Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 8 december 2009

Ik wil niet weer in het donker van de trap vallen!

08/12/2009
Ruim 2 jaar geleden ben ik bij het naar beneden gaan in het donker van de trap gevallen en heb ik mijn enkel zodanig bezeerd dat ik er nu nog steeds regelmatig last van heb. Heel vervelend!
De elektrische verlichting in huis is een beetje gebrekkig. Er is in de woonkamer geen knop voor het licht op de overloop en boven is geen knopje voor een licht beneden. Dus ik bestijg ‘s avonds in donker de trap en in de winter kom ik ‘s ochtends in het donker weer naar beneden. Maar …. dat is nu verleden tijd. Bij de trap is in de woonkamer een lampje geïnstalleerd met een 3 watt spaarlamp. Die blijft gewoon ‘s nachts branden. Dan kan ik goed zien waar ik stap.
Stroomverbruik: 0,003 X 8 uren = 0,024 kWh per nacht. Als ik het lampje elke nacht laat branden, kost dit 0,168 kWh per week en ongeveer 0,75 kWh per maand. Dat is bijna niets! Het lijkt me een heel geschikte veilige oplossing.

2 opmerkingen:

 1. Je verhaal komt me echt super bekend voor! Helaas viel ik een week na het aanbrengen van verlichting weer van de trap.. Blijkt dus dat het niet alleen aan de verlichting lag maar ook aan de gladheid van mijn trap. Ik weet niet of dit bij jou ook het geval is? Maar anders raad ik je aan om antislip tape aan te brengen. Sinds ik dit gedaan heb kan ik zo hard op en af de trap rennen als ik wil, top! Je kunt dit in bouwmarkten kopen maar ook online (zo heb ik het bijvoorbeeld online besteld bij W&B products).
  P.s. ik hoop dat je enkel snel weer in orde is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn beste Andrea, het is al bijna 7 jaar geleden dat ik van de trap viel. Dat enkel is helemaal OK hoor! Ik heb geen gladde trap, ik heb vloerbedekking op mijn trap liggen.

   Verwijderen