Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 7 mei 2009

Teennagels, sokken en schoenen

07/05/2009
Speciaal voor Hanna en andere belangstellenden: hoe ga je zuinig om met teennagels, sokken en schoenen.
Wat die teennagels betreft: ik verkeer in de "bevoorrechte" positie dat ik diabetes heb. Ik mag
10x per jaar 21 euro bij de zorgverzekeraar declareren voor een pedicure met diabetesaantekening. Dus ik laat mijn teennagels regelmatig behandelen door de pedicure. De pedicure zorgt voor alles, die haalt eelt weg, die schuurt en vijlt de nagels bij. Ik knip mijn nagelsTenen niet zelf. 1 x per zes weken knippen lijkt mij minimaal. Knip de nagels niet te kort, dan heb je kans dat ze ingroeien.
Verder koop ik goede, degelijke sokken van katoen of wol met een versterkende kunstvezel. Dure sokken dus. Mijn ervaring is dat deze sokken veel langer meegaan dan goedkope sokken. Ik heb 5 paar wollen sokken die ik in een sportzaak gekocht heb voor mijn (berg)wandelschoenen en die sokken zijn ruim 20 jaren oud. Ze doen het nog steeds prima, geen gaten of wat dan ook en heerlijk warm in de winter. Ook heb ik zeer degelijke katoenen sokken, die gaan ook lang mee, niet zolang als de wandelsokken, maar toch ook heel lang. Wat vermoedelijk heel goed is voor de levensduur van de sokken: ik stop ze nooit in de droger.
Ook voor schoenen geldt: dure schoenen gaan veel langer mee. "Mijn" schoenwinkel hoort niet bij een keten en verkoopt schoenen voor mensen moet "moeilijke voeten" en daar kan ik altijd prima slagen, het kost wel wat, maar dan heb je ook wat. Ik koop altijd schoenen van een soort die niet erg aan mode onderhevig is. Daar doe ik lang mee en ze lopen lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten