Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 30 juli 2010

Meloenen

30/07/2010
De Albert Heijn hier in de buurt heeft meloenen in de aanbieding! De goedkoopste zijn 99 cent per stuk. Ze zijn allemaal goedkoper dan normaal. Eigenlijk is meloen een heel goedkope soort fruit. Ik heb er deze week al 5 stuks gekocht. Gisteren kocht ik drie meloenen die samen bijna 5 kg (4860 gram) wogen, samen voor €2,95, dat is 61 cent per kilo, als dat geen goedkoop fruit is! Ik kocht 2 honingmeloenen en 3 Piel de Sapo meloenen. Ik vind Piel de Sapo wel een grappige naam, volgens oudste dochter betekent dit in het Spaans: paddehuidmeloen, oftewel: meloen met een huid als van een pad.
Hieronder een foto van een Piel de Sapo meloen:Piel de sapo2


De Honingmeloen is veel bekender, die ziet er zo uit:
Honingmeloen


Vandaag ga ik bij oudste dochter eten. Dan neem ik 2 meloenen mee als toetje voor 4 personen, van beide soorten één. Zondag komt jongste dochter weer terug van haar vakantie aan de Spaanse Costa, die houdt ook van meloen. Dus bewaar ik ook twee stuks voor haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten