Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 12 juni 2010

Wat doe je als je regelmatig geld tekort komt?

12/06/2010
Grappig gezegd: wat doe je als je aan het einde van je salaris nog een stukje maand overhoudt? Natuurlijk is het helemaal niet grappig om geld tekort te komen, het houdt in, dat je niet rond kunt komen en dat je ten opzichte van je inkomen te veel geld uitgeeft.
De eerste stap is: maak een overzicht van alle inkomen en van alle uitgaven. Dan weet je hoe je er voor staat.

Wat kun je aan je tekorten doen?
- Zorgen dat je meer inkomen krijgt
* meer gaan werken
* opslag vragen
* een bijbaan nemen
* kleine extra dingen doen: werken op een stembureau, mail lezen van bijvoorbeeld Euroclix en MoneyMiljonair, mystery guest worden
* een handeltje gaan drijven in artikelen die je goedkoop opkoopt en vervolgens met winst verkoopt
* zelf goederen gaan produceren en die gaan verkopen: kleding, sieraden
Als je meer inkomen hebt en je geeft net zo veel geld uit als er in komt, dan is het probleem van geldtekort in principe opgelost.

Wat kun je verder doen?
- Bezuinigen en besparen op je uitgaven:
* Zoek een leverancier van goedkope energie en stap over. Er zijn veel vergelijkingssites waar je een goed bij jou wensen passende leverancier kunt vinden.
* Zoek een goedkope verzekeraar en stap over. Zeg overbodige verzekeringen op. Je hoeft je niet overal tegen te verzekeren. Het is vaak veel goedkoper als je het risico zelf draagt.
* Kritisch kijken naar je lidmaatschappen en abonnementen. Heb je ze allemaal nodig, of kun je zonder? Als je denkt dat je zonder kunt, zo snel mogelijk opzeggen.
* Bezuinig op energieverbruik: let op energieslurpers, verwarming een paar graadjes lager.
* Bezuinig op je boodschappen: let op reclames, koop geen kant en klaar en kies niet voor A-merken.
* Hergebruik en repareer, kies voor 2e hands
* Doe je auto van de hand en fiets.
* Ga dicht bij huis op vakantie of vier vakantie in eigen tuin.
Als je alle hierboven beschreven tips uitvoert, kun je honderden euro’s per week besparen en verdienen. De combinatie van inkomen vergroten en uitgaven verminderen werkt gegarandeerd.
Over bezuinigen en besparen kun je nog veel meer vinden op dit weblog. Gebruik de zoekfunctie en je vindt diverse gedetailleerde tips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten