Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 30 juni 2010

Tips voor een zuinig dagje pretpark

30/06/2010
Gastschrijver Linda heeft mij onderstaande tips gestuurd. Voor mensen met kinderen zijn het heel handige tips voor een uitstapje naar een pretpark.
Achtbaan

Tips om te besparen op een dagje pretpark

Wat is er nou leuker dan een dagje naar een attractiepark met de kinderen? Vaak is het voor hen de tijd van hun leven. Tegenwoordig wat minder voor u, want een dagje pretpark is haast niet meer te betalen. Met entreekosten die oplopen tot 35 per persoon voor een volwassene komt een gezin met 2 kinderen al snel boven de 100 euro uit. Een dagje pretpark kan tegenwoordig best goedkoper, alleen weten veel mensen dit niet. Om wat meer mensen attent te maken op de mogelijkheden, staan in deze blog enkele handige tips voor een goedkoop dagje uit!
Naar het pretpark toe
Ga niet naar een pretpark aan de andere kant van het land, dit kost veel benzine of geld voor het openbaar vervoer en het is daardoor al een kostenpost voordat je in het park bent. Denk je er wel over om naar een pretpark ver weg te gaan, probeer met zo min mogelijk auto's te gaan (carpoolen).
Bij de ingang
Het duurste van een attractiepark is toch wel het entreekaartje. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit toegangskaartje wat goedkoper te maken. Vaak zijn bij winkels in de stad kortingsacties zoals "het 2de kaartje gratis" of een bepaald percentage korting. Helaas zijn het wel vaak dezelfde pretparken waar de kortingsactie voor geldt. Een andere manier is op het Internet zoeken naar kortingsbonnen en kortingsacties. Bij het zoeken naar kortingsacties kom je al snel bij één van de vele websites waar uiteenlopende acties op staan zoals Dagje uit met Korting en Pretparken Korting. Een leuk voorbeeld is Speelstad Oranje in Drenthe. Een ideale dag uit voor ouders met jonge kinderen (peuters en/of kleuters) ongeacht het weertype door het overdekte speelparadijs. Via de zoekmachines kom je al snel op websites die kortingsacties aanbieden. Daarnaast is er zelfs korting te regelen op een weekendje weg bij het naastgelegen Pipodorp. Een leuk idee voor een low-budget vakantie met genoeg vertier voor de kinderen en in een leuke omgeving zodat je als ouder ook plezier beleeft aan het weekend.
Achtbaan2
In het pretpark

Van een dag in een pretpark rondlopen krijgen kinderen vaak snel dorst en honger. De prijzen in pretparken voor eten en drinken zijn vaak hoog en je bent al gauw 5 of 6 euro per persoon kwijt voor een bakje patat en een blikje cola. Dit is te verhelpen door zelf veel eten en drinken mee te nemen zodat je in het pretpark niets hoeft te kopen. Door van tevoren wat kleine pakjes frisdrank, uitdeelkoekjes en wat brood bij één van de vele supermarkten te halen, ben je optimaal voorbereid voor een dagje uit. Ook een handige tip is om op tijd naar het pretpark toe te gaan zodat je 's avonds voor het eten thuis bent, en daardoor gezellig (en goedkoop) thuis kan eten.
Kortom, je hoeft een dagje uit niet te laten als je even wat minder bij kas bent of geld wil besparen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten