Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 3 augustus 2010

Zelf doen

03/08/2010
Zelf klusjes doen is een goede manier om geld te besparen. Gisteren heb ik bespaard door reparaties zelf te doen en zelf fruit te snijden.
- Ik plakte een fietsband. Ik plak bijna altijd zelf mijn banden. Ik haal de fiets in huis, in de huiskamer en plak op mijn gemak de band. Met banden die door de fietsenmaker geplakt zijn, heb ik slechte ervaringen. Ik kreeg afgelopen jaar dicht bij mijn werk een lekke band. Toen heb ik de band laten plakken door de fietsenmaker om de hoek. Toen ik op de fiets naar huis fietste, werd de band al weer zacht. Probleem was dat er twee gaatjes waren, ze hadden 1 gaatje geplakt en het andere laten zitten. Kon ik toch nog zelf bezig en ik had ook nog dik geld betaald (10,00) voor het plakken.
- Ik repareerde mijn zwembadslippers. Het zijn verstelbare plastic slippers die ik in het zwembad draag. De vloer in het zwembad is glad, je glijdt er gemakkelijk uit. Ook loop je gemakkelijk voetschimmel op. Om deze redenen loop ik in het zwembad graag op slippers. Een van de banden ging los. Ik heb hem weer gelijmd, nu zit de band weer goed stevig vast en kan ik weer een tijdje vooruit.
– Ik maakte mijn eigen fruitsalade met meloen, sinaasappel en appel. Verser kan niet! Een zelfgemaakte fruitsalade is lekker en niet duur. Marieke Henselmans geeft deze zelf doe tip op de site van Genoeg.
Het leuke van zelf dingen repareren is dat het je een goed gevoel geeft. Je hebt het klusje geklaard, het is je gelukt bijna zonder dat het geld kost. Je moet natuurlijk wel materiaal in huis hebben om de reparatie te kunnen uitvoeren. Dat kost wel een beetje geld, maar lang niet zoveel als laten plakken of nieuwe slippers kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten