, is het gebruik van kleuren, mooie heldere kleuren maken het voedsel veel aantrekkelijker dan een grauwe massa met nauwelijks kleurverschil. Het is heel belangrijk hoe eten er uitziet. En sinds vandaag weet ik dus ook dat de naam er toe doet.
Als jij kleine kinderen hebt, is het volgens mij zeker de moeite waard om aantrekkelijke namen voor groenten en ander voedsel te verzinnen! Voetbal stamppot en droomvla misschien?
Misschien hebben ze dan hun buikjes zo rond gegeten, dat ze geen ruimte meer hebben voor chips en snoep. En daarmee heb je dan weer bespaard op luxe uitgaven en blijven (worden) kinderen slank!
In ieder geval moet je gemengde groenten nooit prut of smurrie noemen, volgens mij is dit dodelijk voor de eetlust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten