Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 29 maart 2009

Uitgaven afgelopen week

29/03/2009
De afgelopen week, week 13 dus, ben ik precies binnen het budget gebleven. Ik heb €34,72 uitgegeven aan boodschappen. Gisteren waren mijn beide dochters hier. Dus dat was een maaltijd voor drie. ‘s Avonds heb ik de oudste geholpen met vertalingen, dus ook ‘s avonds zaterdag-lekkers voor 3 personen. Vanmiddag had ik bezoek waarmee we spelletjes gedaan hebben, het bezoek bleef ook eten, dus ook hier weer extra verbruik. We waren vandaag met ons vijven. Het was heel gezellig, zo met een hele club mensen. Toen jongste dochter nog thuis woonde hielden we veel vaker een spelletjesavond of middag. Leuk, en de extra kosten meer dan waard. Vanavond heb ik oudste dochter nogmaals geholpen. Gelukkig kon ze de opdracht binnen de deadline afkrijgen. Ik heb Frans en Duits op het atheneum op eindexamenniveau gehad en op beide talen een negen gehaald. Oudste dochter heeft beide talen niet als eindexamenvak op het gymnasium gehad. Jammer als je vervolgens tijdens je universitaire studie moeilijke vakliteratuur in het Duits en Frans moet lezen. Ondanks het gat van al die jaren, is mijn niveau in die talen een stuk hoger.
Heel lief, ze had ook nog een cadeautje voor me meegenomen, omdat ik haar geholpen heb: Frank’s Zoo, een kaartspelletje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten