Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 27 maart 2009

Verlaging gasprijzen

27/03/2009
Gas2 Door het dalen van de gasprijzen wil Nuon met ingang van 1 juli de energieprijzen met 25% verlagen. Héél goed idee vind ik. Dat lijkt me ook goed nieuws voor de economie. Veel bedrijven verbruiken flink wat energie. Als dat voor minder geld kan, zou dat heel prettig zijn.
Ik verwacht dat andere leveranciers zullen volgen. Mijn contract bij Main-energie loopt per 1 oktober a.s. af. Ik heb 1 maand opzegtermijn, dus ga ik begin augustus op zoek, voordat ik op vakantie ga. Als alle bedrijven de energieprijzen verlagen, is de komende zomer een heel geschikte tijd om over te stappen. Op deze site kun je energieprijzen vergelijken en kun je zien welke leveranciers bonussen uitdelen. De Nederlandse Energie maatschappij bijvoorbeeld geeft klanten na 1 jaar een eenmalige korting van 312 euro. Ook andere bedrijven geven nieuwe klanten een eenmalige korting. Dit maakt het zeer de moeite waard om te overwegen om over te stappen. Je kunt zelfs besluiten het contract te verbreken. De boete bedraagt maximaal 50 euro per product, een boete van 100 euro en een bonus van 312 euro maakt nog steeds een leuke "winst".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten