zaterdag 21 november 2009

Film: de onrendabelen

21/11/2009
Gisteravond op de tv de documentairefilm De Onrendabelen gezien (klik op de link als je hem via uitzending gemist wilt bekijken). Ellen van Spaarblog noemde dit gisteren als kijktip. Ik heb hem daarnet nogmaals bekeken. Het is een lange film van bijna twee uur, dus je moet er wel even voor gaan zitten. De film was zeer de moeite waard. Het ging over het groter wordende verschil tussen arm en rijk. Over het gegeven dat ruim de helft van de kinderen in de grote steden in armoede opgroeien en dat armoede iets is wat generatie op generatie doorgegeven wordt. Ook zien we een ambtenaar van de sociale dienst die ronduit zegt dat je van een bijstandsuitkering niet rond kunt komen. Ik vind de film heel informatief, een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met armoede en de positie van de mensen in het "afvalputje" van de samenleving, maar ook voor iedereen die hart heeft voor de samenleving als geheel. Ik vind sommige gedeelten vrij schokkend, het wordt in ieder geval helemaal duidelijk waarom er zoveel mensen afhankelijk zijn van voedselbanken en dergelijke.
Een heel goede film van de VARA! Doe mij maar meer van hetzelfde, dat zet de mensen aan het denken over de inrichting van deze maatschappij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.