Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 8 januari 2010

Kou en sneeuw

08/01/2010
Vanochtend was het hier min 13 graden! Al deze sneeuw en koude hakken er in wat het energieverbruik betreft. Landelijk wordt heel veel gas verbruikt en ook mijn eigen CV ketel staat vrolijk te snorren. Om te voorkomen dat de installatie of radiatoren bevriezen draai ik alle radiatoren open en zet ik de thermostaat ‘s nachts op 15 graden. Ook overdag zorg ik ervoor dat de temperatuur niet al te ver daalt. Het moet dan maar wat meer kosten. Al te ijverig besparen op gasverbruik gaat mij op dit moment te zeer ten koste van comfort. Niet dat ik mijn thermostaat nu op 25 graden heb, maar ook als hij op 19 graden staat, gaat het erg snel met het gasverbruik! Ook kun je met al te veel bezuinigen je CV installatie door bevriezing kapot maken. Dat kan je volgens mij maar beter voorkomen.
Gisterochtend vertrok ik om 7.25 uur richting centrum. Ik wil bij deze de wegbeheerder een grote pluim geven! Alle fietspaden waren prima te berijden en dat na een chaotische, besneeuwde avondspits op woensdagavond! Ik heb veel respect voor al die mensen die bij nacht en ontij ervoor zorgen dat ik weer op mijn fiets op mijn bestemming kan komen. Dat er in mijn straat niet gestrooid wordt vergeef ik ze van harte. Morgen wordt er weer veel sneeuw en kou verwacht. Hopelijk valt het allemaal deze keer mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten