Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 21 november 2009

Film: de onrendabelen

21/11/2009
Gisteravond op de tv de documentairefilm De Onrendabelen gezien (klik op de link als je hem via uitzending gemist wilt bekijken). Ellen van Spaarblog noemde dit gisteren als kijktip. Ik heb hem daarnet nogmaals bekeken. Het is een lange film van bijna twee uur, dus je moet er wel even voor gaan zitten. De film was zeer de moeite waard. Het ging over het groter wordende verschil tussen arm en rijk. Over het gegeven dat ruim de helft van de kinderen in de grote steden in armoede opgroeien en dat armoede iets is wat generatie op generatie doorgegeven wordt. Ook zien we een ambtenaar van de sociale dienst die ronduit zegt dat je van een bijstandsuitkering niet rond kunt komen. Ik vind de film heel informatief, een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met armoede en de positie van de mensen in het "afvalputje" van de samenleving, maar ook voor iedereen die hart heeft voor de samenleving als geheel. Ik vind sommige gedeelten vrij schokkend, het wordt in ieder geval helemaal duidelijk waarom er zoveel mensen afhankelijk zijn van voedselbanken en dergelijke.
Een heel goede film van de VARA! Doe mij maar meer van hetzelfde, dat zet de mensen aan het denken over de inrichting van deze maatschappij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten