Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 5 december 2009

Een nieuwe WC

05/12/2009
Sinds gisteren heb ik een gloednieuwe toilet! Toen ik hier kwam wonen had ik een zeer gebrekkige WC. Hij spoelde niet goed door. Een grote boodschap bleef meestal liggen en moest nog 1 of soms zelfs wel 2 keer doorgespoeld worden. De closetpotcombinatie deugde niet. De toilet was eigenhandig door de vorige eigenaar aangelegd en waarschijnlijk was hij absoluut niet bedreven in dat soort dingen, geen vakman zal ik maar zeggen. De wand van de toilet is door hem betegeld en toen heeft hij het fonteintje verwijderd. Er zal alleen een waterkraan en geen wasbakje daaronder. Handenwassen kon dus niet! Toen ik hier kwam wonen heb ik het eerst zo gelaten met de bedoeling om op termijn een nieuwe wc te nemen. Sinds kort lekte er constant water uit de stortbak van de toilet, dit kwam omdat de afdichtingsring in de stortbak niet goed meer was. Dus er moest iets gebeuren. Gelukkig is boven in de badkamer ook een wc, de nood was niet superhoog, we hoefden nog niet ergens in de tuin een plekje te zoeken ;-)
Maar het werd tijd om een installateur een offerte te laten maken. Voor nog geen 500 euro kon de heleboel vernieuwd worden. Voor dit geld kon een toiletpot met stortbak met knop voor kleine en grote boodschap en een wasbakje met afvoer geplaatst worden. Koopje toch? Zeker als je bedenkt dat Dirk Scheringa minimaal 5000 euro vraagt voor een spreekbeurt! Volgens De Volkskrant van gisteren zou het zelfs om gemiddeld 7500 euro gaan. En dan neemt hij alleen zichzelf mee en niet eens een nieuwe toilet!
De installateur is wel 3 uren bezig geweest en alles is nu weer tiptop!
Hoera, we kunnen nu weer met plezier naar de wc!
Voor wie aan sinterklaas doet, vandaag een fijne sinterklaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten