Ik heb altijd in mijn vriezer en voorraadkast een zekere basisvoorraad, zodat ik nooit misgrijp als ik iets nodig heb.
Basisvoorraad
In de (voorraad)kast
koffie
thee
cacao
kristalsuiker
basterdsuiker
poedersuiker
zoetstof
maïzena
custard
griesmeel
havermout
dessertrijst
bloem
zelfrijzend bakmeel
paneermeel
schenkstroop
pindakaas
appelstroop
chocopasta
hagelslag
rijst
macaroni
spaghetti
polenta
mie
olijfolie
zonnebloemolie
azijn
pesto
bouillontabletten (vlees-kip-groente)
vermicelli
blik tomatenstukjes
blik doperwtjes
pot sperziebonen
pot rode kool
pot appelmoes
aardappels
uien
blikje maïs
blikje tonijn
gedroogde peulvruchten:
linzen bruine bonen
spliterwten
kikkererwten
blikjes vruchten op siroop ( perziken en ananas)
houdbare melk
pakje houdbare slagroom
appels
afbak(stok)brood
knäckebröd
muesli
rijstwafels
beschuiten
cashewnoten of andere noten
magnetronpopcorn
witte en rode wijn
Kruiden en specerijen
zout
peperkorrels
nootmuskaat
paprikapoeder
kerriepoeder
kruidnagelpoeder of kruidnagelen
italiaanse kruiden
mosterd
laurierblaadjes
vanillesuiker en/of stokjes
kaneel
worcestersaus
tomatenpuree
tomatenketchup
japanse sojasaus
ketjap manis=zoete ketjap
sambal oelek
knoflook
Vriezer
gesneden volkoren brood
pak diepvriesgroenten (spinazie, sperzieboontjes)
pak diepvries-vis
pakje bladerdeeg
gehakt
kip
Bovenstaande lijst is mijn basis voor het maken van goedkope, lekkere maaltijden. De artikelen koop ik goedkoop in en zorg wekelijks voor aanvulling. Een goede basisvoorraad is hét startpunt voor koken met een beperkt budget.
Sommige lezers vragen zich bij mijn weekuitgaven af, hoe ik daar een week menu van kan maken, nu dat komt vooral omdat ik standaard van alles al in huis heb, wat ik kan combineren met nieuwe weekaankopen.
Basisvoorraad
In de (voorraad)kast
koffie
thee
cacao
kristalsuiker
basterdsuiker
poedersuiker
zoetstof
maïzena
custard
griesmeel
havermout
dessertrijst
bloem
zelfrijzend bakmeel
paneermeel
schenkstroop
pindakaas
appelstroop
chocopasta
hagelslag
rijst
macaroni
spaghetti
polenta
mie
olijfolie
zonnebloemolie
azijn
pesto
bouillontabletten (vlees-kip-groente)
vermicelli
blik tomatenstukjes
blik doperwtjes
pot sperziebonen
pot rode kool
pot appelmoes
aardappels
uien
blikje maïs
blikje tonijn
gedroogde peulvruchten:
linzen bruine bonen
spliterwten
kikkererwten
blikjes vruchten op siroop ( perziken en ananas)
houdbare melk
pakje houdbare slagroom
appels
afbak(stok)brood
knäckebröd
muesli
rijstwafels
beschuiten
cashewnoten of andere noten
magnetronpopcorn
witte en rode wijn
Kruiden en specerijen
zout
peperkorrels
nootmuskaat
paprikapoeder
kerriepoeder
kruidnagelpoeder of kruidnagelen
italiaanse kruiden
mosterd
laurierblaadjes
vanillesuiker en/of stokjes
kaneel
worcestersaus
tomatenpuree
tomatenketchup
japanse sojasaus
ketjap manis=zoete ketjap
sambal oelek
knoflook
In de koelkast en vriezer
Koelkast
boter
margarine
kaas
eieren
aardbeienjam
zuurkool
pot mayonaise
tofu
spekreepjes
winterwortelen
currypasta (Patak)
melk
boter
margarine
kaas
eieren
aardbeienjam
zuurkool
pot mayonaise
tofu
spekreepjes
winterwortelen
currypasta (Patak)
melk
Vriezer
gesneden volkoren brood
pak diepvriesgroenten (spinazie, sperzieboontjes)
pak diepvries-vis
pakje bladerdeeg
gehakt
kip
Sommige lezers vragen zich bij mijn weekuitgaven af, hoe ik daar een week menu van kan maken, nu dat komt vooral omdat ik standaard van alles al in huis heb, wat ik kan combineren met nieuwe weekaankopen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.
Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.