maandag 11 mei 2009

Bezuinigen als (echt)paar

11/05/2009
Hanna vroeg afgelopen week naar hoe je als koppel omgaat met bezuinigen. Ik heb 2 langdurige relaties gehad: eerst van 1973-1979 met A. en daarna vanaf 1979-1999 met B.
Met A lag het lastig, hij stelde totaal andere prioriteiten dan ik. Hij vond het belangrijk om macrobiotisch te eten en daarbij zeer dure specialiteiten te kopen. Voeding kostte erg veel geld. Daarnaast was hij zeer kouwelijk van aard, het hele huis moest warm zijn (voor mij veel te warm) en hij hield van uit eten gaan in speciale restaurantjes. Geld verdween altijd veel sneller dan ik wenselijk vond. Het is mij in deze relatie niet gelukt wat meer op een lijn te komen wat financiën betreft. Niet dat de relatie er op stukgelopen is, dat had andere redenen. Er was gelukkig een redelijk inkomen, waardoor we nooit in de problemen gekomen zijn.
Met B. was het anders, die was zelf heel zuinig van aard, dus ik kon hem rustig boodschappen laten doen, hij kwam vaak met zeer voordelige aankopen thuis. We zaten wat geld betreft helemaal op 1 lijn, erg prettig als je een studentenpaar bent, dat vervolgens in de bijstand terecht komt. Geen ruzie, geen gedoe, altijd overeenstemming over te besteden bedragen aan feestjes, vakanties etc.
Heerlijk, een verademing in vergelijking met partner A.
Probleem in relaties is dat je elkaar vaak niet uitzoekt om zuinig gedrag, je kiest voor iemand om heel andere redenen. Iemand die een gat in zijn/haar hand heeft, kan een schat van een mens zijn. Iemand die heel vrekkerig is, kan onaardig en lomp zijn, maar omgekeerd kan ook. Je hebt ook zunigerds die erg lief zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.